News

Reportaj de la maratonul de vaccinare din Craiova. Olteni supăraţi la imunizare: “A pierdut Universitatea! Nu se poate așa ceva!”

11.05.2021 | 12:21
Reportaj de la maratonul de vaccinare din Craiova Olteni suparati la imunizare A pierdut Universitatea Nu se poate asa ceva
Reportaj de la maratonul de vaccinare din Craiova. Olteni supăraţi la imunizare: "A pierdut Universitatea! Nu se poate așa ceva!"
ADVERTISEMENT

Prima zi a maratonului vaccinării de la Craiova a fost un succes. Cu mic, cu mare, oltenii au dat năvală pe stadionul „Ion Oblemenco”. De data aceasta, nu fotbalul a fost motivul, ci vaccinul, procedeul medical care ne poate reda viața la normalitate. FANATIK a fost la arena din Bănie și prezintă un reportaj special. 

La doar o zi după ce în același loc a avut loc partida de fotbal dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, oamenii au venit să se imunizeze împotriva coronavirusului. Pregătirile au început încă de duminică. Atunci când pe teren se dădeau lupte grele, mai multe cadre medicale au venit și au instalat echipamentul pentru ca totul să fie pregătit pentru maratonul ce urma.

ADVERTISEMENT

La stadion și-au făcut apariția autoritățile locale, dar și Valeriu Gheorghiță, medicul militar care este coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare Anti-COVID-19.

Prima zi a maratonului de vaccinare la Craiova, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Oltenii vor revenirea la normalitate: „Vrem să fim ca înainte. Haideți, tinerilor, să ne vaccinăm!”

Oltenii își vor viața înapoi, iar acest lucru a fost vizibil încă din prima zi a maratonului de vaccinare de la Craiova. De la ora 8:00, stadionul „Ion Oblemenco” a devenit locul unde oamenii pot să vină să se imunizeze. Poate nici acest loc nu a fost ales întâmplător, având în vedere că locuitorii zonei au avut atâtea bucurii în decursul a multor ani. Să sperăm că așa se va întâmpla și acum.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă îi așteaptă zeci de ore de muncă și oboseală, cadrele medicale prezente la datorie, dar și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova sunt bucuroși că pot ajuta: „Nu ne este frică de oboseală. Vrem să ajutăm lumea, oboseala trece, dar vrem să dăm o mână de ajutor pentru revenirea la normalitate”, au fost cuvintele unui student pentru FANATIK. „Craiova învinge pandemia”, a fost mesajul de încurajare de pe tricoul acestora.

maraton vaccinare craiova
Oltenii au venit să se imunizeze pe stadionul „Ion Oblemenco”

Primele persoane care au venit să primească prima doză de vaccin au fost mai în vârstă și au venit cu gândul de a îndemna tinerii să se vaccineze: „Mie îmi este dor de viața mea de dinainte de pandemie. Îndemn tinerii să se vaccineze. E păcat de cei tineri”, a spus un bărbat trecut de prima tinerețe. De specificat că în incinta stadionului „Ion Oblemenco” sunt deschise zece fluxuri de vaccinare aflate la tribuna zero a arenei.

ADVERTISEMENT

Moment haios cu o persoană prezentă pentru vaccinare la Craiova: „Doamnă, a luat bătaie Universitatea, vă vine să credeți?”

Analizând o parte din cei care au venit să se vaccineze, FANATIK a remarcat un lucru: curiozitatea oltenilor. Bineînțeles, cei curioși au și primit răspunsurile amabile din partea voluntarilor care au datoria de a tria persoanele. Maratonul se ține pe stadionul „Ion Oblemenco” și, bineînțeles, că nu au fost omise discuțiile despre fotbal.

Un moment amuzant s-a întâmplat cu un domn care nu a vrut să răspundă întrebărilor reporterilor prezenți la fața locului? Motivul? Supărarea provenită din înfrângerea Universității Craiova în fața celor de la FC Botoșani: „Sunt supărat că a luat Craiova bătaie, nu aș vrea să vorbesc.” Frustrarea după jocul de aseară a fost împărtășită și cu medicul care l-a imunizat pe domnul în cauză: „Doamnă, a pierdut Universitatea, vă vine să credeți? Nu se poate așa ceva. Vă place fotbalul? Cu cine țineți?”

ADVERTISEMENT
vaccinare craiova
Maratonul se desfășoară în perioada 10-17 mai. Doritorii pot să vină în acest interval să se vaccineze doar cu buletinul

FANATIK a anunțat că maratonul are loc în perioada 10-17 mai. Fiind un program non-stop, maratonul „I-ați revanșa! Vaccinează-te!” se desfășoară chiar și în timpul meciurilor celor două echipe din Craiova. FC U și Universitatea au jocuri acasă în această săptămână. Nu va fi niciun risc ca acești oameni să pătrundă în tribune, deoarece vor fi exista mai multe persoane care vor asigura paza.

Medicul Valeriu Gheorghiță a vaccinat și el câteva persoane: „Fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată.”

Așa cum s-a întâmplat și la București, coordonatorul campaniei anti-Covid, Valeriu Gheorghiță, a fost prezent la startul maratonului de vaccinare. În Bănie, Valeriu Gheorghiță a dat o mână de ajutor și a vaccinat chiar el câteva persoane: „Este important să înțelegem că fiecare persoană care se vaccinează este o persoană protejată, care la rândul ei îi protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o țintă. Trebuie să asigurăm vaccinarea a cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o șansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță și voluntarii de la maratonul de vaccinare. „Craiova învinge pandemia,” mesajul mobilizator.

Autoritățile au făcut front comun și au susținut o conferință de presă comună.  Astfel, prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, primarul Municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, prorectorul Universității din Craiova, Dan Selișteanu, și Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, reprezentanții DSP Dolj, președintele Asociației Medicilor de Familie din Dolj, și președintele campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță au stat la aceeași masă și și-au spus ideile pe rând.

maraton vaccinare
Autoritățile și-au dat mâna și îndeamnă lumea să se vaccineze

Suntem pe drumul cel bun cu vaccinarea, care rămâne sigura modalitate de luptă împotriva Covid și de a ne întoarce la viața de dinaintea pandemiei,” a declarat Nicolae Roșca, prefectul de Dolj. De asemenea, edilul Lia Olguța Vasilescu a anunțat cifrele pentru orașul Craiova, iar acestea sunt îmbucurătoare:

„Este important să dăm un semnal că și la Craiova stăm foarte bine la rata de vaccinare. Din calculele noastre, dând la o parte copiii sub 16 ani și persoanele care deși au domiciliul aici sunt plecați în străinătate, suntem undeva la peste 30 la sută, ceea ce este o rată foarte bună”

  • peste 20.000 de oameni au fost imunizați la București în cadrul maratonului de vaccinare
  • 10 fluxuri sunt deschise în incinta stadionului „Ion Oblemenco” pentru ca oltenii să vină să se vaccineze
ADVERTISEMENT