ADVERTISEMENT
News

Restaurantele și cafenelele din Constanța se redeschid. Ce reguli trebuie să respecte patronii

Autor: Flaviu Popa | 27.01.2021 | 14:05
Restaurantele și cafenelele din Constanța se redeschid. Ce reguli trebuie să respecte patronii
Se redeschid restaurantele din Constanța

Restaurantele și cafenelele din Constanța se deschid începând cu joi, 28 ianuarie, pentru că rata de infectare a scăzut sub 3 la mie în județ.

ADVERTISEMENT

Restaurantele vor fi redeschise fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului disponibil, același regulament fiind valabil și pentru cinematografe.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada alertei meteo de vreme severă.

ADVERTISEMENT

Se redeschid restaurantele și barurile din Constanța

Autoritățile au votat încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1.5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform Mediafax.

Portul măștii va fi în continuare obligatoriu în toate spațiile publice deschise de toate persoanele care au împlinit 5 ani.

ADVERTISEMENT

Masca poate fi înlăturată pentru perioade scurte de timp pentru fumat, consum de alimente sau băuturi, doar dacă persoanele respective sunt la minimum 2 metri distanță față de alte persoane.

Administratorii spațiilor publice deschise vor avea obligația să afișeze la loc vizibil informația privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

ADVERTISEMENT

În Constanța se vor deschide restaurantele, teatrele și cinematografele, cu participarea publicului de până 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Organizarea spectacolelor de tip drive-in este în continuare interzisă, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

ADVERTISEMENT

Se vor deschide, totodată, și sălile de jocuri de noroc în intervalul orar 06.00 – 23.00. Tot la 23.00 se vor închide și restaurantele sau barurile, conform legii.

Presa locală din Constanța era sceptică în urmă cu trei zile referitor la redeschiderea restaurantelor. „Măsurile aplicabile în acest context sunt valabile până în data de 28 ianuarie. Săptămâna viitoare va avea loc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru constatarea noilor valori de incidență. Dacă rata va fi sub 3/1.000, atunci municipiul va intra în scenariul prevăzut în anexa 3 (măsuri pentru localități cu rata între 1,5 și 3), care ar presupune, printre altele, deschiderea restaurantelor la interior, cu o capacitate maximă de 30%”, transmiteau reprezentanții instituției. Prilej pentru publicații locale precum Constanța 100% să titreze „Restaurantele din Constanța nu se redeschid prea curând”, semn că vestea redeschiderii restaurantelor i-a luat prin surprindere pe constănțeni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!