Fotbal intern

Reportaj de senzație făcut de francezi despre românii care joacă fotbal în cel mai poluat oraș din Europa

03.04.2019 | 20:26
Reportaj de senzatie facut de francezi despre romanii care joaca fotbal in cel mai poluat oras din Europa

Portalul footballski.fr a realizat un amplu material de senzație despre un meci din Liga a 4-a din fotbalul românesc. Jurnaliștii francezi au vrut să afle cum este să joci fotbal înt-unul dintre cele mai poluate orașe din Europa, Copșa Mică.

Reportaj de senzație despre românii care joacă fotbal în cel mai poluat oraș

Ca să se convingă, au venit chiar ei până în Transilvania. Pe site-ul respectiv puteți găsi detalii complete despre istoricul orășelului Copșa Mică și ai săi 6.000 de locuitori, dar și cum s-a ajuns să aibă un nivel extrem de ridicat de poluare din cauza fabricilor din zonă. În ciuda acestui obstacol important, AS Copșa Mică este o echipă care continuă să joace fotbal și să reziste în cea de-a patra ligă.

„Cum ne place să ieșim din tipar, am fost să vedem un meci de liga a 4-a în inima Transilvaniei. La Copșa Mică mai precis. Până de curând deținea titlul de cel mai poluat oraș din România, ba chiar din Europa.

Copsa Mică este cel mai poluat oraș din România
Copsa Mică este cel mai poluat oraș din România

Cu tricouri bleumarin, dar cu șorturi în culori diferite, jucătorii de la AS Copșa Mică au înfruntat duminică pe ACS Păltiniș Rășinari, în runda cu numărul 15 din cea de-a 4-a ligă. Chiar dacă fac parte din aceeași divizie, diferența dintre cele două cluburi este uriașă. Rășinari are sponsor pe tricoul, ba chiar și un gazon impecabil acasă, obținut cu fonduri europene. În final, Rășinari a câștigat cu un logic 4-1 și încă speră la promovarea în cea de-a treia ligă, în timp ce Copșa Mică se află la mijlocul clasamentului.

Chiar dacă tot mai puțini tineri rămân aici și orașul nu mai are niciun orizont, fotbalul încă e prezent în Copșa Mică. Fondat în 2013, clubul trăiește cum poate. Dar sportul e mereu prezent, în ciuda poluării masive din zonă” – au relatat jurnaliștii francezi. Întreg materialul îl puteți vedea pe footballski.fr