News

Republica Slowjamastan, ”țara” creată de un DJ american pentru că nu mai avea ce vizita. “Suntem o dictatură în cea mai mare parte a timpului”

Un DJ din San Diego, care și-a propus să viziteze fiecare țară din lume, și-a creat propria ”micronațiune” atunci când nu mai avea ce vizita.
10.06.2023 | 20:11
Republica Slowjamastan tara creata de un DJ american pentru ca nu mai avea ce vizita Suntem o dictatura in cea mai mare parte a timpului
Republica Slowjamastan și-a declarat în 2021 independența față de SUA Sursa foto: slowjamastan.org, Facebook The Republic of Slowjamastan / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Prezentator de emisiuni noaptea, Williams și-a petrecut viața încercând să viziteze fiecare țară din lume. Când mai avea de vizitat doar o singură națiune recunoscută de ONU, a decis să cumpere un teren arid de circa 4,5 hectare în deșertul californian pentru a construi o nouă “țară” numită după emisiunea sa radiofonică.

Republica Slowjamastan, ”țara” creată de un DJ american

“Îmi place să o spun simplu”, spune Randy “R Dub!” Williams, un DJ de “slow jams” (muzică cu influențe rhythm and blues și soul n.r.) din San Diego, cunoscut și sub numele de “Sultanul din Slowjamastan”: “Am rămas fără țări, așa că mi-am creat propria mea țară”, relatează CNN.

ADVERTISEMENT

Purtând cel mai bun costum al său și ochelari de soare, sultanul din Slowjamastan a declarat oficial independența față de Statele Unite ale Americii la ora 12:26 p.m., la 1 decembrie 2021, în timp ce transmitea secesiunea în direct din “biroul” său guvernamental în aer liber din Dublândia, capitala Republicii Slowjamastan.

Au trecut doi ani de atunci și, în timp ce Sultanul de Slowjamastan a instituit mai multe legi bizare (a interzis purtarea de pantofi Crocs, de exemplu), Republica are, de asemenea, toate trăsăturile unui stat-națiune în devenire. Își eliberează propriile pașapoarte, are propriul steag, își tipărește propria monedă (“duble”) și are un imn național care este cântat la ocazii de stat.

ADVERTISEMENT

Republica Slowjamastan revendică chiar peste 500 de cetățeni înregistrați, în timp ce alți 4.500 de cetățeni ar fi fost aprobați condiționat sau așteaptă obținerea cetățeniei. Acum că Williams este pregătit să își îndeplinească obiectivul său de o viață de a vizita toate țările din lume, el invită turiștii să viziteze Republica Slowjamastan, deoarece intenționează să creeze cea mai importantă “micronațiune” din lume.

Republica Slowjamastan, creată după vizitarea mai multor micronațiuni

“Atunci când nu sunt la radio, probabil călătoresc într-o țară de care cei mai mulți nu au auzit”, a declarat Williams cu puțin timp înainte de a pleca într-o călătorie în Turkmenistan, ultima țară de pe lista sa de 193 de națiuni recunoscute de ONU. “Unul dintre motivele pentru care am creat Slowjamastan a fost că, după 193 de țări, am vrut o a 194-a!”

ADVERTISEMENT

Denumită oficial Teritoriile Unite ale Națiunii Suverane a Republicii Populare Slowjamastan, “țara” autoproclamată de Williams este situată la două ore și jumătate de mers cu mașina la nord-vest de San Diego. Micul teren nu este decât un deșert, dar Williams a ridicat un panou enorm cu “Bine ați venit în Slowjamastan” lângă autostradă, a construit un post de control al frontierei și a arborat steagul colorat al Slowjamastanului deasupra biroului său ministerial, care în prezent este la mila intemperiilor.

Williams a fost inspirat să își creeze propria țară după ce a vizitat diverse “micronațiuni” – teritorii autoproclamate, adesea conduse de lideri excentrici – în timpul călătoriilor sale prin lume. În august 2021, Williams a vizitat Republica Molossia, o micronațiune întinsă pe o suprafață de 4,5 hectare din Nevada care și-a declarat independența față de Statele Unite ale Americii în 1998, unde a beneficiat de un tur personal din partea “Excelenței Sale, președintele Kevin Baugh”.

ADVERTISEMENT

El a aflat despre “războiul” în curs de desfășurare al Republicii Molossia cu defuncta Germanie de Est, despre cum moneda locală (valora) este susținută de aluat de prăjituri cu ciocolată în loc de aur, iar pașaportul i-a fost ștampilat și i s-a făcut o fotografie la “granița” cu Statele Unite.

Când s-a întors acasă, în San Diego, Williams a început imediat să întocmească planuri mărețe pentru propria sa micronațiune. În octombrie 2021, a cumpărat un teren cu 19.000 de dolari și, în decembrie, a declarat independența Slowjamastanului.

“Suntem o dictatură în cea mai mare parte a timpului”

“Suntem o dictatură în cea mai mare parte a timpului”, spune Williams, în timp ce explică sistemul de “guvernare” al Republicii sale. “Ocazional, organizăm ceremonii speciale de vot și referendumuri. Recent, le-am permis cetățenilor să voteze asupra a care ar trebui să fie fructul nostru național, sportul nostru și chiar cum ar trebui să se numească animalul nostru național.”

Ar putea părea destul de paradoxal ca o “republică” să aibă ca șef de stat un sultan dictatorial, dar tocmai asta este ideea. Călătoriile lui Williams l-au dus în unele dintre cele mai curioase destinații din lume și a văzut cu ochii lui cultele bizare ale personalității și contradicțiile care există în locuri precum Republica Populară Democrată Coreeană de Nord.

Lui Williams îi place să pozeze pentru fotografii și să țină discursuri publice purtând uniforma sa de sultan de culoare verde strălucitor, completată cu distincții militare false, epoleți aurii și ochelari de soare colorați. El angajează “polițiști de frontieră” și se înconjoară de “securitate” atunci când găzduiește evenimente în Republica Slowjamastan și impune o listă de interdicții pe care toți cetățenii și vizitatorii trebuie să le respecte pentru a evita “izgonirea”. În prezent, printre aceste interdicții se numără “Crocs”, “mumble rap” și “oamenii care își pun picioarele pe bord”.

Personajul și vestimentația Sultanului din Slowjamastan reprezintă modul în care Williams evidențiază absurditățile întâlnite în politică și în dictaturi, iar acolo există o coadă lungă de oameni gata să participe la experimentul său micronațional. Oamenii pot aplica pentru cetățenie și pentru posturi în cabinet prin intermediul site-ului Slowjamastan, care s-a dovedit a fi extrem de popular, cu un număr de mii de cereri în așteptare.

Acum a deschis granița și pentru turiști, iar sultanul povestește că cele mai populare activități includ selfie-uri în fața semnului Slowjamastan, vizitarea Pieței Independenței și căutarea ratonului Slowjamastan, animalul național.

În căutarea recunoașterii diplomatice

Următorul său plan măreț este de a strânge suficiente fonduri pentru a construi “un râu leneș, o fermă de armadillo, un restaurant cu grătar mongol all you can eat și, bineînțeles, o statuie/monument uriaș al Marelui Lider (eu)”.

“De asemenea, organizăm o serie de activități pe tot parcursul anului”, adaugă Williams, “inclusiv oportunități de a vă ștampila pașaportul Slowjamastan, de a participa la celebrarea noilor state și chiar de a vă întâlni cu sultanul”.

Williams spune că lucrează la crearea de legături diplomatice cu alte țări și că, în călătoriile sale recente, pașaportul său Slowjamastan a fost ștampilat de 16 țări diferite, printre care Africa de Sud, Noua Zeelandă, Vanuatu și Statele Unite.

El precizează clar că Slowjamastan îndeplinește din punct de vedere tehnic criteriile unui stat-națiune suveran, așa cum sunt definite de Convenția de la Montevideo din 1933, care este citată de obicei ca fiind cea mai bună definiție a unei țări.

Convenția de la Montevideo cere ca o țară să aibă o populație permanentă, un teritoriu definit, un guvern și capacitatea de a intra în relații diplomatice cu alte state, toate acestea fiind condiții pe care Williams susține că Republica Slowjamastan le îndeplinește.

Următoarea etapă este ca sultanul să obțină recunoașterea secesiunii micronatiei sale din Statele Unite, deși acest lucru ar putea fi puțin cam exagerat chiar și pentru Williams. “Sunt puțin frustrat să recunosc că, în ciuda e-mailurilor și a mesajelor de tip DM către președintele Biden pe Facebook, Twitter, Instagram și MySpace, toate mesajele noastre au rămas necitite”, explică Williams. “Poate că sunt blocate în dosarul său de spam. Mergem pe varianta asta.”

ADVERTISEMENT
Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!