News

Reproșuri dure ale lui Ion Țiriac pentru Guvern: ”Numai cu talent, noi dispărem”

23.08.2020 | 12:41
Reprosuri dure ale lui Ion Tiriac pentru Guvern Numai cu talent noi disparem
ADVERTISEMENT

Miliardarul Ion Țiriac a reproșat autorităților că au lăsat de izbeliște sportul românesc și, în special, tenisul care nu a mai primit finanțare de la stat în ultimii trei ani.

Într-un interviu pentru gsp.ro, Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a avertizat că lipsa investițiilor va face ca sportul românesc să nu mai aibă niciun fel de performanță, chiar dacă vor apărea talente individuale.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile lui Țiriac sunt făcute la scurtă vreme după ce federația de tenis a câștigat procesul cu Ministerul Tineretului și Sportului, care nu a mai finanțat FRT din cauza unor chestiuni birocratice.

Țiriac: ”Guvernul ar trebui să se îndrepte către sport”

Să sperăm că acest guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup”, a spus Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT

El a cerut statului să facă investiții în centre sportive, în caz contrar România riscând să nu mai aibă sportivi care să facă performanță

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a spus miliardarul.

ADVERTISEMENT

El a spus că miza nu este doar sportul de peformanță, ci chiar starea generală de sănătate a populației. ”Mă uit un pic cu suspiciune în viitor. Ar trebui ca Guvernul să se îndrepte către sport. Sportul înseamnă sănătatea unui tineret. Fără sport, nu mai există un tineret sănătos”, a spus omul de afaceri.

Ion Țiriac a invocat și  considerentul financiar, deoarece sportul poate aduce bani României.

E trist că am pierdut și turneul ATP de la București. Nu înțelege lumea că, datorită acelui turneu, România avea publicitate, 7 zile, în 60-70 de țări. În 2019, turneul de la Madrid a produs orașului peste 130 de milioane de euro profit, din taxe și din cheltuielile făcute în timpul acestor 10 zile. N-or fi fost 100 de milioane la București, dar 10-12-14-15 le-ar fi luat”, a exemplificat Țiriac.

ADVERTISEMENT