News

Maratonul București, anulat. Rata de infectare din Capitală este prea mare pentru organizarea sigură. Update

10.10.2020 | 12:18
Maratonul Bucuresti anulat Rata de infectare din Capitala este prea mare pentru organizarea sigura Update
ADVERTISEMENT

Maratonul București a fost anulat cu 24 de ore înainte de începerea cursei, din cauza riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. Organizatorii au anunțat că anularea a fost decisă în urma solicitării autorităților. Înainte de anulare, poliția anunțase că va impune restricții de circulație în oraș pe durata desfășurării maratonului.

UPDATE 12.35:Bucharest RUNNING CLUB anunță că, la solicitarea autorităților, cursa de maraton a alergătorilor profesioniști din cadrul Raiffeisen Bank Bucharest Marathon nu se va mai putea desfășura în acest weekend, având în vedere evoluția situației actuale”, au anunțat organizatorii.

ADVERTISEMENT

La maratonul programat pentru duminică se înscriseseră peste 250 de alergători profesioniști. Decizia de anulare nu afectează alergătorii înscriși la cursele virtuale, care vor participa individual, în condițiile anunțate inițial, în perioada 11 – 18 octombrie, pe traseul și în intervalul orar pe care îl aleg.

Anularea maratonului, cerută de Ministerul Tineretului și Sportului

Anulara a fost decisă în urma unei cereri explicite a Ministerului Tineretului și Sportului, cerere care a fost remisă organizatorilor vineri seară.

ADVERTISEMENT

În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în București a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul București trebuie să fie anulat. Experții în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență în privința riscului real la care se expun atleții care vin la București pentru a participa la Maraton, dar și asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătății publicului. Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puțin timp înainte de data anunțată pentru desfășurare. Totuși, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitați și a concetățenilor noștri”, se arată în scrisoarea ministerului.


Știrea inițială: Brigada Rutieră a Capitalei a decis să restricționeze traficul rutier, sâmbătă seară și duminică, de la ora 07.00 în zona Pieţei Constituţiei pe traseul pe care se va desfășura Maratonul Internaţional Bucureşti şi pe străzile adiacente, până la finalizarea cursei.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, începând cu ora 18.00, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Libertăţii pe sensul dinspre Bulevardul 13 Septembrie către Bulevardul Naţiunile Unite, în dreptul Pieţei Constituţiei (între bretele). Restricţiile se vor ridica duminică, la ora 14.00, informează Agerpres.

Maratonul se va desfăşura pe traseul Piaţa Constituţiei (start), Bulevardul Libertăţii până la intersecţia cu Bulevardul 13 Septembrie, întoarcere Bulevardul Libertăţii, dreapta bretea SRI – Piaţa Constituţiei, dreapta Bulevardul Unirii, Rond Alba Iulia, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Bulevardul Brătianu, stânga Strada Halelor, continuare Splaiul Independenţei, stânga Pod Haşdeu (fără a afecta traficul auto ce tranzitează Podul Haşdeu), stânga Splaiul Independenţei, Piaţa Unirii, dreapta Bulevardul Unirii, dreapta Ministerul de Finanţe, stânga Bulevardul Libertăţii, până la finish-ul din Piaţa Constituţiei.

ADVERTISEMENT

Autobuzele de pe traseul maratonului vor avea rute deviate

Pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, organizatorii maratonului vor lua măsuri pentru evitarea situaţiilor generatoare de risc la adresa participanţilor la eveniment.

Brigada Rutieră are un plan cu măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi solicită bucureștenilor să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.

Mijloacele de transport în comun care circulă pe traseul pe care se va desfășura maratonul va fi deviat pe rute ocolitoare din zona adiacentă.

ADVERTISEMENT