News

Restricții la Whatsapp. Ce se întâmplă dacă nu accepți noii termeni de utilizare a datelor personale

16.05.2021 | 17:02
Restrictii la Whatsapp Ce se intampla daca nu accepti noii termeni de utilizare a datelor personale
ADVERTISEMENT

Utilizatorii Whatsapp trebuie să știe că este necesar să accepte noii termeni de funcționare ai aplicației, dacă vor să aibă acces nerestricționat la aceasta.

Noile reguli au strânit un val de controverse și, mai mult, au determinat mulți utilizatori să renunțe la această aplicație și să aleagă competitori ai acesteia.

ADVERTISEMENT

În ciuda tuturor acestor lucruri, Whatsapp a continuat cu noile sale reguli, pe care le anunțase în urmă cu mai bine de jumătate de an, transmite The Guardian.

Noi termeni și condiții de utilizare ai Whatsapp

Specialiștii sunt de părere că acești noi termeni de utilizare ai aplicației Whatsappau legătură cu planul inițial al Facebook, de când a cumpărat Whatsapp, în anul 2014.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestora, dorința este de a transforma Whatsapp în ceva similar aplicației chinezești WeChat, care îmbină o rețea de socializare cu portofelul electronic și chatul.

Pe scurt, WeChat este o „aplicație pentru toate”. Cu ea, poți vorbi cu prietenii prin mesaje, te poți vea prin apeluri video cu familia, dar poți să îți plătești inclusiv facturile și să comanzi mâncare de la restaurant.

ADVERTISEMENT

Ce ți se întâmplă dacă nu ești de acord cu noile condiții

În ciuda nemulțumirii dezvăluite de mulți, un studiu arată că doar 15% dintre utilizatorii actuali ai Whatsapp au de gând să renunțe la aplicație după ce au aflat de noile schimbări ce vor surveni cât de curând.

Pe scurt, aceste schimbări vizează restricționarea accesului la unele funcții-cheie, cum ar fi cea de mesagerie.

ADVERTISEMENT

„Facebook are planuri ambițioase de extindere a serviciilor sale de mesagerie pentru a realiza ceea ce Tencent a făcut în China cu WeChat. Unde oamenii interacționează cu afaceri și magazine, plus să plătească pentru bunuri și servicii folosind aplicația de mesagerie.

WeChat are, de asemenea, propriile sale mini-aplicații și jocuri și a devenit o parte esențială a structurii vieții de zi cu zi acolo. Obținerea acestei poziții ar fi un premiu uriaș pentru Facebook”, a dezvăluit specialistul Martin Garner, de la CCS Insight, o companie de profil.

Totuși, specialiștii susțin că aplicația Whatsapp va depăși toate aceste critci și va atinge succesul, în ciuda faptului că faptul că este deținut de Facebook poate fi o povară.

„Evident, WhatsApp are povara de a fi deținut de Facebook și potențialul abuz (real și perceput) de folosire a informațiilor de către Facebook. Dar WhatsApp este omniprezent, ieftin, practic și intuitiv.

Prin urmare, majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri, de la cinci ani la 95 de ani –  din leagăn până la mormânt – folosesc în mod obișnuit WhatsApp”, a spus Daniel O’Connell, vicepreședinte de cercetare pentru compania de consultanță în IT Gartner.

ADVERTISEMENT