Fotbal international

Video. Codin Maticiuc, sketch savuros despre scandalul de rasism din fotbal: „Ce culoare are?”

18.12.2020 | 15:38
Video Codin Maticiuc sketch savuros despre scandalul de rasism din fotbal Ce culoare are
Replica savuroasă a lui Codin Maticiuc la scandalul de rasism din fotbal: „Ce culoare are?”
ADVERTISEMENT

Actorul Codin Maticiuc se implică în scandalul de rasism din fotbal, izbucnit cu ocazia meciului PSG – Istanbul Bașakșehir. El a dat replica printr-un sketch postat pe TikTok. 

În sceneta pusă la cale de Maticiuc alături de alte două personaje, un șofer este oprit în trafic de un polițist. Omul legii observă că mașina condusă de șofer are o altă culoare decât cea înscrisă în talon. Șoferul profită, însă, de situația născută în fotbal pentru a scăpa de amendă.

ADVERTISEMENT

Întregul clip este o ironie la adresa situației în care au fost implicați arbitrii români Sebastian Colțescu și Octavian Șovre în Liga Campionilor. Cei doi sunt acuzați de rasism după ce l-au identificat pe Pierre Webo folosind apelativul „ăla negru”.

Replica savuroasă a lui Codin Maticiuc la scandalul de rasism din fotbal

Scandalul de rasism din fotbal, care a avut în centrul atenției brigada de arbitrii români condusă de Ovidiu Hațegan, dar și oamenii de pe banca lui Istanbul Bașakșehir, nu i-a lăsat indiferenți nici pe oamenii din showbiz-ul autohton. Printre cei care au reacționat este și actorul Codin Maticiuc.

ADVERTISEMENT

Cel poreclit „Poponeț” a postat pe TikTok un sketch prin care ironizează situația în care au fost implicați arbitrii români. Octavian Șovre și Sebastian Colțescu au fost criticați pentru că au folosit apelativul „ăla negru” atunci când au vrut să îl indice pe Pierre Webo, secundul lui Istanbul Bașakșehir.

În videoclipul postat de Maticiuc, actorul joacă rolul unui șofer oprit în trafic de un agent de poliție. Agentul remarcă faptul că în talonul auto, culoarea mașinii este albă, în timp ce realitatea este cu totul alta. Maticiuc este rugat să menționeze ce culoare are mașina, însă neagă evidența și susține că este albă. Polițistul îi cere atunci să coboare din mașină și, privind către automobil, îl întreabă ce culoare este.

ADVERTISEMENT

Personajul interpretat de Codin Maticiuc cheamă, atunci, un domn de culoare. Polițistul este întrebat ce culoare are domnul și, incapabil să ofere aceeași replică pe care ar fi așteptat-o de la personajul lui Maticiuc la întrebarea referitoare la culoarea mașinii, îi înapoiază acestuia talonul și se îndepărtează.

Scandalul de rasism continuă: „I-am reclamat pe turci”

După ce meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din etapa a șasea a Ligii Campionilor a fost întrerupt în minutul 14, a izbucnit un scandal imens care încă este departe de a fi încheiat. Totul s-a petrecut în data de 9 decembrie, iar detaliile cazului încă nu au ieșit în întregime la iveală.

ADVERTISEMENT

După ce Demba Ba, Pierre Webo, dar și multe alte personalități importante din lumea fotbalului i-au condamnat pe arbitrii români, au apărut și dovezi împotriva turcilor. FANATIK a descoperit că delegația lui Istanbul BB i-ar fi numit pe fluierași „țigani”. Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit că a depus o plângere la UEFA împotriva turcilor.

„Având în vedere toate informaţiile din spaţiul public am luat decizia de a sesiza UEFA pentru a deschide o investigaţie şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de rasism ale componenţilor echipei turce înainte de incidentul cu Sebastian Colţescu. La această oră UEFA a demarat şi această anchetă. E o anchetă are se complică intrând şi pe această nouă pistă”, a spus Burleanu.

ADVERTISEMENT