News

REPORTAJ cu inima-n gât! Simona luptă şi joacă, şi luptă, şi joacă! Cum a răpus Halep “balaurul” cu 7 capete al Franţei

20.04.2019 | 23:59
REPORTAJ cu iniman gat Simona lupta si joaca si lupta si joaca Cum a rapus Halep balaurul cu 7 capete al Frantei

Mai sunt două ore şi jumătate până la meci, iar porţile sălii din Rouen se deschid. Fanii români sunt la uşile de acces şi pe scările arenei futuriste pe dinafară, dar ce aduce a sala Dinamo, la interior. Tricourile galbene apar pâlcuri, pâlcuri, în timp ce francezii sunt aliniaţi în albastru, cu fanfara după ei. Carei, Galaţi, Zalău, Mureş e înşiruirea de bannere tricolore ce poartă numele localităţilor de unde au venit românii. Plus Cluj, care a ajuns epicentrul tenisului românesc la nivel de susţinere, cu Emil Boc în continuare lider de galerie.

Emil Boc bate toba! Boc
Emil Boc intră în arena din Rouen

Edilul Clujului apare cu toba devenită celebră la Ostrava. Ne arată semnul victoriei şi subliniază răspicatâ: “Îi batem!” După care îşi ia locul în tribune. Ai noştri au pregătite pentru toţi eşarfe şi tricouri galbene, aşezate ordonat pe scaune. Alături de plăcuţe tricolore. “Toate lumea să le ridice la imn!”, se aude dinspre delegaţia României! Ptii, ne-am organizat bine şi noi!

Timpul trece, iar românii se înmulţesc! Şi vin, şi vin! Se anunţaseră 500… De unde! Suntem peste 1.000, în toate colţurile arenei! Albastrul infinit anunţat de gazde în tribune devine gălbui, ca-ntr-o zi cu soare torid în care nu mai vezi cerul de razele puternice ce-ţi mângâie ochii.

Halep intră în arenă. Românii explodează: “Simona, nu uita, astăzi vrem victoria!”

Din colţul arenei se aude o explozie sonoră, care se propagă imediat peste întreaga arenă: “SI-MO-NA! SI-MO-NA!” Halep a intrat în sală doar să-şi salute părinţii, sosiţi în ziua meciului la Rouen. Îi vede pentru prima dată, direct la arenă. Îmbrăţişările cu Stere şi Tania sunt însoţite de vuietul galeriei române: “Simona, nu uita, astăzi vrem victoria.” Halep zâmbeşte natural şi-i salută pe români cu gesturi largi, înainte de a se retrage la vestiare. E de bine, pare foarte sigură pe ea, aşa cum a asigurat şi înaintea meciului.

VIP-urile continuă să-şi facă apariţia. Ion Ţiriac ia loc lângă George Cosac, Rică Răducanu preferă masa presei, aflată fix în mijlocul fanilor români! “Rică, Rică!”, îl alintă ai noştri. Vişiniul e, şi el, galben azi!

Intră echipele. Iar sala erupe. Fetele noastre, cu Simona Halep în frunte, calcă apăsat pe zgura de la Rouen, în urma tricolorului. Urmează imnurile şi încălzirea. Suntem cu toţii în picioare, inimile ne trepidează. Doamne, ce atmosferă! Jucăm semifinala de Cupă Mondială şi suntem mulţi, foarte mulţi pentru o arenă de 5000 locuri! Până şi francezii ne aplaudă şi afişează un mesaj pentru noi, deşi au încurcat ordinea cartoanelor 🙂 “În Franţa, bine aţi venit”

Franta – Romania

LIVE BLOG Franța – România. Cele mai noi informaţii de la Rouen: Ion Ţiriac şi Emil Boc sunt prezenţi, atmosferă fantastică în tribune, trupe antitero la arenă – http://bit.ly/2UtVvOg

Gepostet von Fanatik.ro am Samstag, 20. April 2019

Kiki Mladenovic, “balaurul” cu 7 capete!

Incepe meciul, Kiki serveşte. Se face 0-40, dar Mladenovic revine şi câştigă primul game după 6 minute. E semnul că asta ne aşteaptă în aceste 2 zile pe Kindarena, un roller coaster, cu multe suişuri şi coborâşuri, din care Romania trebuie să găsească resursele, energia şi inteligenţa de a ieşi învingătoare! TREBUIE!

Iar Halep ştie asta! Dar Kiki se ţine al naibii de bine… O împinge mereu pe Simona mult în spatele terenului cu lovituri ucigătoare, pe care le alternează cu scurte la fileu. Cu toată opoziţia, liderul nostru reuşeşte să ia gameul 1 al României după alte 7 minute.

