News

Restricții noi în Ilfov! Se închid restaurantele, cafenelele și sălile cu jocuri de noroc

03.01.2021 | 16:02
Restrictii noi in Ilfov Se inchid restaurantele cafenelele si salile cu jocuri de noroc
ADVERTISEMENT

Restricții noi în județul Ilfov pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, autoritățile au luat decizia de a închide toate restaurantele, cafenelele, teatrele și sălile cu jocuri de noroc.

Se întâmplă acest lucru după ce rata de infectare în județ a ajuns cea mai mare din toată țara. Măsura a fost anun’at[ de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Interesant este că decizia are o valabilitate de două săptămâni și are ca motiv evident creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în tot județul.

Restricții noi în județul Ilfov!

„Având în vedere că în Județul Ilfov rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori, respectiv 4.28/1000 locuitori,(…)

ADVERTISEMENT

(…) măsura se aplică pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 03.01.2021 ora 20:00 și până în data de 17.01.2021 ora 20:00, la nivelul județului Ilfov, pentru localitățile în care nu este instituită carantina zonală”, scrie în decizia autorităților ilfovene.

Conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se suspendă activitatea tuturor restaurantelor, cafenelelor, sălilor cu jocuri de noroc, cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte.

ADVERTISEMENT

Excepție sunt restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Acestea rămân deschise doar pentru persoanele cazate în cadrul unităților.

Vă readucem aminte că în prima zi a anului s-a anunțat că mai multe localități ilfovene printre care Corbeanca, Dobroeşti şi oraşele Otopeni şi Popeşti-Leordeni vor rămâne în carantină încă şapte zile. Tot de atunci, a fost avizată ridicarea măsurii carantinei în comuna Mogoşoaia.

ADVERTISEMENT

Prefectura Ilfov a anunţat că, în urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, măsura de carantinare zonală se prelungeşte pentru şapte zile, începând din 2 ianuarie, ora 22:00, în comuna Corbeanca (cu satele aparţinătoare Corbeanca, Ostratu, Petreşti şi Tamaşi), comuna Dobroeşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni), oraşul Otopeni şi oraşul Popeşti-Leordeni, cu satul aparţinător Popeşti-Leordeni.

“Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a arătat sursa citată.

 

ADVERTISEMENT