Fotbal international

Resemnare pentru Mircea Lucescu, după Dinamo Kiev – Villarreal 0-2: „Deja am depășit așteptările în acest sezon”

12.03.2021 | 08:25
Resemnare pentru Mircea Lucescu dupa Dinamo Kiev  Villarreal 02 Deja am depasit asteptarile in acest sezon
ADVERTISEMENT

Unai Emery declarase că se teme de confruntarea cu experimentatul Mircea Lucescu, însă românul a fost cel care a ajuns să recunoască superioritatea adversarului după duelul din teren.

Dinamo Kiev a pierdut cu 0-2 acasă în prima manșă a optimilor Europa League, scor 0-2, cu Villarreal. În aceste condiții, Il Luce crede că este aproape imposibil pentru echipa sa să se mai califice în sferturi.

ADVERTISEMENT

Lucescu a explicat înfrângerea echipei sale și a pus totul în seama lipsei de experiență a fundașilor lui Dinamo Kiev. În același timp, el a admis și că adversarii au fost superiori din toate punctele de vedere.

Mircea Lucescu a capitulat, după Dinamo Kiev – Villarreal 0-2: „Sunt, pur și simplu, mai puternici”

Pau Torres și Raul Albiol au marcat golurile prin care spaniolii de la Villarreal s-au impus la Kiev în fața lui Dinamo. Experimentată, solidă și bine închegată a părut adversara trupei lui Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev, în schimb, a creat impresia că a ajuns la un nivel de la care nu mai poate avansa, iar aceeași impresie a avut-o și antrenorul care a mai pregătit-o în Ucraina și pe Șahtior.

„Am jucat contra unei formații puternice, o echipă foarte experimentată, care evoluează într-un campionat mult mai bun și are prezențe constante și de succes în cupele europene. Au fost incisivi și rapizi în atac. 

ADVERTISEMENT

Cu cât avansezi în competiție, cu atât e diferența mai mare față de adversari. Nu căutăm explicații. Villarreal e mai puternică, pur și simplu. Au profitat de ocaziile pe care le-au avut și de erorile noastre numeroase din defensivă.

Lipsa experienței și a atenției au fost factorii ce au făcut diferența în acest meci. Fundașii noștri sunt tineri, fără experiență, în vreme ce atacanții lor au putut să profite de erorile noastre.

ADVERTISEMENT

Este o victorie incontestabilă a lui Villarreal, însă putea fi 2-1. Dacă reușeam să marcăm la ocazia din minutul 4, altfel ar fi stat lucrurile”, a spus Mircea Lucescu la conferința de după meci.

Ce așteptări mai are Lucescu: „Să jucăm cu bucurie returul”

Tehnicianul român a vorbit și despre manșa retur a optimilor, care se va disputa pe terenul „submarinului galben”. Lucescu susține că singurul obiectiv al echipei sale rămâne să joace de plăcere meciul din Spania.

„Le-am transmis jucătorilor să intre zâmbind, cu bucurie, la meciul retur. Am depășit așteptările deja în acest sezon, pentru că nimeni nu credea că vom ajunge în Liga Campionilor și în optimile Europa League. Orice meci reprezintă un bonus pentru noi”. a încheiat Il Luce.

ADVERTISEMENT
Tags: