News

Restricțiile revin în două localități din România. Incidența cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant

06.09.2020 | 10:48
Restrictiile revin in doua localitati din Romania Incidenta cazurilor de Covid19 a crescut alarmant
ADVERTISEMENT

Autoritățile române au decis să reimpună restricțiile în două localități, după ce incidența cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant. Potrivit autorităților sanitare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Județul Bistrița-Năsăud au hotărât reintroducerea de restricții în localitățile bistrițene Spermezeu și Șieuț unde incidența cazurilor de coronavirus a depășit 1,5 la 1.000 de locuitori.

Decizia a fost luată în ședința de urgență de sâmbătă a Comitetului județean pentru situații de Urgență unde a fost prezentată situația actualizată din județ, în contextul pandemiei de coronavirus, în conformitate cu prevederile Guvernului din august referitoare la condițiile în care poate fi reintaurată starea de urgență în anumite localități afectate de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit ultimelor date statistice, prezentate sâmbătă, în județul Bistrița Năsăud erau 1.226 de cazuri confirmate de Covid-19, au fost 87 de decese, 1.200 de persoane externate, dintre care 691 vindecate și 329 externate la cerere, 50 de persoane se află în izolare, alte 391 de persoane sunt în carantină și au fost efectuate 246 de teste, la Spitalul de Urgență Bistrița sau la Cluj.

Restricții în două localități unde a crescut alarmant numărul de cazuri de Covid-19

Potrivit declarațiilor autorităților din Bistrița-Năsăud, 60 cadre medicale, între care 18 medici și 42 de asistenţi şi 28 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) au fost confirmate cu noul coronavirus Dintre oamenii confirmați cu Covid-19, 89 sunt angajaţi ai unor agenţi economici din judeţ, iar 45 au fost deja externați  Şapte persoane confirmate pozitiv cu Coronavirus sunt pacienţi ai unui centru de dializă din judeţ.

ADVERTISEMENT

Oficialii județeni mai precizează că zece persoane bolnave de Covid-19 fac parte din angajații unor primării din judeţ iar 15 persoane sunt poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, care între timp au fost externați.

Mai mult, chiar la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud au fost patru persoane infectate cu Covid-19, dar care au fost declarate vindecate. Una dintre persoanele infectate este angajată a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.

ADVERTISEMENT

Și la Administraţia Finanţelor Publice a fost o persoană depistată pozitiv cu Covid, dar apoi a fost declarată vindecată. Și trei polițiști locali au fost depistați cu SARS-COV-2 și s-au vindecat.

De asemenea, continuă mîsurile de verificare a păstrării distanțării sociale și a purtării măștilor de protecție în spațiile publice din județ. Forţele de ordine desfăşoară acţiuni în zonele aglomerate şi mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii şi limitării răspândirii Coronavirusului, se arată într-un comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7515 de lei, dintre care 5 pentru nerespectarea Legii 55/2020 şi 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, în context COVID.

ADVERTISEMENT