News

Restricţii noi pentru românii care merg cu avionul în Grecia. Test negativ de Covid-19, obligatoriu la intrarea în ţară

25.07.2020 | 16:31
Restrictii noi pentru romanii care merg cu avionul in Grecia Test negativ de Covid19 obligatoriu la intrarea in tara
ADVERTISEMENT

Restricţii noi pentru românii care merg cu avionul în Grecia. Elenii n-au mai ezitat și au introdus noi măsuri de protecție sanitară.

Se întâmplă lucrul acesta după ce în România a explodat numărul de cazuri noi de COVID-19. Anunțul a fost făcut chiar de Ambasada Greciei.

ADVERTISEMENT

Concret, de marți, 28 iulie, testul negativ pentru COVID-19 este obligatoriu pentru turiștii români și bulgari care intră în Grecia pe calea aerului.

Alte măsuri pentru românii care vor să meargă în Grecia

Atenție! Sunt câteva condiții – testul trebuie să fie realizat cu maximum 72 de ore înainte de aterizarea în Grecia și rezultatul tradus în engleză.

ADVERTISEMENT

În mod evident, ertificatul trebuie să conțină numele și CNP-ul turistului. Toate documentele care nu îndeplinesc criteriile nu vor fi acceptate.

Cine încearcă să fraudeze și vine cu rezultate false va fi pedepsit conform legii elene. Măsura nu se aplică pentru cetățenii greci, rezidenții permanenți din Grecia și nici pentru cei care călătoresc în scop profesional.

ADVERTISEMENT

Testul trebuie să fie RT-PCR. Un alt detaliu interesant este acela că turiștii trebuie, în continuare, să completeze formularul PLF și să aibă codul QR. De asemenea, se va testa aleatoriu în aeroport.

Pentru turiștii care ajung în 28 și 29 iulie 2020 în Grecia și care nu mai au timp să fie testați înainte de deplasare, ei vor fi testați de autoritățile competente la aterizarea în Grecia.

ADVERTISEMENT

”O nouă măsură adoptată de Guvernul Elen! Turiștii din România și din Bulgaria, care intră în Grecia pe calea aerului, trebuie să facă dovada deținerii unui test Covid negativ.

Măsura este valabilă pentru perioada 28 iulie – 4 august, urmând a fi re-evaluată în funcție de evoluția situației”, anunță și ”Forum Grecia”.

 

 

ADVERTISEMENT