News

Restricțiile la intrarea în Uniunea Europeană ar putea fi prelungite. Care sunt planurile Comisiei Europene

13.05.2020 | 19:15
Restricțiile la intrarea în Uniunea Europeană ar putea fi prelungite. Care sunt planurile Comisiei Europene
Margrethe Vestager, vicepreședintele Comisiei Europene/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Comisia Europeană intenționează să propună extinderea cu încă 30 de zile a restricțiilor de călătorie în Uniunea Europeană. Astfel, restricțiile pentru deplasările considerate neesențiale vor rămâne în vigoare până pe 15 iunie, informează Reuters, preluată de News.ro.

Comisia European cere eliminarea restricțiilor în interiorul Uniunii

Pe de altă parte, Comisia Europeană cere țărilor membre UE să permită fără restricții circulația în interiorul Uniunii Europene, cu luarea unor măsuri de precauție pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19, precum purtarea obligatorie a măștii în avioane și distanțarea socială în trenuri.

ADVERTISEMENT

Gândurile noastre se îndreaptă către sezonul de vară și locurile în care ne place să călătorim. Asta înseamnă să pași atenți, în mod gradual pentru a ajuta la reluarea călătoriilor în funcție și de ceea ce ne spune știința”, a declarat comisarul Margrethe Vestager, citată de Reuters.

Propunerile Comisiei au fost salutate de operatorii din sectorul turismului ca o măsură prin care își pot salva afacerile, dar nu sunt obligatorii pentru cele 27 de țări ale Uniunii  Europene. În schimb, frontierele  externe ale UE vor rămâne închise cel puțin până la mijlocul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Circulația persoanelor în interiorul UE a fost puternic perturbată de epidemia de coronavirus, iar unele țări sunt reticente să redeschidă fără restricții granițele. Astfel, potrivit unor surse din Ministerul de Externe al Spaniei, țara iberică inteționează să-și țină frontiere închisă pentru o mare parte a călătorilor până în luna iulie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri