News

Restricțiile pentru restaurante: patronii nu știu dacă igluurile acoperite de pe terase sunt spații închise

09.11.2020 | 21:41
Restrictiile pentru restaurante patronii nu stiu daca igluurile acoperite de pe terase sunt spatii inchise
ADVERTISEMENT

Restricțiile pentru restaurante și terase au intrat în vigoare de luni, 10 noiembrie. Patronii încearcă să supraviețuiască și caută soluții pentru a primi în continuare clienții.

Astfel au apărut ”ca ciupercile după ploaie” igluuri pe terasele din toată țara. Practic, este vorba de niște baloane acoperite cu folii de plastic. De luni, terasele care au cel puțin două laturi și un acoperiș sunt considerate spații închise și vor putea primi clienți doar în funcție de rata infectărilor din localitățile respective.

ADVERTISEMENT

“Un iglu conține o singura masă de maxim 6 persoane, este complet izolată de celalalte mese, avem un încălzitor pentru a asigura temperatura de confort, doua ferestre și o ușa generoasă pentru ventilație”, spune proprietarul unui restaurant din Iași, conform ProTV.

Restricțiile pentru restaurante: Patronii au montat igluuri

″Un spatiu închis este cel care are un acoperiș și doua laturi, indiferent dacă sunt permanente sau nu, se aplică regula spatiilor închise din restaurante, după incidențe″⁣. – Raed Arafat.

Un patron de restaurant din Iași a instalat 10 igluuri din plastic. Acesta caută o soluție pentru a ține afacerea în picioare. Investiția a fost de 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Este un mic paradox că într-un an atât de dificil în care s-au acumulat foarte multe datorii suntem nevoiți să investim zeci de mii de euro într-o astfel de soluție, o soluție disperata care încercă să asigure supraviețuirea businessului, cât și a unui număr de 40 de angajați“, a spus Ștefan Tânjală, proprietar restaurant.

Oamenii s-au înghesuit zilele trecute la terase profitând de ultimele zile de vreme favorabilă, dar și de libertate. Noile restricții au intrat în aplicare de luni, 10 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru și Costel Alexe, alături de alte patru persoane, au fost duminică, 8 noiembrie, într-un astfel de balon de plastic al unei terase din Iași.

“Grupul s-a închis într-un iglu din material plastic, acoperit parțial cu o prelată pentru ca cei din interior să fie feriți de privirile trecătorilor. Primii care au sosit la întâlnire au fost ministrul Sănătății, consiliera acestuia și fostul ministru al Mediului, Costel Alexe. Ulterior, după câteva zeci de minute, și-a făcut apariția și familia lui Alexe, soția și doi copii minori”, potrivit 7iasi.ro.

ADVERTISEMENT