News

Rețea de trafic de droguri, destructurată de DIICOT. 12 persoane au fost reținute de polițiști

12 persoane au fost reținute în urma unor percheziții efectuate în patru județe într-un dosar de trafic de droguri de risc și de mare risc.
26.11.2022 | 13:29
Retea de trafic de droguri destructurata de DIICOT 12 persoane au fost retinute de politisti
Cannabis capturat în urma perchizițiilor/ Sursă foto: DIICOT
ADVERTISEMENT

Persoanele puse sub acuzare de către procurori comercializau droguri în județul Iași, însă ramificațiile rețelei i-a determinat pe oamenii legii să facă percheziții și în județele Galați, Neamț și Timiș, informează Agerpres.

La data de 24.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu poliţişti din cadrul BCCO Iaşi, au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Galaţi şi Timiş, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive”, a transmis DIICOT.

ADVERTISEMENT

În urma anchetei, procurorii au descoperit că mai multe persoane din Târgu Frumos au vândut droguri de risc sau de mare risc unor consumatori din mai multe localități ale județului Iași.

Procurorii de la DIICOT Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore a 12 inculpați.

Cei 12 au ajuns vineri în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Iași, care a dispus arestarea preventivă a 10 inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de alţi doi.

ADVERTISEMENT

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Timişoara, BCCO Galaţi, BCCO Bacău, Poliţia Oraşului Târgu Frumos, ITPF Iaşi şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Iaşi, Galaţi şi Timiş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”, se mai spune în comunicatul DIICOT.

ADVERTISEMENT

Parchetul de investigare a criminalității organizate a avut o acțiune asemănătoare la București, în urmă cu două săptămâni, când a fost vizată rețea de comercializare de traficanți de ecstasy.

În urma celor șase percheziții, au fost arestate două persoane implicate.

Tags: