ADVERTISEMENT
Sporturi

Restart și în motorsport! Ce măsuri se iau pentru reluarea competițiilor după data de 15 mai

Autor: Gabriel Esanu | 06.05.2020 | 12:06
Restart și în motorsport! Ce măsuri se iau pentru reluarea competițiilor după data de 15 mai
Competițiile de motorsport vor fi reluate, cu măsuri speciale de siguranță

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat marți că o parte dintre sportivii profesioniști își vor putea relua pregătirile, în anumite condiții, pentru sezonul competițional. Pe lângă fotbal, piloții de raliuri, viteză în coastă, drift și alte discipline ale automobilismului sportiv vor putea face din nou teste după o lungă perioadă de pauză.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a anunțat în mod public faptul că începând cu perioada următoare va emite permise pentru organizarea testelor și antrenamentelor pentru piloții licențiați.

La fel ca în cazul fotbalului, modul în care piloții își vor testa din nou abilitățile în mașinile de concurs este reglementat strict și trebuie să respecte regulile de distanțare socială impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

“Federația a stabilit proceduri interne de distanțare socială pe durata acestor teste, dar așteaptă și noile reglementări guvernamentale privind cadrul de desfășurarea al manifestărilor sportive individuale, pentru a fi aplicate. La aceste teste și antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise în mediul online sau înregistrate. Se păstrează pentru moment limita grupurilor de 3 persoane care pot interacționa, urmând ca aceasta să fie ridicată doar după o decizie guvernamentală ulterioară. De asemenea, sportivii participanți vor întreprinde toate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului”, a anunțat forul condus de Norris Măgeanu printr-un comunicat postat pe site-ul oficial.

FRAS nu a anunțat reluarea competițiilor la o anumită dată, însă a transmisă că reia procesul de licențiere pentru sezonul 2020, amânat din cauza COVID 19. Peste 35 de evenimente din automobilismul sportiv au fost amânate sau anulate până acum din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

În schimb, FRAS este singura federație sportivă care desfășoară un campionat național în această perioadă. Este vorba de Campionatul Național Digital de Circuit Betano, care se desfășoară în simulatoare de motorsport (volan, pedale etc), unde peste 150 de concurenți sunt deja înscriși.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!