Restart în Champions League! Ei sunt fotbaliștii pe care trebuie să mizezi în meciurile de săptămâna asta

11.02.2019 | 18:38
Restart in Champions League Ei sunt fotbalistii pe care trebuie sa mizezi in meciurile de saptamana asta

Champions League revine cu faza optimilor, deci revin și competițiile dedicate din FootballCoin. Dacă nu ți-ai făcut încă echipa, încă mai e timp. Și venim și noi în ajutor cu o scurtă recapitulare a drumului lor până în acest moment de UCL.

Roma-Porto

Începem capitolul Uefa Champions League din primăvara 2019 cu meciul dintre Roma, echipa clasată pe locul 2 într-o grupă cu Real Madrid, Plzen și TSKA Moscova, și Porto, câștigătoarea grupei în care s-au întâlnit cu Schalke, Galatasaray și Lokomotiv Moscova. Cele două echipe s-au mai întâlnit de 4 ori în Liga Campionilor și au înregistrat 2 egaluri și 2 victorii pentru portughezi.
Venită după o serie de meciuri bune în grupe, fără nicio înfrângere, Porto poate să ne încânte cu surprize, surprize în meciul cu Roma. Italienii nu se vor da deoparte de la luptă, pentru că e normal să se gândească la depășirea campaniei de anul trecut, când au ajuns până la meciul cu Liverpool din semifinală. Asta, plus motivul următor: pentru că îl vor avea în apărare pe Kolarov, jucătorul lor care a punctat cel mai bine la FootballCoin în acest sezon de Champions League. Și pentru care lupta se confuntă cu fotbalul.

AS Roma:

Aleksandar Kolarov – 212 puncte, 1 assist și 2 clean sheet-uri în acest sezon de UCL. Are 6 goluri în Serie A, deci promite multe în meciul cu Porto.
Cengiz Under – 175 puncte la FootballCoin, 3 goluri și 2 assist-uri în UCL sezonul acesta

Porto:

Alex Telles – 224 puncte la Football Fantasy, 2 assist-uri în UCL și o forță ofensivă care își va face prezența pe Olimpico din Roma

Marega Moussa- 161 puncte, 5 goluri și 2 assist-uri. Gata de luptă, Kolarov?

Dacă ești gata pentru meciurile de marți, înscrie-te în competiția free dedicată celor două partide: Free Champions League – Tuesday.

Manchester United – Paris Saint Germain

Man United îi așteaptă pe francezi cu stadionul plin de suporteri și de optimism, după revenirea din Premier League. PSG vine pe Old Trafford fără Neymar, Cavani și Meunier și cu toate speranțele pe Mbappé și pe Di Maria, fost jucător în tricoul diavolilor roșii.
United și PSG nu s-au întâlnit niciodată în Champions League, așa că ne vom bucura de o premieră. Ceva nou pentru United ar fi calificarea mai departe, ei nemaicunoscând aerul din sferturi din campania 2013-2014. Cât despre PSG, știm cu toții despre povestea revanșei pe care o are de luat în fața Barcelonei și Realului, pentru eliminarea din ultimii doi ani, fix din această fază a optimilor.
Manchester vine de pe locul 2 al grupei în care au mai jucat Juventus, Valencia și Young Boys, în timp ce PSG a câștigat o grupă cu Liverpool pe locul secund, urmată de Napoli și Steaua Roșie Belgrad.

Man United

Paul Pogba – cel mai mare punctaj din echipa lui Ole Gunnar Solskjaer, 241 puncte, reușind 2 goluri și 1 assist în acest sezon de UCL
Luke Shaw – are 173 de puncte, 3 clean sheet-uri și e free la Football Fantasy

Paris Saint Germain

Kylian Mbappé – 3 goluri, 4 assist-uri și 217 puncte la FootballCoin în UCL
Angel Di Maria – 214 puncte, 2 goluri și 1 assist în această campanie de Champions League

Tottenham – Dortmund

Cele două echipe s-au mai intersectat în Champions League de 4 ori în ultimii 3 ani și și-au împărțit victoriile, de 2 ori Spurs, de 2 ori Borussia. Tottenham ajunge în optimi pentru a treia oară, prima oară câștigând în fața lui Milan, iar a doua oară declarându-se învinși în confruntarea cu Juventus. Acum dau piept cu nemții, știind că nu au câștigat niciodată un meci acasă într-o fază eliminatorie din Champions League. Și mai știu că Harry Kane are 3 goluri în 3 meciuri împotriva lui Dortmund, ceea ce la mai ridică semnificativ moralul.
Spurs a început greu drumul din grupa cu Barcelona, Inter și PSV, având 1 punct după primele 3 meciuri. Dar victoriile ce au urmat după, acasă cu PSV și Inter, le-au asigurat locul 2, în spatele Barcelonei.
Dortmund a ajuns în optimi de 4 ori până acum, ultima oară trecând de Benfica în campania UCL 2016-2017. Nemții au pierdut de 3 ori în ultimele lor 4 călătorii în Anglia, excepție făcând chiar viitoarea adversară, Tottenham, în 2016. Acest sezon este al șaptelea pentru nemți în ultimii 8 ani și al 13-lea pe total și încă mai visează la o șansă ca cea din 2013 – clasarea pe locul 2 sau poate chiar repetarea anului 1997, când au ieșit campioni. Până atunci, au de îmbunătățit o statistică ce arată că în ultimele 11 meciuri jucate în deplasare în Europa, Borussia a câștigat doar de două ori. Chiar în grupa pe care au câștigat-o în acest sezon, cu Monaco și Club Brugge.

Tottenham

Lucas Moura – este free și are 2 goluri în contul deschis de el în UCL în acest sezon

Christian Eriksen – 205 puncte,2 goluri și 1 assist adunate în cele 5 meciuri jucate pentru Spurs în UCL

Dortmund

Raphaël Guerreiro – 4 goluri marcate pentru ai lui în grupe, 2 cu Atletico Madrid în victoria cu 4-0 și încă 2 în victoria cu Monaco. Are 167 de puncte strânse la Football Fantasy și e free și gata de joc pentru echipa ta în competițiile Football Coin
Marco Reus- căpitanul cu 156 de puncte la FootballCoin, 1 gol și 1 assist în meciul cu Monaco, încheiat 3-0 pentru Borussia

Ajax – Real Madrid

“Totul a pornit de la încredere în propriile forțe” spunea George Ogăraru despre povestea inspirațională oferită de Ajax pasionaților de fotbal. Aceeași încredere cu care jucătorii vor intra pe teren miercuri, în fața lui Real. Spaniolii au un singur gând în minte: obținerea trofeului pentru a patra oară, după ce în ultimii 3 ani au câștigat finalele în fața lui Atletico Madrid, Juventus și Liverpool.
Ajax și Real s-au mai întâlnit de 12 ori, au făcut un singur egal, Real a câștigat de 7 ori, iar Ajax de 4. Ca să treacă în sferturi pentru prima oară în ultimii 16 ani, Ajax trebuie să facă uitată istoria recentă în fața Realului: 6 înfrângeri, în care au încasat 20 de goluri și au înscris doar 2. De partea cealaltă parte, Real Madrid nu a mai pierdut în această fază a competiției de 9 ani.
Ultimul meci în Amsterdam între cele două echipe s-a terminat cu victoria Realului, 4-1, în octombrie 2012.
Dar oamenii de la Ajax sunt optimiști. Până la urmă, au și de ce, ei fiind singura echipă rămasă în competiție dintre cele venite din calificări. Și cum totul a pornit de la încredere, așa va continua, chiar dacă pe teren vor sta față în față cu Real Madrid.

Ajax Amsterdam

Dusan Tadic – 5 goluri și 2 assist-uri în 6 meciuri
Nicolas Tagliafico – 3 goluri și 2 clean sheet-uri în acest sezon de UCL, într-o grupă cu AEK Atena, Bayern și Benfica

Real Madrid

Vinicius Junior – free în Football Fantasy și în formă bună în La Liga, jucătorul de 18 ani are 1 assist în meciul câștigat cu 5-0 în fața Viktoriei Plzen
Toni Kroos- jucătorul care a punctat cel mai bine în competițiile FootballCoin dedicate meciurilor din Champions League. 251 de puncte, 1 gol și 2 assist-uri în grupa în care spaniolii s-au întâlnit cu AS Roma, Viktoria Plzen și TSKA Moscova.

Andreea Cioboată