News

Reprezentanții OMS, concluzii îngrijorătoare despre România: ”Spitalele sunt copleşite”

Situația pandemiei din România a început să fie intens dezbătută și peste hotare. Reprezentanții OMS au ajuns la o nouă concluzie îngrijorătoare.
21.10.2021 | 13:47
Reprezentantii OMS concluzii ingrijoratoare despre Romania Spitalele sunt coplesite
ADVERTISEMENT

Valul patru al pandemiei a transformat România într-o țară copleșită de îmbolnăviri cu coronavirus, decese și internări în spitale. Reprezentanții OMS analizează ceea ce se întâmplă la noi și sunt de părere că unitățile medicale nu mai fac față pacienților infectați care le trec pragul.

Dr. Catherine Smallwood, director situaţii de criză în cadrul OMS, este cea care a transmis în presa internațională o astfel de informație. Catherine Smallwood a punctat și faptul că România are o situație mai gravă chiar și decât Rusia.

ADVERTISEMENT

Dr. Catherine Smallwood (OMS): ”Acest lucru este deosebit de îngrijorător”

”Nivelul incidenţei din România este mult mai ridicat (decât în Rusia), cu o presiune foarte puternică asupra sistemului de sănătate, iar spitalele sunt copleşite de numărul cazurilor în acest moment.

România şi Bulgaria au o rată scăzută de vaccinare în raport cu populaţia generală. Cred că este puţin mai scăzută de 30 la sută, iar această rată a ajuns, în ultimul timp, să stagneze, adică nu mai creşte de la o săptămână la alta.

ADVERTISEMENT

Bineînţeles, acest lucru este deosebit de îngrijorător”,  a declarat pentru Associated Pres, dr. Catherine Smallwood, director situaţii de criză în cadrul OMS.

Un expert al OMS, venit în România pentru două luni

De marți se află în România, Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflict. Ea a venit să descopere de ce România nu are o rată mare de vaccinare și de ce  se află în situația de a avea cele mai multe decese zilnice, la nivel global. Timp de două luni, specialistul OMS se va ocupa de țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni (…)

Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară.

ADVERTISEMENT

O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate.

Dr. Heather Papowitz se va întâlni cu omologii naționali și va face evaluări pe teren pentru înțelegerea crizei COVID-19.

Dr. Papowitz va colabora cu autoritățile naționale de sănătate pentru a identifica prioritățile cheie și acțiunile imediate care trebuie întreprinse”, a transmis printr-o declarație de presă, Heather Papowitz.

ADVERTISEMENT