News

Rețea de trafic cu Ozempic, destructurată. 13 cadre medicale au fost reținute

13 cadre medicale au fost reținute pentru trafic cu Ozempic, un medicament destinat bolnavilor de diabet. Acesta era decontat ilegal și vândut pe internet.
29.05.2024 | 20:42
Retea de trafic cu Ozempic destructurata 13 cadre medicale au fost retinute
Rețea de trafic cu Ozempic, destructurată Sursa foto Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O rețea de trafic cu Ozempic, din care făceau parte 13 medici, asistente și farmaciști, a fost destructurată de polițiștii și procurorii din Capitală.

Prejudiciul este de 217.000 de euro

Cadrele medicale au fost reținute după ce, în ultimul an, au falsificat peste 700 de rețete pentru Ozempic, un medicament destinat bolnavilor cu diabet de tip 2.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii spun că aceste medicamente erau vândute apoi la negru, pe internet, persoanelor care îl foloseau pentru slăbit.

Daniel Nedela, prim procuror PJ Sector 1, a transmis, miercuri, că rețeaua condusă de o asistenă medicală, angajată a unei clinici private din București, a adus un prejudiciu Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de peste un milion de lei, echivalentul a 217.000 de euro.”

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, asistenta a folosit numele clienților clinicii la care lucra pentru a emite rețetele false în care le era prescris Ozempic.

“Reţetele erau emise în baza clienților clinicii, beneficiari de cu tot felul de alte tratamente sau îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Aveau datele stocate în reţeaua clinicii şi astfel erau folosite, fără ştiinţa lor şi fără a necesita astfel de tratamente”, a transmis Ionuţ Burlacu, şef Serviciu Investigaţii Criminale.

Sute de cutii cu medicamente au fost ridicate, în baza rețetelor false, de la peste 140 de farmacii din Bucureşti şi din județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, conform lui Bogdan Berechet, chestor principal de Poliţie,“doi dintre medicii aceştia chiar şi-au autoadministrat acest tip de medicament”, fără să aibă nevoie de el.

În ciuda acuzațiilor aduse de polițiștii și procurorii din Capitală, unul dintre farmaciști susține că nu avea idee că rețetele erau false.

“Nu ştiau. Ei nu aveau cunoştinţă, ei. Pur şi simplu li se dădeau anumite reţete şi aveau credinţa că se eliberează pentru persoane bolnave de diabet”, a declarat avocata acestuia.

Ozempic a devenit un medicament extrem de controversat deoarece, în ultima vreme, a fost folosit de celebrităţile de peste Ocean pentru a slăbi.

ADVERTISEMENT