News

Restaurantele și cafenelele din Constanța se redeschid. Ce reguli trebuie să respecte patronii

27.01.2021 | 14:05
Restaurantele si cafenelele din Constanta se redeschid Ce reguli trebuie sa respecte patronii
ADVERTISEMENT

Restaurantele și cafenelele din Constanța se deschid începând cu joi, 28 ianuarie, pentru că rata de infectare a scăzut sub 3 la mie în județ.

Restaurantele vor fi redeschise fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului disponibil, același regulament fiind valabil și pentru cinematografe.

ADVERTISEMENT

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a activa Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției pe perioada alertei meteo de vreme severă.

Se redeschid restaurantele și barurile din Constanța

Autoritățile au votat încadrarea județului în limita de incidență cuprinsă între 1.5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Portul măștii va fi în continuare obligatoriu în toate spațiile publice deschise de toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Masca poate fi înlăturată pentru perioade scurte de timp pentru fumat, consum de alimente sau băuturi, doar dacă persoanele respective sunt la minimum 2 metri distanță față de alte persoane.

ADVERTISEMENT

Administratorii spațiilor publice deschise vor avea obligația să afișeze la loc vizibil informația privind obligativitatea purtării măștii de protecție.

În Constanța se vor deschide restaurantele, teatrele și cinematografele, cu participarea publicului de până 30% din capacitatea maximă a spațiului.

ADVERTISEMENT

Organizarea spectacolelor de tip drive-in este în continuare interzisă, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor sau festivalurilor.

Se vor deschide, totodată, și sălile de jocuri de noroc în intervalul orar 06.00 – 23.00. Tot la 23.00 se vor închide și restaurantele sau barurile, conform legii.

Presa locală din Constanța era sceptică în urmă cu trei zile referitor la redeschiderea restaurantelor. „Măsurile aplicabile în acest context sunt valabile până în data de 28 ianuarie. Săptămâna viitoare va avea loc Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru constatarea noilor valori de incidență. Dacă rata va fi sub 3/1.000, atunci municipiul va intra în scenariul prevăzut în anexa 3 (măsuri pentru localități cu rata între 1,5 și 3), care ar presupune, printre altele, deschiderea restaurantelor la interior, cu o capacitate maximă de 30%”, transmiteau reprezentanții instituției. Prilej pentru publicații locale precum Constanța 100% să titreze „Restaurantele din Constanța nu se redeschid prea curând”, semn că vestea redeschiderii restaurantelor i-a luat prin surprindere pe constănțeni.

ADVERTISEMENT
Tags: