News

Restituirea taxei auto, amânată. Eugen Teodorovici: Undeva luni-marți

30.05.2019 | 18:37
Restituirea taxei auto, amânată. Eugen Teodorovici: Undeva luni-marți
Restituirea taxei auto, din nou amânată. Sursa foto: HEPTA.RO

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a spus că restituirea taxei auto este în planul ANAF și că românii vor avea banii în conturi, cităm, ”undeva luni-marți”. Teodorovici s-a declarat extrem de nemulțumit de felul în care Fiscul a gestionat această restituire și spune că este necesară o anchetă pentru a vedea unde s-au împotmolit funcționarii.

Eugen Teodorovici anunță din nou amânarea restituirii taxei auto

Inițial, termenul limită de restituire a taxei auto și a banilor privind taxa pentru timbrul de mediu era prevăzut pentru ziua de mâine, 31 mai 2019. Ministerul Finanțelor a anunțat amânarea plăților pentru zilele de 3 sau 4 iunie 2019, adică luni sau marți. Ministrul a mai promis că felul greoi în care s-a restituit taxa auto va fi subiectul unei anchete în cadrul ANAF.

“Astăzi, în Guvern, am avut o propunere de act normativ pentru aprobarea bugetului Fondului de mediu, o rectificare a bugetului Fondului de mediu, pentru a putea transmite cât mai curând, în următoarele zile, către populaţie, suma de 700 de milioane de lei, sumă care a fost săptămâna trecută suplimentată din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului pentru Fondul de mediu”, a mai spus Eugen Teodorovici în completarea anunțului despre restituirea taxei auto.

Taxa auto a devenit ilegală în februarie 2017. Sursa foto: HEPTA.RO

Taxa auto nu se mai plătește din anul 2017. De ce a fost introdusă în România

Taxele de timbru și auto nu se mai plătesc din luna februarie a anului 2017. Românii care au plătit aceste taxe ce au fost scoase ulterior trebuie să își recupereze banii. Instituția care se ocupă de restituirea aceștor bani este Agenția Națională de Administrare Fiscală supravegheată de  Ministerul public.

Taxa de timbru de mediu a fost introdusă pentru a combate poluarea, având în vedere emisiile de carbon ale autovehiculelor și efectele acestor emisii asupra mediului înconjurător. Aceste taxe erau achitate, înainte să fie abrogate, la înmatricularea mașinilor de către proprietarii acestora.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri