Sport

Reportaj Fanatik de la fastuoasa lansare a noului proiect DDB DinamoWin. Mircea Rednic: „Aș fi vrut ca jucătorii să fie aici să vadă ce înseamnă Dinamo”

FANATIK a fost prezent la fastuoasa lansare a unui proiect DDB, unde foști jucători legendari ai lui Dinamo și suporteri s-au bucurat de această nouă oportunitate de a sprijini financiar bugetul echipei.
21.11.2021 | 20:39
FANATIK a fost prezent la fastuosul eveniment de la o locație selectă din Pipera, unde 12 dintre cei mai importanți foști jucători ai lui Dinamo s-au bucurat de această nouă oportunitate financiară
ADVERTISEMENT

Lansarea aplicației DinamoWin a avut parte de un public de nota 10, de la suporteri până la unele dintre cele mai importante glorii ale lui Dinamo: Mircea Rednic, Ionel Augustin, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Ionel Dănciulescu, Ion Marin, Costel Orac, Gică Mihali sau „Oneață” Augustin, capacitați (ca să nu zicem, simplu, prezentați) de un Giani Kiriță în mare vervă și… verb!

Într-o conferință de presă premergătoare marelui eveniment, Florin Răducioiu și-a anunțat iminenta sosire la Dinamo, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, în timp ce creatorul acestui proiect inedit, Marius Tudor, a vorbit despre DinamoWin ca de o oportunitate financiară uriașă pentru suporterii adevărați de a susține bugetul „părăsit” de sposori al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Reportaj Fanatik de la lansarea platormei DinamoWin. Atmosferă ca pe stadion și amintiri de neuitat ale gloriilor dinamoviste

Au fost multe momente inedite la marea sărbătoare dinamovistă. Replicile ca niște „un-doi-uri” reușite între foștii fotbaliști dinamoviști au pigmentat întreaga seară.  FANATIK a surprins un moment absolut savuros, doar un exemplu, la venirea lui Bogdan Stelea și Gică Mihali la Aristocrats Events pe Șoseaua Pipera nr. 48.

Revederea celor doi cu Florin Răducioiu a fost „surprinsă” live de Giani Kiriță care a exclamat cu nețărmurită admirație: „Oooo, a venit Generația de Aur! America ’94! Generația de aur, doamnelor și domnilor!”, pe un ton festivist de prezentare a Oscarului. „…Și Giani Kiriță!”, pe un ton jos de cămin cultural din anii ’50. După care cei patru s-au îmbrățișat într-o horă ca pe „Rose Bowl” de acum… Doamne, Dumnezeule… 27 de ani!

ADVERTISEMENT
Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Gică Mihali și Giani Kiriță la lansare DinamoWin
Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Gică Mihali și Giani Kiriță la lansare DinamoWin.

La eveniment au participat și aproximativ o sută de fani-acționari din programul DDB care au creat, ca în peluză atunci când le permite pandemia și „autoritățili”, o atmosferă extraordinară. Cântece, scandări, aplauze ritmate, eșarfe fluturate deasupra capului, show ce i-a cam emoționat pe foștii mari jucători prezenți la eveniment.

Alături de ei au fost și alți invitați speciali, „câini până la moarte și dincolo de ea” precum Cristi Hâldan, fratele „Unicului Căpitan Cătălin Hâldan”… emoționant până la lacrimi momentul prezentării acestuia, transformat de fani într-un omagiu fratelui plecat mult prea devreme din „haită” și viață…

ADVERTISEMENT

Apoi, după lacrima ștearsă din colțul ochiului, trebuie menționat alt Cătălin, Chef Scărlătescu și nu poate fi omis prezentatorul… pardon, co-prezentatorul evenimentului, alături de Giani Kiriță, Aaaandiiii Moisescu, un dinamovist cu ștate vechi. Pe bune!

Mircea Rednic și-a antrenat de la distanță jucătorii. Psihic: „Aș fi vrut ca jucătorii mei să fie aici, să simtă ce înseamnă Dinamo!”

Mircea Rednic a fost primit de către suporteri ca un adevărat idol, fanii dinamoviști scandându-i numele minute în șir, un „Mircea Rednic, ole!”, acompaniat de aplauze ritmate, care a răsunat până în… Șoseaua „Ștefan cel Mare”. Dacă nu chiar până la Săftica, unde era lotul „câinilor” sau până în… Voluntari, unde Dinamo joacă luni seară, în prima etapă e returului.

ADVERTISEMENT

„Mi-aș fi dorit ca jucătorii mei să fie și ei prezenți aici alături de acești foști mare jucători ai lui Dinamo, să simtă ce înseamnă Dinamo, pentru că mulți dintre ei nu știu ce este această stare de spirit unică numită Dinamo, nu știu ce a reprezentat Dinamo pentru fotbalul românesc” – Mircea Rednic

Giani Kiriță, omul cu glumele la lansarea DinamoWin

Giani Kiriță a fost „jolly-joker-ul” evenimentului, cu o mișcare permanentă „în teren”, prezent la toate fazele, cu o replică savuroasă gata oricând, ca și într-un dialog, surprins „în fugă” de FANATIK, cu Gică Mihali, în care se „băga material” despre tackling-uri…

„Nea, Gică, când ai văzut ultima oară în Liga 1 un tackling la brazdă în primele 30 de minute, cum băgam noi pe vremuri încă din primul minut? Acum le e frică să nu se zgârie pe picioare! La noi săreau doi metri brazdele când băgam material!” – Giani Kiriță

După conferința de presă care a durat aproximativ 30 de minute, suporterii au fost invitați la evenimentul propriu-zis care a durat nu mai puțin de două ore.

Organizatorii au pregătit și câteva surprinze, prin intermediul unor momente video înregistrate cu alți foști mari jucători ai lui Dinamo, care, din motive personale sau de… meserie, n-au putut fi prezenți.

Marius Niculae, Florentin Petre, Claudiu Niculescu și nu în ultimul rând, ci chiar în primul, Mircea Lucescu au transmis mesaje video speciale. Din păcate pentru valoarea, pentru întregirea simbolistică a evenimentului, nici „Procuroru” Cornel Dinu, o adevărată legendă, un adevărat simbol al „câinilor roșii”, nu a putut participa tot din motive personale.

Florin Răducioiu și Ion Marin au vorbit pentru FANATIK la lansarea DinamoWin

FANATIK a stat de vorbă la finalul evenimentului cu viitorul director sportiv al lui Dinamo, Florin Răducioiu care a transmis un mesaj extrem de important suporterilor.

„Tot ceea ce se face are un singur scop: salvarea financiara a lui Dinamo pentru că sezonul viitor să se poată face o echipă care să joace fără problemă în playoff” – Florin Răducioiu

Cumpătat și cerebral ca pe teren cu ani (prea) mulți în urmă, Ion Marin, alintat „Săpăligă” de tribună și coechipieri, este de părere că acest nou proiect este doar un pas spre revenirea lui Dinamo în elita fotbalului românesc, acum fiind imperios necesară orice modalitate de a asigura supraviețuirea și ieșirea din insolvență.

„Nu trebuie să ne facem iluzii că situația se poate îndrepta, însă cu acești pași mărunți dar importanți Dinamo poate supraviețui. Esențial pentru un nivel mai sus este ca jucătorii să conștientizeze ce înseamnă mândria și respectul pentru Dinamo” – Ion Marin

Ionel Augustin și Gică Mihali au transmis un mesaj special de „perenitate dinamovistă” suporterilor și le-au mulțumească că nu i-au uitat, deși s-au lăsat de fotbal de… …jde ani …vreo 30…

„Mergeam cu Augustin pe Bulevardul Basarabia și se opreau mașinile lângă noi să ne salute… Și mi-a rămas în minte asta: «Ce faci, nea Oni? (n.a. – Ionel Augustin) Ce mai e pe la Dinamo? Ce facem să salvăm echipa?”, a spus Mihali. „Este extraordinar că după atâta timp oamenii nu ne-au uitat și țin să le mulțumesc”, a completat momentul, emoționat, „Oneață” Augustin.

Familia Dinamo, fotografie de colecție la finalul evenimentului

FANATIK a surprins la final un moment antologic, în care suporterii lui Dinamo și foștii mari jucători s-au unit încă o dată pentru clubul pe care îl iubesc.

Toți cei prezenți au realizat o fotografie care va rămâne cu siguranță în memoria suporterilor și istoria clubului și care dovedește încă o dată unitatea dinamoviștilor.

Gloriile lui Dinamo alături de DDB la lansarea DinamoWin
Fostele glorii ale lui Dinamo, fotografii de colecție cu suporterii lui Dinamo prezenți la lansarea DinamoWin.

DinamoWin, colacul de salvare al lui Dinamo?

Creierul din spatele acestei platforme care va avea și o aplicație unde fanii lui Dinamo vor putea comanda peste șase milioane de produse, Marius Tudor, este convins că DinamoWin poate reprezenta salvarea lui Dinamo. Orice fan care își va instala această aplicație și își face cumpărturile prin intermediul acesteia, va direcționat automat 50% din comisionul de cumpărare către clubul Dinamo.

„Platforma oferă o experienţă de tip one-stop-shop: utilizatorii au acces la o rețea de socializare proprie și pot achiziționa mii de produse de la zeci de comercianți importanți. La fiecare tranzacție, 50% din comisionul de vânzare ajunge la clubul de fotbal”, se arată în prezentarea platformei la accesarea ei.

„Astfel, suporterii Dinamo București oferă mai mult sprijin echipei, fără niciun alt efort sau cost. Mai mult decât atât, nu există diferențe între prețurile afișate pe platforma DinamoWIN și cele afișate pe website-urile magazinelor partenere.

Dincolo de achiziția de bilete sau abonamente prin alte programe, de susținerea din galerie, ori din fața ecranului, DinamoWIN este cel mai simplu mod de a sprijini echipa Dinamo”, sunt informați suporterii dinamoviști de către fondatorii platformei „social market place” dinamowin.ro.

Astfel, conform estimărilor, dacă 50.000 de fani ar avea un coș lunar de cumpărături în valoare de 500 de lei, bugetul lui Dinamo s-ar putea dubla.

„Conform studiilor partenerilor noștri de la Auchan, fiecare cumpărător cheltuie lunar cel puțin 1.000 de lei. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă 50.000 de suporteri dinamoviști fanatici ar face asta prin Dinamo Win” – Marius Tudor, creatorul DinamoWin

  • 15.501 suporteri dinamoviști erau înscriși în „Programul DDB” la data de 21 noiembrie 2021
  • 1.753.306 de euro (8.591.201 lei) au „pompat” în bugetul clubului suporterii din „Programul DDB”până în 21 noiembrie 2021
ADVERTISEMENT