Fotbal intern

De cartea RECORDURILOR! Restanţe între 12 şi 16 luni!

Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat, ceea ce înseamnă că cel puţin momentan clubul a scăpat de la faliment. Doar că lucrurile nu sînt deloc roz în Giuleşti, avînd în vedere...
04.04.2014 | 00:03
De cartea RECORDURILOR Restante intre 12 si 16 luni

Planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat, ceea ce înseamnă că cel puţin momentan clubul a scăpat de la faliment. Doar că lucrurile nu sînt deloc roz în Giuleşti, avînd în vedere că problemele financiare ale jucătorilor sînt departe de a fi rezolvate. Din această cauză antrenorul Viorel Moldovan este extrem de afectat de tot ce se întîmplă, mai ales că jucătorii au un moral foarte scăzut, motiv pentru care este tentat să plece de la club. Nu însă înainte de play-off cînd se va trage linie şi se va şti ce şanse există pentru promovare. Şanse din punct de vedere financiar, avînd în vedere perioadele care au trecut de cînd fotbaliştii sînt neplătiţi.

Şase fotbalişti nu au mai primit banii de peste un an!

FANATIK.RO a analizat restanţele salariale ale jucătorilor şi a ajuns la o concluzie şocantă şi anume că sînt mulţi fotbalişti din lotul lui Viorel Moldovan care nu şi-au mai luat banii de peste un an! În general, datoriile se încadrează între cinci şi opt luni, în funcţie de salariile fiecăruia, în sensul că cei cu remuneraţiile mai mici au şi restanţe mai puţine. Totuşi, cei care au jucat la echipa a doua la finalul lui 2012 au rămas în urmă şi mai grav cu banii. Cel mai prost stă Cătălin Păun, care are de primit de la Rapid 16 salarii, în timp ce Florin Călin, omul care a marcat primul gol în tricoul giuleştenilor la Constanţa în urmă cu cîteva săptămîni, a acumulat 14 luni de restanţe!

Cîştigă 1.200 pe lună, dar a fost sărit la plată!

Pe lîngă ei, mai există fotbalişti precum Ionuţ Voicu, Mădălin Martin, Marian Stoica şi Alexandru Mişa care au de luat banii pe un an întreg, adică 12 salarii! Aceste detalii sînt unele cu atît mai şocante cu cît cei mai mulţi au salarii ridicole. Spre exemplu, al treilea portar, Mişa, este remunerat cu 1.200 de lei pe lună, iar înaintea Sărbătorilor de iarnă a avut parte de o întîmplare neplăcută. Dacă majoritatea colegilor săi a luat o parte din bani, pentru el nu a rămas nici măcar echivalentul unui salariu! Situaţia jucătorilor a ajuns atît de disperată, încît unii dintre ei nu mai au bani nici să-şi plătească abonamentul la telefon, motiv pentru care au apelat la soluţii umilitoare!

Cînd n-ai credit, apelezi la telefonul băiatului care curăţă ghetele!

Un caz concret este cel al fundaşului Alexandru Iacob. Omul venit în vara lui 2013 la Rapid s-a văzut în imposibilitatea de a-şi achita factura, motiv pentru care i-a cerut băiatului care le curăţă ghetele jucătorilor să îi permită să dea un telefon. “Păi bine, mă, tu eşti fotbalist şi îmi ceri mie să suni?”, a fost reacţia amuzată a acestuia, conform unor surse din cadrul clubului. Evident, Iacob a gustat gluma replicînd: “Deh, sînt fotbalist, dar fără bani, de unde să-mi plătesc factura. Mi-au închis ăştia abonamentul o perioadă…”. Evident, apoi i s-a permis să facă apelul dorit. Lipsa lichidităţilor din buzunarele jucătorilor i-a determinat pe aceştia să apeleze şi la alte soluţii care par ridicole la un club de tradiţia Rapidului. “Au fost momente cînd maseurii au împrumutat jucătorii. I-au înţeles cînd nu au avut, normal. Însă problema se pune altfel: la ce club din această lume, jucătorii se împrumută de la maseuri? S-ar putea să găsim situaţiile acestea la echipele din Africa, unde campionatul şi-l dispută triburile”, au punctat sursele din club.

Iancu investeşte dacă datoriile sînt de maximum 5 milioane de euro

Odată cu aprobarea planului de reorganizare, oameni de afaceri precum Cătălin Mişu, Marian Iancu şi Ovidiu Ene sînt tentaţi să cumpere acţiuni la club. Fostul patron al lui FC Timişoara a dezvăluit, pentru FANATIK.RO, în ce condiţii este dipus să devină unul dintre investitorii grupării din Giuleşti.“Îmi doresc să fiu un acţionar care să nu iasă în faţă. Voi ajuta clubul, dar niciodată din postura de majoritar. Aştept care să văd care sînt datoriile exacte ale clubului, conform planului de reorganizare. Dacă acestea vor fi de maximum patru, cinci milioane de euro, mă voi implica. Pentru că sînt de părere că dacă acestea vor fi datoriile reale ale Rapidului clubul poate fi salvat. Aştept să am o întîlnire cu domnul Zamfir şi să discutăm cu cărţile pe faţă”, a spus Marian Iancu pentru FANATIK.RO.

Tags: