Sport

Restanța Farul – FCSB e în pericol. Gică Popescu anunță cazuri de Covid-19 la ”marinari”. FCSB riscă să piardă meciul la ”masa verde”

FCSB ar putea pierde al doilea meci la ”masa verde” în actualul sezon. Restanța cu Farul Constanța nu poate fi reprogramată a doua oară.
30.10.2021 | 13:12
Restanta Farul  FCSB e in pericol Gica Popescu anunta cazuri de Covid19 la marinari FCSB risca sa piarda meciul la masa verde
Gică Popescu. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Partida Farul Constanța – FCSB, care trebuia să se dispute duminica trecută, pe 24 octombrie, a fost reprogramată pentru data de 4 noiembrie.

Însă, după victoria ”marinarilor” de vineri, 2-0 la FC Botoșani, președintele dobrogenilor Gică Popescu, a anunțat că au apărut mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la echipa sa.

ADVERTISEMENT

Regulamentul LPF nu permite o a doua amânare

Gică Popescu a contestat amânarea meciului cu FCSB, din etapa a 13-a a Ligii 1 Casa Pariurilor și a cerut Ligii profesioniste de Fotbal să aplice regulamentul de desfășurare a competiției care, spun el, prevede ca o partidă să fie amânată exclusiv pentru cazuri de coronavirus.

În cele din urmă, LPF a amânat meciul, la cererea celor de la FCSB, și, într-un drept la replică, a explicat oficialului de la malul mării de ce s-a ajuns la această decizie.

ADVERTISEMENT

Pe lângă numărul mare de jucători accidentați, vicecampioana României se confrunta la vremea respectivă cu un veritabil focar de COVID-19.

Acum situația pare să se fi inversat. Gică Popescu a anunțat că au apărut primele cazuri de infectare cu coronavirus în lotul ”marinarilor”. Deocamdată doar doi jucători au fost confirmați, însă numărul acestora ar putea crește în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

”Avem doi jucători infectați, eu sper ca până la ora meciului să fim în regulă din punct de vedere al efectivului, astfel încât să putem juca cu FCSB”, a anunțat Gică Popescu, după meciul de la Botoșani.

Conform regulamentului de organizare și disputare a competiției (Liga 1 Casa Pariurilor), elaborat de LPF, un meci poate fi amânat o singură dată din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În cazul în care acesta nu se poate disputa la noua data, stabilită de LPF, atunci echipa din cauza căreia s-a amânat inițial disputarea jocului va pierde meciul la ”masa verde”.

FCSB a pierdut deja un meci la ”masa verde”, în Cupa României

Dacă numărul persoanelor infectate cu COVID din lotul echipei Farul Constanța va crește semnificativ în următoarele 48 de ore, FCSB va pierde al doilea meci din acest sezon la ”masa verde”.

Roș-albaștrii au ”bifat” deja un astfel de eșec în Cupa României, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Partida cu FC Voluntari, programată pe 27 octombrie, nu s-a disputat din cauză că FCSB nu a putut înscrie pe foaia oficială de joc 13 fotbaliști, numărul minim permis de regulament.

Așa cum FANATIK dezvăluit în data de 25 octombrie, FRF și FC Voluntari au refuzat cererea FCSB de a amâna cu o zi, pentru joi 28 octombrie, partida din ”optimile” Cupei României, astfel că ilfovenii s-au calificat în sferturi cu victorie la ”masa verde”, 3-0.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeș: 3,70 este cota pentru ”X”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT