News

Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari. Rata de infectare a depășit 2 la mie. Când intră în vigoare

În Berceni, Bragadiru și Voluntari au fost reintroduse restricții. Rata de infectare a depășit 2 la mie. FANATIK vă spune când vor intra în vigoare
13.09.2021 | 22:11
Restrictii reintroduse in Berceni Bragadiru si Voluntari Rata de infectare a depasit 2 la mie Cand intra in vigoare
ADVERTISEMENT

Luni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis reintroducerea unor restricții în trei localități din județ. În Voluntari, Bragadiru și Berceni, rata de incidență la 14 zile a trecut de 2 la mie.

Potrivit unui comunicat emis de instiruție, noile măsuri vor intra în vigoare, marți, 14 septembrie, începând cu ora 00:00.

ADVERTISEMENT

Restricții reintroduse în Berceni, Bragadiru și Voluntari. Rata de infectare a depășit 2 la mie. Când intră în vigoare

Potrivit Prefecturii Ilfov, rata de incidență cumulată, pe o perioadă de 14 zile, a ajuns la 2.24/1000 de locuitori în data de 13.09.2021, în localitatea Berceni. În Bragadiru, rata de infectare a crescut până la e de 2,30/1000 de
locuitori, iar în Voluntari este de 2,08/1000 de locuitori.

Masca de protecție devinde obligatorie în spațiile publice, piețe, târguri, stații pentru transportul în comun și la locul de muncă. În plus, oamenii care staționează într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităților de învățământ sunt oblicați să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Competiţiile sportive se pot desfăşura, în spații închise sau deschise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă între oameni este de distanță de cel puțin un metru.

În plus, cei ce vor să participe trebuie să dovedească că s-au vaccinat, că au trecut prin boală sau să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid.

ADVERTISEMENT

Autoritățile mai anunță că, în cazul în care toți oamenii sunt vaccinați sau au trecut prin boală, pot participa spectatori până la 100% din capaciatea spațiului. Puteți vedea lista completă a restricțiilor aici.

Valul patru al pandemiei lovește puternic România

Cele trei localități din Ilfov se alătură altor două. În Snagov și Ciorogârla restricțiile au fost reintroduse de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

În plus, și în alte zone din țară, rata de incidență a crescut rapid. Elevii nu au putut să meargă fizic la școală în 12 localități, pentru că incidența a depășit 6 la mie.

„Avem 12 localităţi care, din păcate, au depăşit rata de infectare de 6 la mie. Este vorba de 6 localităţi în Satu Mare, două localităţi în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, o localitate în Dolj, care au depăşit rata de 6 la mie,” a declarat Sorin Cîmpeanu.

Numărul de noi cazuri de infectare raportat de autorități este unul destul de mare. Situația din spitale este și ea îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: