Fotbal intern

Reportaj la Florentin Matei acasă. Dezvăluirile tatălui fotbalistului FCSB: „Mihai Teja s-a rugat o lună de mine să-l duc de la Steaua la Dinamo” EXCLUSIV

12.03.2019 | 18:58
Reportaj la Florentin Matei acasă. Dezvăluirile tatălui fotbalistului FCSB

Gigi Becali continuă atacurile la adresa lui Florentin Matei, mijlocașul care a semnat în această iarnă cu FCSB. Prestațiile mai puțin reușite ale fotbalistului au atras criticile patronului, care consideră că s-a înșelat cu aducerea micuțului jucător. FANATIK a mers acasă la Florentin Matei, la țară, în casa părintească din Poiana lui Stângă. Părinții săi vorbesc despre greutățile pe care le-au întâmpinat în drumul fiului spre fotbalul de performanță! O mărturie sinceră, dură și neverosimilă.

Reportaj la Florentin Matei acasă. Mama fotbalistului FCSB: „Nu vorbele contează pentru Gigi Becali”

La 60 de kilometri de București, pe dreapta din autostrada A1 București – Pitești, drumul duce spre Poiana lui Stângă. Un sat micuț, din comuna Vânătorii Mici, județul Giurgiu. Acolo a copilărit Florentin Matei, acolo locuiesc și acum părinții săi. Atmosfera din Poiana lui „Messi de România” este asemănătoare cu cea din multe sate românești. Cu greu zărești oameni pe ulițe, semn că mulți au plecat spre un trai mai bun în străinătate. Câțiva copii, cu ghiozdane în spate, se plimbă agale pe drumul cenușiu. „Știți unde e casa lui Florentin Matei?”. Puștii se înseninează instant când aud numele fotbalistului de la FCSB. „Faceți prima la stânga și apoi, pe a doua, tot la stânga. E a doua casă pe partea dreaptă. O să o recunoașteți, e mai mare”, spune unul mai îndrăzneț. Am urmat indicațiile cu strictețe, ca pe un Google Maps comunal de mare precizie. Care a funcționat perfect.

La țară, oamenii s-au împuținat, dar caracterele s-au întărit. Mama lui Florentin, doamna Rodica, este un exemplu în acest sens. „De la FANATIK vă deranjez”. M-a invitat în curte. I-am explicat că aș vrea să aflu cât mai multe despre parcursul fiului ei în cariera de fotbalist. Sfioasă, ca o femeie care nu vrea să refuze, dar nici să iasă în fața, mi-a permis să fac câteva poze la casa impunătoare a familiei, deşi „e neterminată, mereu mai facem câte ceva la ea”. Discutăm amical. „Eu nu vreau să vorbesc prea mult. Nu sunt genul. Ne-a fost tare greu să îl ajutăm să ajungă fotbalist… O să fie greu să reușească acum la Steaua, dar noi ne-am bucurat că a venit în România, mai aproape de casă. El trebuie să demonstreze pe teren că e valoros. Nu vorbele contează pentru Gigi Becali. Soțul meu vă poate spune mai multe despre cariera lui. El a fost peste tot cu Florentin”, spune Rodica Matei. Soțul ei și tatăl lui Florentin, Costel Matei, este plecat. Lucrează în construcții și merge prin țară cu echipa lui de muncitori. „Vă dau numărul lui de telefon”, ne ajută doamna Rodica.

Rodica Matei mama lui Florentin Matei
Rodica Matei, mama lui Florentin Matei, în fața vilei familiei

Cum a ajuns la Steaua la 8 ani: „Eu sunt dinamovist din copilărie, dar nu am găsit pe nimeni acolo”

Costel Matei este opusul soției sale. Bărbatul are multe de povestit și discuția se va întinde aproape o oră. Vorbește deschis despre Florentin și despre momentele de coșmar ale carierei acestuia. Greutățile au fost numeroase pentru familia Matei, iar la finalul drumului tatăl actualului fotbalist nu este convins că tot efortul a meritat. Energie, resurse materiale și morale… toate s-au epuizat. Băiatul său mai mic a ajuns jucător de Liga 1, a câștigat bani, dar tatăl va avea mereu un regret enorm. O rană deschisă. Că ar fi putut fi mult mai mare și că vina principală îi aparține lui, tatălui, care deși a făcut totul pentru copil, ar fi trebuit să facă mai mult.

La 6 ani a început fotbalul. Eu am vrut să îi fac pe băieții mei fotbaliști. Cel mare avea 7 ani și eu am făcut cu ei, individual, vreo doi ani. Pe la 8 ani, l-am dus pe Florentin la Steaua. Prima dată am fost cu el la Dinamo, pentru că eu eram dinamovist. Și acum sunt dinamovist, nu stelist. Eu l-am dus la Dinamo, dar nu ca să rămână acolo, pentru că mi-ar fi fost foarte dificil. Eu mergeam în țară cu muncitorii mei și îi luam pe băieți după mine și îi pregăteam eu. Nu îmi permiteam să meargă ei la un club zi de zi, nu aveam cum. Am vrut să merg să văd dacă am lucrat bine, dacă e la același nivel cu ceilalți copii.

Florentin Matei
Florentin Matei și-a început cariera de fotbalist profesionist la 8 ani, când a ajuns la Steaua

A fost ca un fel de probă, am mers în «Ștefan cel Mare». Neștiind programul, am mers la nimereală, să văd dacă discut cu cineva pentru un antrenament. Anul lui nu avea atunci antrenament și, la întoarcerea spre casă, am trecut și prin Ghencea, tot la noroc. Am zis că poate prind pe cineva să îl testeze. L-am găsit pe domnul Tătaru, care era cu grupa 92, și cum îl aveam pe cel mare, Petruț, de vârsta respectivă, ne-a primit. Petruț era atacant, avea talie mai bună decât Florentin. A jucat și el la Steaua până la 18 ani, a fost și la Leo Strizu, care l-a reprofilat fundaș. După ce a făcut ședința de pregătire de două ore, m-a luat domnul Tătaru, Dumnezeu să îl ierte!, deoparte. «De pe unde ești?». I-am zis că stau la 60 de kilometri de București. «Și ce ai de gând? Cu ăsta mare mai trebuie să lucrezi câteva luni, dar pe ăsta mic ți l-aș opri de acum», mi-a zis.

M-a trimis la grupa de 93 și așa a început totul. La două săptămâni după ce l-am dus la Steaua, Florentin a avut meci cu Dinamo. Era returul campionatului respectiv. În tur, Steaua mâncase bătaie aspră de la Dinamo la grupa lui. La retur, fi-miu a dat două goluri și Steaua a bătut. Cine credeți că a fost atât de impresionat de el încât o lună de zile m-a sunat non-stop? Domnul Mihai Teja! E incredibil! Ca să vedeți cum e soarta. Domnul Teja era atunci la juniorii lui Dinamo și a încercat să mă convingă să-l duc la Dinamo. Și m-a mai sunat atunci și domnul Cornel Dinu”, dezvăluie Matei senior.

„La Liverpool au venit Gerrard și Carragher să discute cu el! Regret enorm că nu a rămas acolo”

Evoluțiile lui Florentin erau entuziasmante pentru un copil. La fiecare meci, micuțul mijlocaș ieșea în evidență. Dribla, pasa și înscria cu o ușurință debordantă. Așa a ajuns în atenția celor de la Liverpool. „Prima ofertă din străinătate a fost de la Liverpool, pe când avea 15 ani. A fost la un turneu de elită cu lotul național. Un scouter român, care era prin Anglia sau prin Irlanda de Nord angajat, l-a ochit și nu am mai scăpat de el până nu l-am dus la Liverpool. Am fost doar eu cu copilul acolo. Era o mini-vacanță la Steaua, am prins o breșă cum se spune, și am plecat. Nu am vrut să avem probleme cu cei de la Steaua, nu era ideea să plece, l-am dus tot ca într-un test, așa cum venisem și în București.

Eu prea puțin realizam atunci ce înseamnă Liverpool. Îmi plăcea fotbalul, dar nu mă gândeam eu că ar putea rămâne fi-miu pe acolo. Nu a dat teste, oamenii au vrut să îl ia direct. Am stat toată săptămâna acolo și ei tot încercau să ne convingă. Mie mi-a fost jenă și de ei, și de unde plecasem, am vrut să fie liniște cu Steaua. Nu știam dacă pot să rezolv cu clubul… Cu ideea asta am plecat din țară. Cât am stat acolo, au venit Steven Gerrard și Jamie Carragher special pentru el. Gerrard a făcut antrenament cu el și cu cei de vârsta lui, a stat 35 de minute. A bătut palma cu Florentin, i-a spus câteva cuvinte. Carragher a făcut tot antrenamentul cu cei tineri.

Nu știam eu ce înseamnă Liverpool… (oftează adânc) Acum, regret mult că nu a rămas acolo. Tot ce i s-a întâmplat e numai vina mea. Am fost eu prea modest și prea cu mult bun simț… Am greșit foarte mult din cauza asta!”, povestește cu dezamăgire în glas Costel Matei.

Becali nu l-a lăsat la Espanyol, deși a fost implorat: „Tată, nu pot! Va fi noul Hagi!”

Talentul puștiului era evident, iar ofertele curgeau. A urmat Espanyol. A mers pe ascuns la Barcelona, iar catalanii nu au mai vrut să îl lase să plece. I-au promis că îi aduc și familia în Spania dacă acceptă să semneze. Costel Matei a cerut permisiunea celor de la Steaua, deși ar fi putut pleca fără acordul lor. Gigi Becali a refuzat să îl lase să plece pe Florentin, deși părintele acestuia l-a rugat să nu îi distrugă viitorul. A fost singura întâlnire între Matei senior și patronul FCSB…

Un prieten foarte bun de-al meu, care era profesor de sport, a auzit că am fost la Liverpool și m-a căutat. «Dacă tot ai fost în Anglia, mergi cu el și în Spania. Știu eu niște oameni care îl vor neapărat la ei». Era vorba despre conducătorii lui Espanyol. Am fost de acord, dar nu știam când aș putea să îl duc. Erau multe meciuri, el era convocat la lot, era greu să pleci. Plecai cinci zile, unde spuneai că ai plecat? Nu avea cum să plece de la Steaua pentru că el era vârful grupei și ce îi puteam spune antrenorului, care avea meci la sfârșit de săptămână. Eu cu domnul Becali m-am văzut o singură dată, când am venit special de la Sania și m-am rugat de dânsul să îl lase pe fi-miu la Espanyol Barcelona.

Florentin-Matei Steaua
Florentin Matei impresiona prin calitățile tehnice din adolescență

I-am spus că îi semnez și că îi promit orice dorește, că la 18 ani mă întorc cu el la Steaua. Mi-a zis «Băi, tată, nu pot să îl las! Dacă de copilul ăsta îmi spun toți că e al doilea Hagi, cum să îl scap? Dacă te las trei ani și o exploda, cine îl mai aduce înapoi de acolo? Îl am aici și nu vreau să îl pierd, că nu mai vine el înapoi. Nu că nu te-aș crede pe cuvânt, că văd că ești om simplu, de la țară, și îmi dau seama că ești sincer, dar e greu. Poate în ăștia trei ani devine Hagi, cum zic toți, și nu mai am cum să îl iau». Nu a vrut să îl lase. Personal am venit pentru că știam că dacă mă întorc cu el la Steaua se va alege praful!

La Espanyol am fost trei zile. Am prins o portiță și am mers acolo. Nu au mai vrut să ne lase să plecăm. L-am pus pe directorul sportiv să îl sune pe domnul Argăseală. Așa a plecat totul, Argăseală a început să facă scandal… Eu i-am spus domnului Becali că o să se aleagă praful de copilul meu la Steaua, dar el mi-a promis altceva. Mi-a dat cuvântul de onoare că face cea mai mare academie din Europa și că deja a început… Bine, dânsul poate a avut intenția să facă, dar ce pot să mai zic…”, își amintește bărbatul cu tristețe.

Reportaj la Florentin Matei acasă. Tatăl mijlocașului FCSB: „Becali gândeşte ca un fan! Florentin nu trebuie lovit cu ciocanul pentru că nu a jucat bine un meci”

Perioada junioratului la Steaua a fost una foarte dificilă. Neîmplinirile veneau la pachet cu condiţiile de pregătire mizerabile. „Moral, puteam să fac orice, pentru că eu îi cumpăram ghetele, eu îi cumpăram echipamentul, eu îl duceam zilnic 60 de kilometri la antrenament. Nu avea nimic de la Steaua! Să vă dau două exemple simple, ca să știe și lumea cât de greu îi este unui copil să ajungă fotbalist și apoi să se bată cu cei de afară. În primul rând, la Steaua, la 15 ani, nu avea niciun fel de pregătire pentru jocul de 11 contra 11, pentru că echipa nu avea suprafața necesară!

El făcea pregătirea, zi de zi, la intrare în Ghencea. Erau niște brăduleți, pe dreapta… Acolo, pe o platformă de beton, care nu avea mai mult de 50 de metri pătrați, cum să dezvolți jocul de 11? Cum să mergi apoi, afară, și să demonstrezi că ești bun, când tu nu aveai repere, nu aveai nimic? Noi jucam în 11 doar la sfârșit de săptămână, pentru că în rest nu aveam posibilitatea. Primul sintetic a fost făcut când a venit Gică Hagi. Dacă nu era el, care a zis că nu stă la discuții, nu exista acel teren sintetic!”, dezvăluie cu năduf tatăl lui Florentin Matei.

Mihai Balasa Florin Tanase si Florentin Matei
Florentin Matei a intrat în gura lui Gigi Becali după meciul slab făcut împotriva Viitorului

„Stoichiţă l-a debutat fără o zi de pregătire cu seniorii! După cinci minute, gata: fi-miu nu era bun!”

Nereuşitele lui Florentin au fost cauzate şi de antrenorii pe care i-a întâlnit în momente importante ale carierei. Tatăl este şi acum şocat de modul în care Mihai Stoichiţă a ales să îl folosească pentru prima dată la nivel de seniori: „Al doilea exemplu este legat de debutul său la seniori. Avea 17 ani. E foarte dificil să debutezi la vârsta asta, indiferent de condiții, darămite cum a fost în cazul lui. Vineri seara el era pregătit să plece la Botoșani cu echipa a doua… A fost luat din cantonament de domnul Mihai Stoichiță, care l-a și debutat a doua zi, noaptea. Nu mai țin minte exact de ce, dar meciul acela s-a disputat foarte târziu.

Florentin Matei
Florentin Matei a debutat la 17 ani la prima echipă a Stelei. El a ratat transferuri la Liverpool și Espanyol

A fost incredibil! Când ești atât de mic, nu faci și tu o pregătire de două săptămâni cu colegii? Mai ales că erau seniori! Nu își cunoștea coechipierii. Hai, nu două săptămâni, dar măcar trei zile, cinci zile acolo… Apoi, alea cinci minute au contat. Atât, alea cinci minute au fost suficiente. L-a luat, l-a băgat și pa! Pe când alții am văzut că au meciuri peste meciuri, că sunt tineri… La fi-miu, alea cinci minute au contat. Ca și acum, când s-a întors înapoi la Steaua. Gata, în cinci minute, și-a făcut toată lumea părerea despre el. Nu e bun!”.

La Rijeka a fost lucrat de antrenor: „Când au început să strige Matei, Matei, l-a trecut pe linie moartă”

Problemele au continuat şi în străinătate. La HNK Rijeka, spre exemplu, Florentin a întâlnit un antrenor care i-a făcut zile negre. „El a avut probleme foarte mari cu antrenorul după primul său an la Rijeka. Antrenorul era acolo de vreo 8 ani la echipă, un sloven (n.a. – Matjaz Kek, actualul selecţioner al Sloveniei), care era foarte mândru de sine. Și îl distrugea pe orice jucător care scotea capul. Nu suporta să fie vreunul mai important. Nu permitea nimănui. A adus peste 300 de jucători în opt ani! Când au început spectatorii puțin să strige «Matei, Matei!», gata! L-a scos din echipă și l-a pus pe linie moartă.

Florentin a cerut să îi rupă contractul sau să îl dea împrumut undeva. A venit întâi ofertă de la echipa din Emirate, unde a ajuns în vară. M-a sunat și pe mine să mă întrebe, deși de când e major el decide, nu mai decid eu. Eu i-am zis părerea mea, că nu ar trebui să meargă acolo. «Ce să cauți la 25 de ani la arabi? Mai stai, poate pleacă antrenorul». Mi-a răspuns că ăla nu pleacă niciodată de la Rijeka. La două zile, mi-a zis că l-a sunat Edi Iordănescu, după ce au avut un amical, dacă vrea să vină împrumut la Astra.

Atunci, i-am zis: „Băi, dacă nu joci acolo și vii în România cu sufletul, să te mai liniștești, vino! Nu ar fi rău pentru tine. Te mai eliberezi de tensiune». Așa a ajuns la Astra. Când s-a terminat împrumutul, a plecat iar la Rijeka. Antrenorul era tot acolo, așa că acum a acceptat să meargă la arabi, ca să scape de tot de Rijeka. Și-au luat croații niște bani, pentru că arabii erau singurii care puteau plăti pentru Florentin”, își amintește Costel Matei.

Florentin Matei Rijeka
Florentin Matei a avut un conflict cu antrenor celor de la Rijeka

Integrarea la FCSB e grea: „E pe lângă joc! El vrea, încearcă, dar nu prea e primit de colegii mai vechi”

Perioada de la Astra a fost una foarte bună, iar şansa de a semna cu FCSB a apărut la momentul potrivit. Tatăl său a avut un rol determinant în alegerea fotbalistului, dar lucrurile sunt departe de a fi perfecte. Acomodarea este anevoioasă.

Când a venit acasă, prin octombrie, după ce a rupt contractul cu arabii, am avut o discuție cu el. M-a întrebat dacă am vreun sfat. Eu i-am zis să rămână în România. «Dacă te mai sună domnul Becali, eu zic să vii la Steaua și să lași străinătatea. Să încerci altceva». Eu, ca părinte, cred că e foarte dificil pentru el să se impună momentan din punct de vedere fizic. A fost o perioadă foarte scurtă de cantonament. A avut perioada fără club și, chiar dacă s-a pregătit zilnic, e altceva față de antrenamentele cu echipa. Cu partea fizică e puțin în urmă. Apoi, nu e ușor să te integrezi într-un grup de jucători cum e la Steaua, care sunt de mai mult timp acolo, joacă împreună. El, momentan, e pe lângă joc. El vrea, dorește să intre în joc, dar nu prea e primit. Nu știu cum să mă exprim ca să fiu bine înțeles. El se demarcă, vrea pe combinații, dar nu sunt deocamdată automatisme. Mai trebuie să treacă timpul.

Eu nu vreau să iau cuvintele lui Gigi Becali ca pe o critică. Vă dați seama că dânsul a avut niște așteptări, apoi și critica, așa cum ziceți dumneavoastră, a fost tot ceva de moment. Dezamăgirea s-a referit mai mult la partida în sine, că nu a făcut nimic în meciul cu Hermannstadt. Nu e simplu. Domnul Teja îi cere să lumineze jocul, să joace foarte simplu. El mai încearcă să țină de minge, să o mai ia și cu el, că ăsta este stilul lui… Nu o să fie deloc ușor, dar nu văd de ce nu ar reuși să se impună la Steaua! Eu cred că se vor liniști lucrurile, pentru că acum și pentru Teja e cam greu. E la început, e antrenor nou, până se face înțeles de toată echipa…”, povestește tatăl lui Florentin.

Florentin Matei și familia
Florentin Matei și familia sa. Cei doi frați, sora, tatăl Costel și mama Rodica

„A refuzat oferta de la Ferencvaros pentru că a ales cu sufletul”

Înainte să semneze cu echipa lui Gigi Becali, Florentin Matei a fost în negocieri avansate cu ungurii de la Ferencvaros. Aceştia îi oferea un salariu dublu decât avea în România şi o primă importantă la semnătură, dar Florentin a vrut să îşi ia revanşa în tricoul roş-albastru. „El a venit acum la Steaua liber de contract și nu a venit pentru bani. El nu a avut sub 400 de mii de euro salariu pe an afară. În Emirate nu pot să vă spun, că acolo a jucat pe alți bani, mulți de tot, dar în Croația a fost de 40 de mii de euro lunar. Cine spune că a venit pentru bani, aberează! El a venit să repare ceva din trecut. În niciun caz nu a contat salariul. Este cea mai mare nedreptate. E adevărat, că pentru România sunt mulți bani, dar la unii jucători trebuie să se țină seama și de unde vin, ce au lăsat în urmă.

El a acceptat să vină la Steaua liber de contract când cei de la Ferencvaros îi ofereau 40 de mii de euro pe lună salariu și o primă consistentă la semnătură! Florentin a dorit să repare treaba din trecut și să fie toată lumea liniștită, să nu fie din nou un eșec. E o presiune prea mare pe el, pe Stoian, pe Hora. Ei trei au venit liberi de contract să pună umărul să ajute Steaua. Nu trebuie loviți cu ciocanul că nu au jucat un meci bine. Mi se pare forțat. Ar fi extraordinar ca Florentin să reușească, pentru asta am luptat. El mi-a ascultat doleanța: «Băi, de ani de zile nu ți-am mai zis nimic. Te rog și eu, acum, fă un efort și vino la Steaua. Poate de aia nici nu ți-a ieșit. Pleci de la zero, din nou».

Mai mult sentimental a venit. Toți fotbaliștii aleg banii, dar el a ales cu sufletul. Florentin i-a spus domnului Becali că a venit la îndemnul meu. E o mare chestie în suflet ca la clubul la care ai crescut să îți lași o amprentă, să nu pleci pe ușa din dos. Nu banii și faima sunt în viață cele mai importante.”, spune cu mândrie Costel Matei.

Florentin Matei și frații săi
Florentin Matei s-a întors în România și pentru a fi mai aproape de frații săi, Cristi și Petruț

„Ar fi un dezastru să nu reuşească a doua oară! E prea mare presiunea pe el”

Matei senior, e clar, suferă din iubire pentru Matei junior. Pentru că știe cât îi este de dificil să rupă gura târgului încleștată de prejudecăți. De „sentințe”. „Atât de greu mi-a fost să îmi ajut copilul să ajungă la un nivel bun încât am ajuns să urăsc fotbalul în ziua de azi! Îl urăsc! Nu mă mai uit la meciuri. Caut orice alte variante ca să nu mă mai uit. Numai la meciurile lui Florentin mă uit, dar foarte greu. Nu mai am plăcerea de altădată. Eram învățat când era junior, când meci de meci impresiona pe toată lumea, când marca patru, cinci goluri. Îmi creștea inima. Așa l-am dus până la 17 ani. Munca era împărțită. Muncea două ore la club și cu mine alte patru. Șase ore pe zi! De acolo, probabil, că a fost acel vârf. Apoi, a rămas doar cu cele de la club, fără cele individuale. Atunci, încrederea era uriașă pentru el.

Ar fi un lucru dureros să vină a doua oară și să nu reușească. Pentru mine, ca părinte, ar fi un dezastru! Și așa suferința e mare, v-am zis că nu mai suport fotbalul. Mi se pare ciudat că el nu are parte de un pic de răgaz. E prea mare presiunea pe cei trei de care vorbeam, ultimii veniți. E Steaua, dar presiunea mai mare ca pe ei nu am văzut. Nu au venit pe milioane ca să stai pe ei, să le impuți… Nu e presiunea de la domnul Becali, cât e de la alții. Eu cu domnul Becali nu am nimic, pentru că dacă aveam ranchiună sau ceva, Florentin nu s-ar fi întors niciodată. Dânsul gândește și se poartă ca un suporter de rând, cum aș fi și eu. Lucrurile sunt sincere la dânsul, la cald, pe moment. Când spune că e dezamăgit, se referă la un meci. După aceea se iau și se răstălmăcesc cuvintele lui, apare presiunea din interiorul clubului, presiunea presei și tot așa”, încheie tatăl lui Florentin Matei. Un om care îşi iubeşte fiul mai presus de orice.

Florentin Matei Dunărea Călărași
Florentin Matei a avut evoluții dezamăgitoare de la revenirea la FCSB și a fost aspru criticat de patronul Gigi Becali

Declaraţii

Situația de la Dinamo e foarte ciudată. Dinamo nu mai e Dinamo de ani de zile. A mai rămas ceva din Dinamo prin tribuna aceea frumoasă, la câte un meci și îți aduce aminte de ce a fost cândva acel club. În rest, de sus până jos, nu mai e Dinamo. Eu am crescut de copil cu Dinamo, toată strada mea de aici, de la țară, a ținut cu Dinamo. Eram toți dinamoviști. Dar nu am avut nicio problemă să îl duc pe Florentin la Steaua, l-am dus cu sufletul deschis
Costel Matei

Am vorbit cu Teja și i-am spus «Eu nu mă bag, Mihai!». Nu îi fac eu echipa, dar când pui echipa pe tablă, pune-l pe Matei și dup-aia fă-ți echipa! Nu se poate fără Matei. Poate să scoată pe oricine, dar Matei trebuie să joace. Problema Stelei o va rezolva Matei. Matei e jucătorul pe care eu îl caut de trei, patru ani după ce am văzut acum, într-o repriză. Eu vreau să joace în locul lui Stoian. Matei rezolvă toate problemele. Dacă Teja e antrenor mare, să schimbe tactica pentru Matei
Gigi Becali

Eu cred că Hora este cel mai reușit transfer al meu din această iarnă, din toate trei. Matei m-a dezamăgit
Gigi Becali după FCSB – Hermannstadt 3-0

Nu știu de ce nu l-a schimbat Teja pe Tănase și l-a schimbat pe Matei. Nu v-am spus că nu mă bag? Cred că era supărat pentru rezultat. Mă interesează acum de ce era supărat Matei?
Gigi Becali după Concordia Chiajna – FCSB 0-0

Florentin Matei a luminat jocul. Dacă nu era el, aveam niște emoții pe final. Nu a avut cu cine să joace, dar a driblat, a ținut mingea
Gigi Becali după FCSB – U Craiova 3-2

20.000 de euro pe lună este salariul lui Florentin Matei la FCSB

3.000 de euro pe lună câştiga Florentin Matei la 15 ani la Steaua

1,2 milioane de euro este cota lui Florentin Matei pe transfermarkt

2 victorii și tot atâtea egaluri, nicio înfrângere, sunt rezultatele FCSB-ului în Liga 1 Betano după transferul lui Matei

26 de ani va împlini Florentin Matei pe 15 aprilie 1993

4 ani au trecut de la ultimul titlu de campioană al FCSB-ului, cucerit în sezonul 2014-2015, când a câștigat și ultima Cupă a României

Tags: