News

Exclusiv. Ce spune mama premierului Nicolae Ciucă despre fiul ei. ”Abia așteptam să mergem la ședințele cu părinții, că așa frumos îl lăuda diriginta pe Nicu…”

Părinții lui Nicolae Ciucă, care au grijă de gospodăria din comuna Plenița (județul Dolj), au povestit pentru FANATIK cât de mândri sunt de băiatul lor și de rezultatele acestuia la învățătură.
05.01.2022 | 13:22
Exclusiv Ce spune mama premierului Nicolae Ciuca despre fiul ei Abia asteptam sa mergem la sedintele cu parintii ca asa frumos il lauda diriginta pe Nicu
Mama premierului Nicolae Ciucă a vorbit cu FANATIK despre copilăria băiatului ei, ajuns astăzi în fruntea Guvernului
ADVERTISEMENT

Lucia (74 de ani) și Gheorghe Ciucă (78 de ani) sunt părinții lui Nicolae Ciucă, desemnat șeful Guvernului pe 25 noiembrie 2021, după ce Parlamentul a votat formula propusă de fostul ministru al apărării cu 318 voturi ”pentru” și 126 ”împotrivă”.

Părinții premierului nu au părăsit niciodată comuna natală, Plenița (județul Dolj), acolo unde au grijă de o gospodărie plină de animale, foarte bine pusă la punct. Și Lucia, și Gheorghe Ciucă muncesc zilnic tot cu gândul la copii, pe lângă Nicolae având și o fată, stabilită și măritată la Craiova.

ADVERTISEMENT

”Profesorii vorbeau mereu frumos despre el, nu mă mai săturam să-i ascult”

”Nicu al nostru a terminat primul la Academie, el a fost chiar în promoția cu numărul 100. Mereu i-a plăcut să învețe, se vedea clar că o să ajungă departe și nu vă zic asta doar pentru că e baiatul nostru”, a declarat pentru FANATIK Gheorghe Ciucă, tatăl premierului.

”Mi-aduc aminte că abia așteptam să mergem la ședințele cu părinții, că așa frumos îl lăuda diriginta pe Nicu… Profesorii vorbeau mereu frumos despre el, nu mă mai săturam să-i ascult, vă spun sincer”, a mărturisit mama lui Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Deși tatăl premierului a lucrat numai în cadrul armatei, mama lui Nicolae Ciucă a fost cea care a insistat ca acesta să urmeze o carieră în domeniu. ”Eu mi-am dorit enorm ca Nicu să lucreze în armată, n-ați văzut ce bine îi stă în uniformă? Și lui i-a plăcut în armată, vă dați seama, dacă el după clasa a opta a îmbrăcat numai uniforma militară…”, ne-a declarat Lucia Ciucă.

”Vedeți lemnele astea pentru iarnă? Nicu le-a tăiat, cu mâna lui”

Căsătoriți de 56 de ani, Gheorghe și Lucia Ciucă se susțin reciproc și își amintesc mereu cu drag de momentele – tot mai rare în ultima vreme –  când Nicolae vine pe la casa părintească și îi mai întreabă de sănătate.

ADVERTISEMENT

”Acum e prins cu treabă, vă dați seama, vine mai rar pe acasă. Dar vedeți lemnele astea pentru iarnă? El le-a tăiat, cu mâna lui, că îi place să mai pună mâna pe topor și să se mențină în formă”, a dezvăluit mama demnitarului pentru FANATIK.

Pe lângă flori și zarzavaturi, părinții lui Nicolae Ciucă – care i-au păstrat jumătate de porc și băiatului lor – au în ogradă și mai mulți pomi fructiferi, de toate soiurile, mulți din ei plantați chiar de băiatul lor celebru.

ADVERTISEMENT

De ce au renunțat părinții lui Nicolae Ciucă la creșterea iepurilor

”Lui Nicu i-au plăcut mereu merii, pe ăștia din curte chiar el i-a cumpărat și tot el i-a pus”, ne-a spus mama lui Nicolae Ciucă în timp ce dădea de mâncare păsărilor din curte.

Tatăl premierului a renunțat anii trecuți să se mai ocupe și de iepuri, pe care i-a crescut multă vreme. ”Ajunsesem să creștem și câte 60-80 de iepuri, dar era tare greu cu mizeria strânsă, că iepurii fac multă mizerie și trebuia să o aruncăm la o groapă de gunoi, la marginea satului, era mai complicat”, a declarat pentru FANATIK Gheorghe Ciucă.

Familia Ciucă stă gard în gard cu o familie de surdo-muți, cu care se înțelege mai mult prin semne. Oameni simpli și de ispravă, părinții lui Nicolae Ciucă au parte de o bătrânețe activă, așteptând mereu ca băiatul și fata lor să se mai întoarcă – măcar din când în când – acasă.

ADVERTISEMENT