Sport

Meci halucinant pentru Loți Boloni în Ligue 2. Nouă goluri, trei cartonașe roșii, răsturnări de scor și joc întrerupt 25 de minute. Video

Loți Boloni a avut parte de un meci absolut nebună în Ligue 2, acolo unde echipa sa, FC Metz, a primit vizita formației Guingamp.
12.09.2022 | 23:08
Meci halucinant pentru Loti Boloni in Ligue 2 Noua goluri trei cartonase rosii rasturnari de scor si joc intrerupt 25 de minute Video
Loți Boloni a avut parte de o primă repriză absolut nebună în Ligue 2, acolo unde echipa sa, FC Metz, a primit vizita formației Guingamp. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
12-09-2022
21:14

Metz nu a rezistat în 7 jucători de câmp

Partida FC Metz – Guingamp a ajuns în cele din urmă la final, cu echipa lui Loți Boloni în doar 7 jucători de câmp și cu oaspeții atacând în valuri.

Gazdele nu au avut cum să reziste asaltului dat de Guingamp. Oaspeții au mai marcat de trei ori prin Louiserre (69), Tchimbembe (85) și Livolant (88) și au câștigat în cele din urmă partida cu 6-3.

Tehnicianul român a fost în cărți la un moment dat să preia naționala României, dar după ce negocierile s-au blocat a ales să meargă în liga a doua din Franța.

Loți Boloni, de la agonie la extaz în Ligue 2

Ajuns la FC Metz, fostul mare internațional Loți Boloni a fost testat pozitiv la Covid-19 după ce a participat la un eveniment în România și a ratat meciul de debut în care formația sa a învins Amiens, scor 3-2.

ADVERTISEMENT

În etapa a 8-a, Metz a fost programată să închidă runda, pe teren propriu, cu vecina de clasament Guingamp. Două dintre cele mai ofensive echipe din eșalonul secund al Franței nu s-au dezis nici de această dată de la jocul pe atac și așa a ieșit o partidă nebună.

O primă repriză cu șase goluri încheiată la egalitate după răsturnări de scor, cu două eliminări în tabăra lui Metz, dintre care una contestată vehement de gazde, și cu un cartonaș galben văzut de Boloni.

ADVERTISEMENT

Arbitrul, principalul actor în Metz – Guingamp

Metz a deschis scorul după un autogol al lui Manceau încă din minutul 2, Guingamp a revenit cu reușit lui Livolant în minutul 8, dar gazdele au revenit în avantaj cu golul marcat de Jallow în minutul 10.

Din acest moment la rampă a ieșit arbitrul Pierre Gaillouste, care în minutul 12 îi acordă cartonașul galben lui Loți Boloni pentru proteste. Însă, Metz și-a continuat recitalul și Jallow a făcut 3-1 în minutul 16 cu un gol senzațional direct din lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce a urmat ține de domeniul fantasticului. ”Centralul” îi acordă două cartonașe galbene la aceeași fază lui Kouyate și îl trimite la cabine, iar Guingamp reduce imediat diferența pe tabela de marcaj prin Quemper în primul minut de prelungire.

În minutul 45+3, arbitrul Pierre Gaillouste a dictat penalty pentru Guingamp și i-a arătat direct cartonașul roșu portarului Oukidja pentru o intrare cu talpa la un adversar, deși pe reluări se vede că acesta nu a avut nicio intenție de a lovi. Courtet a transformat lovitura de pedeapsă și la vestiare s-a intrat cu un neverosimil 3-3.

ADVERTISEMENT

A oprit meciul de teama fanilor

Caruselul evenimentelor a continuat și partea secundă. În minutul 56, Gaillouste l-a mai eliminat de la Metz și pe Danley, de aceasta dată corect pentru o intrare cu adevărat criminală, dar care a stârnit furia suporterilor gazdă.

După doar două minute de la această ultimă decizie, Pierre Gaillouste ia hotărârea de a întrerupe întâlnirea și de a trimite jucătorii la vestiare, deoarece se teme pentru siguranța sa. Conform L’Equipe, acesta ar fi fost amenințat de un fan al lui Metz.

După 25 de minute de pauză s-a decis reluarea întâlnirii, dar la următorul incident aceasta va fi întreruptă definitiv.

ADVERTISEMENT