News

Reputatul medic Geza Molnar, adevăruri despre carantină! „Nu este necesară decât pentru anumite boli”

15.07.2020 | 12:20
Reputatul medic Geza Molnar adevaruri despre carantina Nu este necesara decat pentru anumite boli
ADVERTISEMENT

Reputatul medic Geza Molnar a spus mai multe adevăruri despre carantină! Epidemiologul a discutat cu Marius Tucă în emisiunea jurnalistului și a explicat ce presupune o nouă stare de urgență în țară.

De altfel, doctorul a precizat că nu a înțeles anumite măsuri pe care autoritățile le-au luat în această perioadă, una destul de complicată pentru întreaga lume.

ADVERTISEMENT

„Nu prea am înţeles de ce nu s-au deschis restaurantele. Există un fel de restaurante care erau numite cantine de întreprinderi şi servesc meniuri. Nu am îneles de ce a fost atât de vehement tratată problema restaurantelor”, a zis acesta

Adevăruri despre carantină spuse de Geza Molnar!

„După opinia mea, această creştere este un fenomen natural pentru că toată creşterea se bazează pe anumite zone teritoriale şi anumite populaţii. Creşterile se limitează la anumite teritorii şi focare”, a continuat medicul.

ADVERTISEMENT

Geza Molnar spune că există o tendință în întreaga Europă de creștere a cazurilor. Medicul a tras însă un semnal de alarmă în privința carantinării și a izolării.

”De ce a trebuit acum după 30 de ani să încercăm să le reglementăm. Izolarea este o metoda strict medicală, trebuie lăsată la latitudinea sectorului major. Carantina este o măsură administrativă.

ADVERTISEMENT

Am supărat pe mulţi afirmând că este o viroză respiratorie, chiar dacă decesele sunt mai multe decât calculul iniţial. Este o viroză respiratorie care afectează întreaga populaţie a lumii”, a afirmat doctorul

Geza Molnar a mai spus că nu a înțeles motivul pentru care România a stat atât de mult timp închisă. În viziunea medicului, nu se impuneau aceste măsuri de restricție și interzicere.

ADVERTISEMENT

„Carantinarea se utilizeaza extrem de rar, nu la o viroză respiratorie. Atunci, pe vremea începuturilor, anumite restricţii erau binevenite. Conservarea populaţiei a expus şi permis o răspândire mult mai largă după ridicarea restricţiilor, care au fost prea mult prelungite.

La o boală ca hepatita C am umple spitale cu bolnavi până în 90 de zile. Carantina nu este necesară decât pentru anumite boli”, a adăugat acesta.

„Dacă prelungim prea mult platoul acestui val, atunci există un risc pentru că trebuie să se înceapă anul şcolar. Învaţămnâtul este absolut necesar să se deschidă în condiţii normale. Există riscul să se răspândească în colectivităţile de copii.

Undeva prin octombrie-noiembrie vom avea gripa sezonieră, iar în decembrie-ianuarie vom avea noi cazuri de COVID, în focare teritoriale sau de colectivităţi izolate”, a mai spus Molnar.

ADVERTISEMENT