News

Restricții pe TikTok. Platforma ar putea bloca accesul la anumite clipuri pentru utilizatorii tineri

Compania care deține TikTok lucrează la o serie de protocoale pentru evaluarea și restricționarea conținutului destinat adulților pentru copii și adolescenții care folosesc aplicația.
08.02.2022 | 18:25
Restrictii pe TikTok Platforma ar putea bloca accesul la anumite clipuri pentru utilizatorii tineri
TikTok vrea să restricționeze conținutul la care au acces copii. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Conținutul la care au acces copii și adolescenții pe diferite rețele de socializare reprezintă un motiv de îngrijorare pentru părinții din întreaga lume. De-a lungul timpului, publicul a făcut presiuni asupra companiilor care dețin și administrează aceste platforme pentru e restricționa accesul celor mici la anumite forme de conținut, notează Reuters.

Într-o conferință de presă recentă, ByteDance, compania care deține aplicația TikTok, a anunțat că lucrează la o serie de proceduri de evaluare și restricționare a conținutului considerat nepotrivit pentru adulți și adolescenți.

ADVERTISEMENT

Compania a anunțat că deja lucrează la o serie de teste pentru a vedea care sunt modalitățile prin care părinții ar putea restricționa, din aplicațiile copiilor, clipurile destinate publicului adult.

De asemenea, ByteDance lucrează și la un sistem de evaluare a conținutului urcat pe platforma TikTok prin care creatorii vor fi cei care vor stabili dacă vor ca clipurile urcate să fie vizionate de copii și adolescenți.

ADVERTISEMENT

Aparent, aceste standarde vor fi formulate pornind de la sistemul folosit pentru evaluarea filmelor și a jocurilor video.

Presiuni publice pentru limitarea conținutului și la adresa Facebook

În Statele Unite ale Americii, dar și în restul lumii, platformele de sociale media se confruntă cu critici și reglementări din ce în ce mai stricte a conținutului pe care îl pot oferi audiențelor minore.

ADVERTISEMENT

Meta, compania care deține trei dintre cele mai populare rețele sociale: Facebook, Instagram și WhatsApp, a fost înfruntat criticile membrilor Congresului SUA atunci când a fost anunțat de posibilitatea de a crea o versiune destinată copiilor a aplicației Instagram.

Compania fondată de Mark Zuckerberg s-a confruntat cu un val de critici și pe tema modului în care a făcut publicitate aplicației Instagram în rândul copiilor. Pornind de la aceste îngrijorări, autoritățile din nouă state americane au demarat anchete pentru a vedea dacă cei mici au fost puși în pericol.

ADVERTISEMENT

Alte controverse în care s-a aflat platforma TikTok

Aplicația TikTok a avut o creștere impresionantă în ultimii ani, ajungând în septembrie 2021 la peste un miliard de utilizatori. Mulți dintre utilizatorii acestei aplicații fiind chiar copii și adolescenții care ar urma să fie protejați de noul sistem de evaluare și restricționare a conținutului.

În acest timp, conținutul de pe această platformă s-a aflat în centrul diferitelor controverse. Astfel, aplicația TikTok a fost criticată pentru postările legate de tulburările de alimentație.

În acele momente, reprezentanții ByteDance au anunțat că recunosc problemele cu care se confruntă persoanele care suferă de tulburări de alimentație și și-au anunțat sprijinul în această speță.

În luna aprilie a anului 2021, TikTok a anunțat că le va permite cercetătorilor și autorităților europene acces la platforma sa, existând controverse legate de modul în care este conținutul și datele utilizatorilor sunt folosite.

În SUA, au existat îngrijorări legate de faptul că aplicația TikTok colectează și trimite autorităților de la Beijing datele utilizatorilor săi. ByteDance a negat aceste acuzații și a explicat că aceste date sunt păstrate pe servere de pe teritoriul american și că China nu are acces la ele.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori