Fotbal international

Reportaj de la meciul 1000 al lui Leo Messi, Argentina – Australia 2-1: fotbal subţire, pasiune uriaşă! Video şi foto

FANATIK a participat la meciul Argentinei din optimile Mondialului cu Australia, scor 2-1. Leo Messi a fost cel mai bun om de pe teren la meciul 1000 din carieră.
04.12.2022 | 01:41
Reportaj de la meciul 1000 al lui Leo Messi Argentina  Australia 21 fotbal subtire pasiune uriasa Video si foto
Fanii Argentinei sărbătoresc victoria alături de fani. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Argentina s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din Qatar după ce a învins cu 2-1 Australia. Trebuia să fie o misiune uşoară pentru oamenii lui Lionel Scaloni, dar lucrurile nu au stat deloc aşa. A fost meciul 1000 în carieră pentru Leo Messi, cel care a spart gheaţa şi în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale, unde a reuşit să marcheze primul gol.

Reportaj de la meciul 1000 al lui Leo Messi, Argentina – Australia 2-1. Ironii la adresa starului: “Îmbătrâneşte!”

FANATIK a fost în tribunele stadionului Ahmad Bin Ali, care a găzduit optimea dintre Argentina şi Australia. La fel ca şi la meciurile din grupe, “pumele” au venit cu o armată “albiceleste” în tribune, atmosfera fiind una sud-americană încă dinainte de intrarea în arenă.

ADVERTISEMENT
O mulţime de tricouri cu Messi în afara arenei. Sursa: Fanatik
O mulţime de tricouri cu Messi în afara arenei. Sursa: Fanatik

Australienii au avut şi ei alături câteva mii de suporteri, care înainte de meci îşi făceau curaj şi chiar au inventat un cântec: “Messi is getting old!” (n.r. Messi îmbătrâneşte). Dar fanii celor două echipe şi-au făcut poze împreună şi nu au fost niciun fel de incidente în afara stadionului, în afară de unele ironii.

VEZI VIDEO: 

Atmosferă sud-americană în tribune! 40.000 de fani care ţineau cu Argentina

În interiorul arenei, tribunele au fost colorate în alb-albastru, cu o pată portocalie la una dintre peluze, unde erau aproximativ 3000 de fani australieni. Restul stadionului era în culorile Argentinei. “Pumele” au una dintre cele mai impresionante galerii la acest turneu final, cu peste 25.000 de fani care au făcut deplasarea din America de Sud.

ADVERTISEMENT

În plus, există fani din Pakistan, India, Nepal şi alte ţări din Asia care şi-au cumpărat bilete şi tricouri cu Messi pentru a-şi susţine idolul. Pentru că Messi este nu doar un idol în Argentina, ci un brand internaţional care atrage oamenii de pe toate continentele. Decarul Argentinei a fost la ceas aniversar, evoluând în meciul 1000 din carieră.

Leo Messi, ovaţionat de fani în momentul prezentării. Sursa: Fanatik
Leo Messi, ovaţionat de fani în momentul prezentării. Sursa: Fanatik

Leo Messi, gol la prima jumătate de ocazie! Tribunele s-au descătuşat

Însă până acum unul dintre puţinele lucruri pe care nu le-a făcut superstarul în 999 de meciuri disputate a fost să marcheze în fazele eliminatorii ale Cupei Mondiale. Meciul a început echilibrat, australienii impresionând la nivel fizic, dar şi în defensivă. Publicul aduce un aport semnificativ echipei, însă şi presiunea pe umerii “pumelor” este mare.

ADVERTISEMENT

Oricât de optimişti ar fi fanii argentinieni, deocamdată echipa lui Scaloni nu a arătat ca o potenţială campioană mondială. Şi nici în meciul cu Australia această percepţie nu s-a schimbat. Argentina nu a dominat autoritar şi nu şi-a creat multe ocazii.

Leo Messi a deschis scorul la prima jumătate de ocazie avută de “pume”, în minutul 35. O reuşită care a descătuşat tribunele şi i-a făcut pe fanii argentinieni să cânte în picioare indiferent unde se aflau în arenă. O pasiune incredibilă a suporterilor care îşi doresc atât de mult ca echipa lor să ridice din nou titlul mondial, la 36 de ani de la ultimul astfel de succes.

ADVERTISEMENT
Peluza sud-americană a cântat non-stop pe parcursul meciului. Sursa: Fanatik
Peluza sud-americană a cântat non-stop pe parcursul meciului. Sursa: Fanatik

Goodwin a aprins fitilul australian!

Repriza a doua a început cu australienii care au încercat să iasă mai mult la joc. Însă, portarul Ryan s-a hotărât să dribleze în cel mai prost moment posibil şi i-a oferit pe tavă golul de 2-0 marcat de Alvarez. Totul era în grafic în minutul 57 şi fanii sărbătoreau în tribune calificarea în sferturile de finală.

Doar că, jocul Argentinei are carenţe. Şi a fost nevoie doar de un fitil pentru ca meciul să ia o altfel de turnură, acesta fiind aprins de şutul lui Goodwin, deviat în poarta proprie de Fernandez, în minutul 77. La 2-1, australienii au urcat mai mult, au pus presiune, iar “pumele” au avut momente în care au cedat.

Finalul de meci a fost încins, australienii alergând după egalare. Sursa: Fanatik
Finalul de meci a fost încins, australienii alergând după egalare. Sursa: Fanatik

“Pumele” şi-au etalat carenţele în final de meci! Australia a fost aproape să dea lovitura

“Cangurii” au ratat ocazii uriaşe, spre disperarea argentinienilor din tribune, care se uitau stupefiaţi la turnura neaşteptată a evenimentelor. Lautaro Martinez a ratat două şanse mari pe contraatac şi i-a ţinut în viaţă pe australieni, care au avut o ocazie monumentală în minutul 90+7, dar portarul Emiliano Martinez a intervenit providenţial.

“Pumele” sunt în sferturile de finală, iar visul fanilor pătimaşi care au făcut deplasarea în Qatar rămâne în picioare. Dar, fotbalul prestat de Argentina este subţire, palid, în faţa unor adversari care nu spun mare lucru. Presiunea pe umerii lui Messi este uriaşă. Toată lumea aşteaptă de la el să se ridice la nivelul lui Maradona. Şi el ştie asta pentru că în tribune sunt steaguri cu chipurile celor doi. Orice alt rezultat decât câştigarea Cupei Mondiale va fi considerat un eşec.

Leo Messi, ales jucătorul meciului. Sursa foto: Fanatik
Leo Messi, ales jucătorul meciului. Sursa foto: Fanatik

Fanii Argentinei, pasiune fără limite pentru echipă

La final, am vorbit cu un jurnalist brazilian de la “O Globo”, care îmi explica faptul că marea calitate a fanilor argentinieni este că nu îşi huiduie proprii jucători indiferent de scor. Ei cântă întruna, nu fac valuri, nu fluieră, nu protestează. Aşa s-a întâmplat şi azi, dar dacă ar fi să scot în evidenţă ceva de la fanii argentinieni este pasiunea nebună pe care o au pentru această echipă.

Greul de acum începe pentru Argentina. Meciurile uşoare s-au consumat, iar de acum vin testele grele. Primul este în sferturi cu Ţările de Jos, o echipă enervant de eficientă care a ajuns în primele opt după 3-1 cu SUA. Meciul se va juca pe Lusail, vineri, 9 decembrie, de la ora 21:00.

Fanii Argentinei au sărit în sus în tribune. Sursa: Fanatik
Fanii Argentinei au sărit în sus în tribune. Sursa: Fanatik

  • 2,20 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Ţările de Jos – Argentina. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT