Fotbal intern

Meci de coşmar pentru România în barajul cu Islanda! Cifrele dezastrului de la Reykjavik

08.10.2020 | 22:56
Meci de cosmar pentru Romania in barajul cu Islanda Cifrele dezastrului de la Reykjavik
ADVERTISEMENT

România a făcut un meci de coșmar contra Islandei în semifinala playoff-ului Euro 2021. Nordicii nu au acordat tricolorilor nici o șansă în cele 90 de minute jucate.

Gylfi Sigurdsson a marcat golurile victoriei pentru islandezi în timp ce golul României a fost marcat de Alexandru Maxim din penalty.

ADVERTISEMENT

Tricolorii au obținut lovitura de la 11 metri la o fază petrecută în repriza secundă atunci când Andrei Burcă a primit un cot în figură de la un apărător advers.

Cifrele meciului indică un meci de coșmar pentru România în barajul cu Islanda

Gylfi Sigurdsson, mijlocașul celor de la Everton, a marcat de două ori, primul gol fiind din assist-ul lui Gudmundsson iar cel de-al doilea din pasa lui Finnbogason.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei România a dominat la un singur capitol, posesia cu 61%. Tricolorii cu excepția penalty-ului nu au avut nici un șut pe poartă în cele 90 de minute, un detaliu dezastruos pentru un meci decisiv precum cel de la Reykjavik. România a avut 2 șuturi în afara spațiului porții iar alte 4 direct în blocajul advers.

România a aliniat la start un sistem 4-3-3 cu Alibec, Mitriță și Deac în compartimentul ofensiv. Surpriza lui Mirel Rădoi fiind introducerea lui Mihai Bălașa în primul 11. La pauză Mirel Radoi a schimbat toată linia de atac și i-a introdus pe teren pe Pușcaș, Iancu și Hagi.

ADVERTISEMENT

Linie defensivă cu 3 jucători de la CFR Cluj

Selecționerul Mirel Rădoi a ales o linie defensivă de 4 oameni din care 3 activează la CFR Cluj. Cristi Manea, Andrei Burcă și Mario Camora fiind titulari din primul minut.

Cu toate acestea Islanda și-a creat ocazii mari de gol, echipa scandinavă fiind comfortabilă în momentele de posesie și i-a depăsit pe  baieții lui Rădoi aproape în toate compartimentele.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală, Ungaria s-a impus în fața Bulgariei cu scorul de 3-1. Maghiarii urmează să întânlească Islanda în finala playoff-ului, acasă la Budapesta în toamna acestui an.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.28 este cota pentru ”1x” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT