News
notix pixel id

Restricții fără precedent în Grecia, în plin sezon estival. Turiștii nu vor mai avea unde să se distreze

10.08.2020 | 22:38
Restricții fără precedent în Grecia, în plin sezon estival. Turiștii nu vor mai avea unde să se distreze
Grecii închid barurile și restaurantele în Santorini, pe timpul nopții
ADVERTISEMENT

Restricții fără precedent în Grecia, în plin sezon estival, în urma unei decizii radicale a Guvernului de la Atena.

Autoritățile din Grecia au descis să închidă restaurantele și barurile pe timpul nopții în principalele zone turistice.

Măsura a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu Covid-19 din ultimele zile, majoritatea infectaților fiind turiști.

ADVERTISEMENT

Grecii au decis să închidă terasele și restaurantele în diferite localități, de teama noului coronavirus

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului elen a anunțat noi restricții pentru turiștii din Balcani. Totodată, vor fi restricționate zborurile din mai multe țări din Uniunea Europeană.

Zonele unde vor fi închise restaurantele și barurile pe timpul nopții, începând cu ora 00:00, până la 7 dimineața, sunt Mykonos, Santorini, Corfu, Rhodos și Creta.

ADVERTISEMENT

Aristotelia Peloni, purtătorul de cuvânt al guvernului, a precizat că restricțiile vor fi aplicate începând de marți, 11 august până în 23 august.

Pasagerii din Belgia, Cehia, Olanda, Spania și Suedia vor fi nevoiți să efectueze un test anti Covid-19 cu 72 de ore înainte de sosirea lor în țară, chiar dacă vin cu avionul. Până în prezent regula era valabilă doar pentru cei care soseau în Grecia prin granițele terestre.

ADVERTISEMENT

Mai mult, persoanele din Albania nu vor avea voie să intre în Grecia mai mult de 750 pe zi, începând cu 16 august. Grecia a înregistrat 203 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, un record pentru eleni.

Autoritățile din Grecia pun infectările pe seama turiștilor care aduc cu ei boala din țările europene, tocmai de aceea au fost impuse condiții extrem de stricte de intrare în țară.

ADVERTISEMENT

Grecia ocupă locul 98 în lume la numărul de infectări, elenii înregistrând un total de 5.749 de cazuri la o populație de 10.4 milioane de locuitori. 213 persoane și-au pierdut viața în Grecia după ce s-au infectat cu Covid-19, în timp ce 24 de persoane se află în stare gravă la secțiile de terapie intensivă din Grecia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri