ADVERTISEMENT
News

Restricții severe în 7 localități din Ilfov. Ce se întâmplă cu școlile și restaurantele

Autor: Adrian Baciu | 05.11.2020 | 15:26
Restricții severe în 7 localități din Ilfov. Ce se întâmplă cu școlile și restaurantele
Restricții severe în 7 localități din Ilfov. Ce se întâmplă cu școlile și restaurantele. Sursa foto: hepta.ro

Intensificarea pandemiei de COVID-19 din România aduce noi restricții. Astfel, 7 localități din județul Ilfov, acolo unde rata de incidență a cazurilor a trecut de 3 la mie, se vor confrunta cu noi măsuri severe.

ADVERTISEMENT

Este vorba de localitățile Popești-Leordeni, Mogoșoaia, Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dragomirești și Dobroești.

În cursul zilei de joi, 5 noiembrie, Daniel Zamfir, prefectul județului, a anunțat că în aceste zone vor fi impuse aceleași restricții ca în București din cauza pandemiei de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Restricții severe în 7 localități din Ilfov

Tot mai multe localități din țară revin la restricții dure din cauza exploziei cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Cele mai noi pe listă sunt 7 așezări din județul Ifov,

Astfel, începând de joi, în Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroești, Dragomirești Vale, Mogoșoaia și Popești Leordeni, zone unde vorbim de transmitere comunitară, se vor impune mai multe măsuri obligatorii.

ADVERTISEMENT

”Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidenţa cumulată cazurilor. Focare avem la Bragadiru într-un cămin de bătrâni, 3 cazuri, şi 27 de cazuri într-un alt cămin de bătrâni, la Popeşti-Leordeni”, anunță prefectul județului, Daniel Zamfir, la Digi24.

Va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spații publice deschise.

ADVERTISEMENT
  • 7.040 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost raportate în Ilfov de la startul pandemiei
  • 278 de infectări noi au fost anunțate de Grupul de Comunicare Strategică în ultimele 24 de ore în județ
  • 2,25 la mie este rata de incidență a cazurilor de SARS-CoV-2 pentru ultimele 14 zile în județ

Ce se întâmplă cu școlile, restaurantele și alte spații comerciale

De asemenea, se vor închide restaurantele, cafenelele și alte servicii care presupun interacțiunea cu publicul, în interior. Restaurantele, cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare va fi permisă doar pentru persoanele care sunt cazate.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește școlile, acestea vor urma exemplul instituțiilor similare din Capitală și vor trece la ore exclusiv online. Prefectul din Ilfov a mai spus că, din discuţiile pe care le-a avut cu inspectorii școlari, există capacitatea şi posibilitatea de a ţine lecţiile în sistem online.

Totodată, printr-o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov se va interzice activitatea în domeniul jocurilor de noroc.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!