News

Restricții în 13 localități din Ilfov, de joi noaptea. Ce măsuri sunt impuse

Autoritățile au decis impunerea unor restricții în 13 localități din Ilfov, de joi noaptea
23.09.2021 | 08:03
Restrictii in 13 localitati din Ilfov de joi noaptea Ce masuri sunt impuse
ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu ora 00:00, de pe data de 23 septembrie, locuitorii din mai multe localități din județul Ilfov trebuie să se supună unor măsuri restrictive.

Ce localități sunt vizate de restricții. Cine trebuie să respecte noile reguli

Este vorba despre 13 localități din Ilfov, unde incidența cazurilor de coronavirus a depășit 4 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Iată care sunt acestea, conform anunțului făcut de autorități:

ADVERTISEMENT

Dobroești (5,57 la mie), Ștefăneștii de Jos (3,61 la mie), Domnești (3,02 la mie), Jilava (3,09 la mie), Măgurele (3,72 la mie).

În aceeași situație sunt locuitorii din Otopeni (4,34 la mie), Pantelimon (3,02 la mie), Popești-Leordeni (4,40 la mie), Ciolpani (3,31 la mie), Chiajna (4,93 la mie), Tunari (3,09 la mie) și Voluntari (4,13 la mie).

ADVERTISEMENT

La restaurante, baruri sau cafenele pot merge doar cei vaccinați, care prezintă un test negativ ce dovedește că nu au coronavirus sau dacă demonstrează că au avut boala.

Acestea vor funcționa la jumătate din capacitate, între orele 5:00 și 2:00.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00.

ADVERTISEMENT

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore”, arată Prefectura Ilfov.

De asemenea, pot participa cei care prezintă un test antigen negativ sau cei care dovedesc că au trecut deja prin boală și sunt între a 15-a
zi și a 180-a zi de la confirmare.

ADVERTISEMENT

Ce alte măsuri trebuie să respecte oamenii din aceste localități din Ilfov

Locuitorii din aceste localități trebuie să respecte și alte măsuri restrictive:

Masca de protecție este obligatorie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţiile de transport în comun;

Masca e obligatorie și la 50 de metri de școli;

În cinematografe, la concerte sau spectacole, capacitatea maximă este de 50% din spațiul disponibil, cu mască, pentru cei vaccinați, cu test sau trecuți prin boală;

Au voie doar 1.000 de spectatori la organizarea spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, dar doar dacă sunt imunizați împotriva noului coronavirus, au test negativ sau dovedesc că au trecur prin boală;

La nunți pot participa doar persoanele vaccinate, care prezintă test negativ sau care au avut deja boala și numărul lor nu poate depăși 200 de persoane în interior.

ADVERTISEMENT