Sport

Spectatorii revin pe stadioanele din România! Tribunele se pot umple la 30% din capacitate

După ce hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență adoptată vineri va fi publicată în Monitorul Oficial, tribunele stadioanelor din România de pot umple la 30% din capacitate.
19.11.2021 | 14:53
Spectatorii revin pe stadioanele din Romania Tribunele se pot umple la 30 din capacitate
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, vineri, o hotărâre prin care se permite revenirea spectatorilor în tribune, după ce stadioanele s-au golit în urma deciziei din 22 octombrie.

 

Atunci, aceeași instituție a aprobat restricții care au intrat în vigoare începând cu ziua de 25 octombrie. Printre alte măsuri luate, se afla și interzicerea participării persoanelor la evenimentele sportive.

ADVERTISEMENT

Competițiile sportive pot fi organizate doar în intervalul orar 5:00-21:00

În hotărârea adoptată vineri, 19 noiembrie, la Articolul 3, punctul 1, se propune ca organizarea și desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată, doar în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și purtarea măștii de protecție.

 

De asemenea, la Punctul 2 se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

La evenimentele organizate în aer liber pot lua parte maximum 1.000 de persoane

Nu au fost uitați nici cei care doresc să facă sport în aer liber. Astfel, la Articolul 4, Punctul 1, se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5:00-21:00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

 

Totodată, la Punctul 2 se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Această hotărâre a Comitetul Național pentru Situații de Urgență este valabilă din momentul în care va fi poublicată în Monitorul Oficial.

Transylvania Open a fost primul eveniment fără spectatori

După ce au fost aprobate propunerile CNSU din 22 octombrie, primul eveniment major care a suferit din cauza lipsei publicului a fost Transylvania Open. „Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive.

ADVERTISEMENT

Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare.

Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul și toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului au schema completă de vaccinare și sunt testate.

Toate conferințele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții media. Am făcut în 2 zile 300 de teste și nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfășurarea a evenimentului”, a explicat directorul turneului, Patrick Ciorcilă.

ADVERTISEMENT