News

Restructurare masivă la Ministerul Dezvoltării. Peste 250 de angajaţi au fost daţi afară

13.05.2020 | 20:47
Restructurare masiva la Ministerul Dezvoltarii Peste 250 de angajati au fost dati afara
ADVERTISEMENT

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat restructurări masive în încercarea de a reorganizare a instituției.

Restructurare masivă la Ministerul Dezvoltării

Într-o postare făcută pe Facebook, ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a anunțat că a dispus efectuare de restructurări masive în instituția pe care o conduce și peste 250 de oameni vor fi dați afară.

ADVERTISEMENT

”A apărut în Monitorul Oficial hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi organigrama ministerului. Odată cu apariţia în Monitorul Oficial, intrăm în linie dreaptă cu reorganizarea ministerului”, a scris Ștefan.

⚠️ A apărut în Monitorul Oficial hotărârea de guvern cu privire la organizarea şi organigrama ministerului. Odată cu…

Posted by Ion ȘTEFAN on Wednesday, May 13, 2020

Ministrul a precizat că au fost 1.020 de posturi până acum și vor mai rămâne 765, iar aproape toți angajații vor fi nevoiţi să participe la concurs. Toate posturile din minister vor fi scoase la concurs.

ADVERTISEMENT

”Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%”

”Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajaţi în minister. Putem să ne oprim şi mai jos. Îmi doresc un concurs deschis, să poată participa şi opinia publică. Am luat decizia de a reorganiza ministerul deoarece era politizat”, a notat Ion Ștefan.

”Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%, chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y, între timp s-au decolorat sau s-au vopsit şi nu ştim exact de unde şi cum au mai apărut”, a mai scris ministrul.

Ion Ștefan notează că în cele şase luni de când e la conducere a avut ocazia să vadă în profunzime ministerul, să constate lucruri pe care nu s-ar fi meritat să le faci la nivel de minister.

”Să cumperi o barieră de intrare în minister cu 13.000 de lei şi să plăteşti mentenanţa 11.000 de lei/an…”, a menționat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a primit 1.000 milioane lei în plus la rectificarea bugetară făcută la mijlocul lunii aprilie de Guvernul condus de Ludovic Orban.