News

Restricții noi în Grecia. Măsurile vizează spațiile închise, iar amenzile pot ajunge la 10.000 de euro

Grecia va aplica restricții noi în spațiile închise. Măsurile sunt în vigoare până pe 31 august.
17.07.2021 | 13:02
Restrictii noi in Grecia Masurile vizeaza spatiile inchise iar amenzile pot ajunge la 10000 de euro
Medic român, dezamăgit de vacanța în Grecia. „Ne-am trezit înghesuiţi în picioare, ca în trenurile de la indieni”. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Destinația favorită a românilor, Grecia, va aplica reguli noi care vizează spațiile închise. Este vorba de restaurante, baruri și spații de divertisment.

Restricțiile au intrat în vigoare de vineri și sunt valabile până pe 31 august. Patronii restaurantelor si ai altor locuri de divertisment trebuie să declare dacă funcţionează doar pentru persoanele vaccinate sau dacă au spaţii amenajate pentru grupuri mixte de clienţi, conform Gândul.

ADVERTISEMENT

Vineri, Grecia a raportat aproape 2.700 de noi infectări cu SARS-CoV-2. Experții avertizează că în luna august ar putea fi chiar şi 10.000 de cazuri pe zi.

Restricții noi în Grecia. Doar spaţiile în aer liber pot funcţiona pentru “grupuri mixte”

Spaţiile din interior vor fi deschise numai pentru persoanele care au primit serul împotriva Covid-19 sau pentru cei care atestă că au trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

Doar spaţiile în aer liber pot funcţiona pentru “grupuri mixte”, iar la intrare nu se vor face verificări.

Proprietarii de localuri care nu respecta regulile vor fi amendați cu până la 10.000 de euro. De asemenea, aceștia riscă suspendarea licenţei de funcţionare până la 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Grecia a trecut în zona galbenă a țărilor cu risc epidemiologic

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19.

În zona roșie au intrat, în urma creșterii cazurilor, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia.

ADVERTISEMENT

Grecia, o destinație turistică preferată de români, a trecut din zona verde în zona galbenă.

Reguli pentru pentru cei care călătoresc în Grecia

La intrare, călătorii au nevoie de certificat european digital, de dovada vaccinării complet sau de un certificat care atestă că au trecut prin boală cu între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia.

De asemenea, se poate prezenta un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte  sau unul rapid efectuat cu 48 de ore înainte de ieșirea din România. Condițiile nu se aplică și copiilor sub 12 ani.

La întoarcerea în țară din statele din zonele galbenă și roșie, cei care nu sunt vaccinați sau care nu au trecut prin boală vor sta în carantină.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, dar și cei cu vârste între 3 și 16 ani dacă au un test COVID negativ.

ADVERTISEMENT