De acum încolo, hai, Simo! Arată-i cine-i şeful! Se face 0-40 pe serviciul franţuzoaicei. Dar Kristina rezistă! Fir-ar! Câştigă din nou 6 puncte consecutive, ca şi în gameul 1 şi scorul devine 2-1.

Emil Boc se ridică în picioare: “Haideţi, şi voi, cei din spate, mai cu viaţă! SI-MO-NA! SI-MO-NA!” Iar Halep ia din energia fanilor, egalează şi apoi face primul break: 3-2! Benneteau spunea că Mladenovici e singura care o poate bate pe Halep în prima zi. Iar  Kiki arată de ce. Franţuzoaica se metamorfozează când joacă în Fed Cup şi e ca un balaur cu 7 capete. Când îi tai unul şi crezi că e gata, mai apar încă 6! Cât scrâşnim printre dinţi un “la naiba”, gândindu-ne că a salvat 2 gameuri de la 0-40, Mladenovici face rebreak şi egalează la 3.

Simona luptă şi joacă, şi luptă, şi joacă!

Dar Simona luptă şi joacă, şi luptă, şi joacă! Şi  face break şi 4-3 după 2 backhanduri uluitoare în lung de linie, marcă înregistrată. “Cine sare, România, hei, hei!” 46 de minute pentru 7 gameuri! Doamne, ce meci greu! Ce tensiune! Halep serveşte pentru 5-3. Acum e momentul, Simo! Să ne desprindem decisiv pentru primul set! 15-0! 30-0! Haide, Simo, încă puţin! Dar “balaurul” Mladenovic încă rezistă! 30-15! 30-30! Dumnezeule, câtă forţă de revenire are! N-a mai jucat aşa de când o distrugea pe Muguruza la Roland Garros. Minge lungă Kiki, Simo răspunde cu un cross! “Esteee”, se aude din tribune! Urmat de un “sssshhhhhttttt!” prelung, pentru că Mladenovic ajunge cumva la minge. Dar returul iese puţin afară! Arbitrul confirmă şi se face 5-3!

Fiara Kiki se clatină, Simona o fixează din priviri şi o slăbeşte minge cu minge, pentru lovitura finală din setul 1! Forehand, backhand, lung de linie şiiii…. SET ROMÂNIA! 1.000 de tricouri galbene se ridică instictiv din marea de albastru! “Luptăm, luptăm, luptăm şi câştigăm!”

În sfââââââââârşit! E 6-3, după o oră de joc! 

Setul 2. Halep, forehandul ucigător şi plecăciuni! Multe plecăciuni!

Halep învârte pumnii în aer, bate cuba cu Segărceanu şi se pregăteşte de asaltul final din setul 2. Încheie primul game cu un as. Apoi face 40-15 pe serviciul adversarei. Kiki egalează la 40, Halepexplodează pentru mingea trimisă greşit: “E a treia oară!”, refulează românca. Un nou come-back, Kiki!? Cât mai rezişti, madmoiselle?!? E 1-1… Uffffffff!!!!

O luăm de la capăt? N-avem timp de îndoieli, nu ne lasă Simona! E 2-1 şi 40-40 pe serviciul gazdelor. O dublă greşeală a Kristinei şi o minge lobată de Halep, cu forţă, ce “îi sparge” racheta adversarei şi se face 3-1! “Româniaaaaaa! Oleeeee, oleee, oleeeee! Româniaaaaaa!” Încă un cross şi o schimbare de direcţie pe returul franţuzoaicei. Forehandul ucigător al Simonei, care a făcut-o campioana la Roland Garros, zboară în teren şi diferenţa se măresşte neverosimil: 4-1, 5-1, 6-1!

Les jeux sont faits! Gata, Kristina! Ai luptat ca niciodată cu Simona, dar ai pierdut… mai rău ca în finala de la Madrid, de acum 2 ani 🙂

VICTORIEEEEE! Romania conduce Franta cu 1 la 0. Simona Halep, FANTASTICA. Toate reactiile sunt AICI – http://bit.ly/2ZpPg1W

Gepostet von Fanatik.ro am Samstag, 20. April 2019

Ne facem o cruce mare! Am păşit cu dreptul în drumul spre marea finală mondială! Cei 1.000 de români fac plecăciuni: “Siiiiimoooooonaaaaa Haaaaaaaaaaaaaaalep!” 

Şi noi, odată cu ei. Mulţumim, campioano! Urmează Garcia!