Sport

Reportaj Fanatik de la primul meci oficial pe stadionul Ghencea. Numele care va rămâne în istorie. Foto

FANATIK a fost prezent la primul meci oficial disputat pe stadionul Ghencea, la aproape o lună distanță de inaugurarea stadionului în meciul cu OFK Belgrad, pe 7 iulie.
05.08.2021 | 01:02
Reportaj Fanatik de la primul meci oficial pe stadionul Ghencea Numele care va ramane in istorie Foto
Reportaj Fanatik de la primul meci oficial pe stadionul Ghencea. Numele care va rămâne în istorie. Foto
ADVERTISEMENT

Deși pe noul stadion Ghencea au fost prezenți doar 3.760 de spectatori, atmosfera a fost una incendiară, datorită suporterilor de la Peluza Sud Steaua, care au pregătit o coregrafie specială.

„Steaua nu uita, astăzi vrem victoria!” era scris mare pe un banner de la tribuna a doua, iar jucătorii lui Daniel Oprița au respectat blazonul echpei și au câștigat cu 1-0 în fața celor de la Csikszereda.

ADVERTISEMENT

Reportaj Fanatik de la primul meci oficial pe stadionul Ghencea

4 august 2021. O dată care va rămâne în istoria noului stadion Ghencea, alături de momentul inaugurării, drept mărturie a primului meci oficial disputat pe arena de cinci stele, într-o caniculară de miercuri, în care și cerul s-a colorat în roșu și albastru.

Cerul „colorat” cu culorile roșu și albastru înainte de meciul dintre CSA Steaua și Csikszereda. Sursă foto: Fanatik
Cerul „colorat” cu culorile roșu și albastru înainte de meciul dintre CSA Steaua și Csikszereda. Sursă foto: Fanatik

Această partidă care scrie o nouă pagină din istoria Stelei a fost marcată printr-un moment simbolic pregătit de către cei din conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Astfel, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Ana Maria Popescu, sportivă a clubului CSA Steaua București, a fost invitată să dea lovitura de start a meciului în uralele tuturor spectatorilor.

Ana Maria Branza, proaspat medaliata la olimpiada de la Tokio, se pregateste sa dea lovitura de incepere la meciul de fotbal dintre Steaua Bucuresti si FK Csikszereda Miercurea Ciuc, contand pentru Liga a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, miercuri 4 august 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Remus Chipirliu, un nume necunoscut care va rămâne însă în istorie

Deși a fost rezervă, atacantul Remus Chipirliu a reușit să marcheze primul gol într-o partidă oficială pe noul stadion Ghencea. De altfel, tot el a reușit să înscrie primul și la inaugurarea stadionului, împotriva celor de la OFK Belgrad, la 47 de ani distanță de la prima inaugurare a stadionului.

ADVERTISEMENT

Ca să ne întoarcem în timp, prima partidă oficială pe stadionul Ghencea a avut loc la data de 28 aprilie 1974, când Steaua București reușea să câștige 2-0 meciul împotriva celor de la FC Brașov.

Chipirliu a adus victoria „militarilor” după ce a reluat în plasă din fața porții în minutul 79 al partidei cu Miercurea Ciuc. Numele său va rămâne în istoria stadionului alături de cel al lui Gheorghe Tătaru, care a marcat în 1974 cu OFK Belgrad.

ADVERTISEMENT
Suporterii Stelei sărbătoresc golul marcat de Remus Chipirliu în minutul 79.
Suporterii Stelei sărbătoresc golul marcat de Remus Chipirliu în minutul 79.

Incidente încă de la primul meci oficial pe stadionul Ghencea

Spectacolul pirotehnic al galeriei Stelei înarmată până în dinți cu torțe, fumigene, petarde și stroboscoape s-ar putea să coste scump clubul. CSA Steaua riscă suspendarea terenului și o amendă mare în urma show-ului oferit de ultrași.

Ba mai mult, suporterii au avut și mai multe scandări la adresa Ungariei, care ar putea fi considerate instigatoare și incitare la ură rasială.

Aflați într-un război rece cu FCSB și Gigi Becali, suporterii nu l-au uitat nici pe patronul echipei din prima ligă și l-au înjurat în mai multe rânduri, având un mesaj extrem de dur la adresa sa.

Ultrașii Stelei au realizat din bannere o cruce pe care scria: Gheorghe Becali 1958-2021, asemenea unei cruci mortuare. Sursă foto: Fanatik
Ultrașii Stelei au realizat din bannere o cruce pe care scria: Gheorghe Becali 1958-2021, asemenea unei cruci mortuare. Sursă foto: Fanatik.

Spectatocol în tribune, mai puțin pe teren

Dacă în tribune atmosfera s-a ridicat la înălțime, în ciuda numărului mic de spectatori, pe teren lucrurile nu au stat deloc așa.

În prima repriză niciuna dintre echipe nu a reușit să trimită niciun șut pe poartă. CSA Steaua a reușit să trimită primul șut pe poartă abia în repriza a doua, singura ocazie cu adevărat importantă fiind cea la care Remus Chipirliu a și marcat.

De cealaltă parte, „ciucanii” și-au creat o singură ocazie, în minutul 70 al partidei, când jucătorul lui Oprița, Călințaru, i-a salvat pe roș-albaștri și a scos de pe linia porții. Așa s-a scris istoria primului meci oficial disputat pe noul stadion Ghencea.

  • 1-0 e scorul primei partidei oficiale disputate pe noul stadion Ghencea,  prin golul marcat de Remus Chipirliu
  • 3.760 de spectatori au fost prezenți la primul meci oficial pe noua arenă
ADVERTISEMENT
Tags: