Sport

Reportaj Fanatik de la România – Liechtenstein 2-0, meciul premierelor: arbitraj feminin, VAR și spectatori după doi ani

FANATIK a fost prezent pe stadionul Național Arena la primul meci al „tricolorilor” lui Mirel Rădoi cu spectatori după pandemia de coronavirus.
05.09.2021 | 23:43
Reportaj Fanatik de la Romania  Liechtenstein 20 meciul premierelor arbitraj feminin VAR si spectatori dupa doi ani
ADVERTISEMENT

Importanța meciului cu Liechtenstein a crescut brusc după egalul reușit de islandezi pe teren propriu în fața macedonenilor, iar o victorie împotriva ultimei clasate ar fi dus România pe locul trei, și la un punct de locul doi, înainte de meciul de miercuri de la Skopje.

Meciul cu Liechtenstein a marcat mai multe premiere pentru echipa națională a României. Astfel, „tricolorii” au jucat primul meci acasă cu spectatori după aproape doi ani de zile, fiind și primul la care am avut parte arbitraj VAR pe Arena Națională. În plus, România a fost în premieră condusă la centru de o brigadă feminină.

ADVERTISEMENT

România – Liechtenstein, meciul care a readus suporterii pe stadion la un meci al naționalei

Multă lume a trecut neobservat acest aspect înainte de meciul cu Liechtenstein. România nu a mai avut parte de susținerea suporterilor pe teren propriu de la meciul cu Suedia de pe 15 noiembrie 2019, adică în urmă cu un an și zece luni.

Suporterii naționalei nu au mai putut fi aproape de echipa națională timp de aproape un an. Primul meci disputat de naționala lui Rădoi cu spectatori a fost barajul de calificare la Campionatul European împotriva Islandei de la Reykjavik.

ADVERTISEMENT

Iar dorința suporterilor de a revedea România s-a simțit, nu mai puțin de 9.404 spectatorii fiind prezenți pe Național Arena la meciul cu Liechtenstein, deși cel mai ieftin bilet a costat 30 de lei.

România, arbitrată în premieră de o brigadă feminină

Kateryna Monzul  a fost la centru în meciul cu Liechtenstein, ajutată de  Maryna Striletska și Svitlana Grusho, în timp ce cel de-al patrulea oficial a fost Liudmyla Telbukh.

ADVERTISEMENT
Brigadă feminină la meciul dintre România și Liechtenstein
Brigadă feminină la meciul dintre România și Liechtenstein.

„Tricolorii” au avut parte și de primul meci pe teren propriu cu arbitraj VAR. În camera VAR a fost singura prezență masculină din rândul cavalerilor fluierului: Ievgenii Aranovksyi (Ucraina) și arbitrul asistent Viktor Matyash (Ucraina).

Și Kateryna Monzul a arbitrat excelent, un meci însă care nu i-a pus probleme majore și în care nu a fost nevoie de intervenția VAR.

ADVERTISEMENT

Moment de reculegere pentru Ivan Patzaichin

România a fost îndurerată azi de pierderea unuia dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, iar „tricolorii” au ținut un moment de reculegere in memoriam Ivan Patzaichin, care a redus la liniște Arena Națională.

Minutul de reculegere de la meciul dintre România și Liechtenstein pentru marele Ivan Patzaichin
Minutul de reculegere de la meciul dintre România și Liechtenstein pentru marele Ivan Patzaichin.

Problemele din atacul României, rezolvate de doi fundași care au marcat în premieră: Alin Toșca și Cristi Manea

Alin Toșca reușește să aducă liniște în tabara României, după golul superb înscris în minutul 11 cu un șut din afara careului, iar Mirel Rădoi visează acum cu ochii deschiși la locul al doilea în grupă și care ne trimite la un nou baraj.

Cristi Manea securizează victoria cu primul său gol într-un meci oficial pentru echipa națională a României. Fundașul dreapta al lui CFR Cluj mai înscrise pentru România în meciul amical cu Finlanda, pe 5 iunie 2018.

Suporterii dinamoviști l-au cerut în teren pe Deian Sorescu

Atmosfera pe Național Arena a fost departe de a fi una incendiară, „tricolorii” nefiind susținuți de o galerie organizată. Cu toate acestea, un mic grup de suporteri dinamoviști de la peluză i-au scandat numele lui Deian Sorescu, cerând practic lui Mirel Rădoi să îl trimită în teren.

Un grup de suporteri ai lui Dinamo i-au scandat numele lui Deian Sorescu în timpul partidei cu Liechtenstein
Un grup de suporteri ai lui Dinamo i-au scandat numele lui Deian Sorescu în timpul partidei cu Liechtenstein.

Și selecționerul a ținut cont de dorințele fanilor, iar în minutul 80 Deian Sorescu a fost trimis în teren în locul lui Ianis Hagi.

Florin Niță a ridicat și el tribunele în picioare, după o nouă super intervenție la o fază la care Liechtenstein putea înscrie la capătul unui contraatac excelent, însă „îngerul păzitor” al lui Mirel Rădoi a deviat în ultimă instanță în corner.

Tricolorii se „trezesc” înaintea meciului cu Macedonia de Nord la un punct de locul doi

Jocul rezultatelor a fost de partea băieților lui Mirel Rădoi, care au profitat de pașii greșiți făcuți de Macedonia de Nord în Islanda (2-2) și de înfrângerea zdrobitoare suferită de Armenia în deplasare cu Germania, scor 5-0.

Astfel, România urcă pe locul trei cu nouă puncte înainte de meciul cu Macedonia de Nord, care rămâne cu opt puncte, în timp ce distanța față de Armenia s-a micșorat la doar un punct.

Nouă puncte din aceste trei meciuri ar readuce România în calculele pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, în timp ce un egal în Macedonia de Nord ar menţine totuși speranţele celor mai optimiști suporteri.

  • 1 an și 10 luni au trecut de la ultimul meci cu spectatori pe teren propriu al naționalei României
  • 9.404 spectatori au fost prezenți la meciul cu Liechtenstein
  • 9 puncte are România după primele patru meciuri din grupă

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,60 este cota pentru „2 solist” la meciul Macedonia de Nord – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT