News

Republicanii câștigă majoritatea în Camera Reprezentanților. Joe Biden îi felicită: ”Voi lucra cu oricine”

Potrivit proiecțiilor presei americane, republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Joe Biden îi felicită și își arată disponibilitatea de colaborare.
17.11.2022 | 08:17
Republicanii castiga majoritatea in Camera Reprezentantilor Joe Biden ii felicita Voi lucra cu oricine
Alegeri SUA 2022: Republicanii, victorie în Camera Reprezentanților. Reacția lui Joe Biden. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ce au pierdut în faţa democraţilor majoritatea în Senatul SUA, la alegerile intermediare, republicanii și-au luat revanșa în camera inferioară a Congresului american.

Alegeri SUA 2022: Republicanii, victorie în Camera Reprezentanților

Republicanii și-au asigurat cele 218 locuri necesare pentru o majoritate în Camera Reprezentanților, la o săptămână după alegerile intermediare, se arată în proiecțiile unor mari publicații de peste ocean, precum CBS News și CNN.

ADVERTISEMENT

Deși marja partidului din Camera Reprezentanților este una mult sub așteptările liderilor republicani, ea este suficientă pentru a bloca agenda președintelui Joe Biden în următorii doi ani.

Republicanii au câștigat miercuri locul de care aveau nevoie pentru majoritatea Camerei inferioare, după ce districtul 27 din California i-a revenit actualului candidat, Mike Garcia.

ADVERTISEMENT

În acest moment, conform proiecțiilor, Partidul Republican este așteptat să obțină între 218-223 de locuri în Camera de 435 de locuri, potrivit CBS.

Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie, iar republicanii Camerei sunt pregătiţi să acţioneze’, a declarat liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

ADVERTISEMENT

Politicianul republican a devenit favorit în cursa pentru conducerea acestei instituţii. Actuala preşedintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a pierdut majoritatea democrată.

Pentru a fi ales președinte al camerei inferioare din Congres, McCarthy trebuie să câștige sprijinul majorității din partea celor 435 de membri ai Plenului Camerei.

ADVERTISEMENT

Joe Biden, prima reacție după acest rezultat: ”Voi lucra cu oricine, republicani sau democrați”

Preşedintele democrat al SUA, Joe Biden, l-a felicitat pe Kevin McCarthy pentru rezultatul obținut. În același timp, liderul de la Casa Albă a ținut să sublinieze, într-un comunicat, că intenţionează să lucreze cu oricine, republicani sau democraţi.

”La aceste alegeri, oamenii şi-au exprimat clar preocupările: nevoia de reducere a costurilor, protejarea dreptului de a face alegeri, menţinerea democraţiei noastre.

Aşa cum am spus şi săptămâna trecută, viitorul este prea promiţător pentru a rămâne blocaţi în lupte politice. Poporul american aşteaptă rezolvarea problemelor.

Vrea să ne concentrăm pe problemele care contează pentru ei, să le facem vieţile mai bune. Eu voi colabora cu toată lumea, republicani sau democraţi, cu toţi cei care vor să lucreze cu mine pentru a le furniza rezultate oamenilor”, a spus preşedintele SUA.

ADVERTISEMENT
Tags: