News

Restructurări masive la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan desfiinţează opt instituţii din subordine şi reduce numărul de posturi din Poliţia Locală

Nicuşor Dan începe reforma administrativă. Desfiinţează opt instituţii din subordine şi face restructurări în Administraţia Spitalelor şi Poliţia Locală.
22.06.2024 | 17:39
Restructurari masive la Primaria Capitalei Nicusor Dan desfiinteaza opt institutii din subordine si reduce numarul de posturi din Politia Locala
Nicuşor Dan restructurează din temelii unele dintre instituţiile aflate în subordinea Primăriei Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicuşor Dan îşi începe al doilea mandat la Primăria Capitalei cu o reorganizare din temelii a aparatului administrativ. Astfel, se are în vedere desfiinţarea a opt instituţii şi direcţii aflate în subordinea municipalităţii.

Centrul pentru Seniori va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială

Până la data de 15 iulie, activitatea şi personalul acestor instituţii care urmează să fie desfiinţate ar urma să fie transferate şi integrate altor structuri.

ADVERTISEMENT

Între altele vor avea de suferit activitatea şi personalul Direcţiei Generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, care vor fi transferate către Centrul de Cultură Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

Noua organigramă, în vigoare din 15 iulie, prevede 98 de posturi, dintre care 8 de conducere, asta în condiţiile în care Direcţia de Arhitectură Peisagistică avea 64 de posturi, dintre care 8 de conducere, iar Centrul de Cultură dispune de 51 de posturi, dintre care 7 de conducere.

ADVERTISEMENT

Alte organisme vizate sunt Centrul Metropolitan de Educaţie şi Cultură “Ioan Dalles”, Centrul Cultural Expo Arte şi Centrul pentru Tineret, care vor fi transferate la Şcoala de Artă Bucureşti, aceasta la rândul său urmând să se reorganizeze şi să îşi schimbe numele în Şcoala de Belle Arte. Noua organigramă prevede 72 de posturi, dintre care 5 de conducereo reducere de 17 posturi faţă de structura actuală.

De asemenea, Centrul pentru Seniori, care are 47 de posturi (7 de conducere) va fi transferat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, care va avea astfel un total de 884 de posturi, dintre care 49 de conducere, de la 864 de posturi (70 de conducere) cât are în prezent.

ADVERTISEMENT

Este vizat de această retructurare şi Centrul de Protecţie a Plantelor, care urmează să fie transferate la ALPAB. Ca urmare a acestei decizii numărul total de posturi al ALPAB va creşte de la 371 la 386, iar numărul posturilor de conducere va creşte de la 22 la 24. În momentul de faţă Centrul de Protecţia a Plantelor are 47 de posturi (5 de conducere).

Activitatea şi personalul e la Centrul Cultural Lumina vor fi transferate la Creart, în timp ce activitatea şi cele 8 posturi de la Casa Artelor “Dinu Lipatti” vor fi transferate către Muzeul Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, va fi redus şi numărul de posturi din Primăria Capitalei, de la 1.272, cât este în prezent (146 posturi de conducere), la 1.175 (93 funcţii de conducere). De asemenea, vor fi reduse 97 de posturi de la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale (de la 1.399 la 1.302), iar la nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Locale numărul de posturi va fi redus de la 514 la 433, cele de conducere urmând să fie înjumătăţite, de la 47 la 23.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”