News

Reţeaua feroviară, la pământ din cauza caniculei. Restricţii de viteză pe majoritatea liniilor, la Videle se circulă cu 5 km/oră

Trenurile circulă cu restricții de viteză. Măsura a fost impusă din cauza temperaturilor extreme înregistrate în cursul zilei de marți.
18.07.2023 | 18:53
Reteaua feroviara la pamant din cauza caniculei Restrictii de viteza pe majoritatea liniilor la Videle se circula cu 5 kmora
Reţeaua feroviară, la pământ din cauza caniculei. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Reţeaua feroviară din România are de suferit din cauza caniculei. Trenurile circulă cu restricții de viteză pe majoritatea liniilor. Mai mult, în cursul zilei de marți, circulația pe Videle – Rădulești a fost închisă pentru aproximativ două ore.

Reţeaua feroviară, la pământ din cauza caniculei

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a aplicat măsuri, marți, privind traficul feroviar din România. Condițiile speciale au fost impuse de valul de căldură extrem. Prin urmare, trenurile circulă cu restricții de viteză.

ADVERTISEMENT

Între orele 14:35-16:30, traficul pe Videle – Rădulești a fost întrerupt, având în vedere că linia este șerpuită. Ulterior, trenurile și-au reluat circulația, însă cu viteza maximă de 5 km/h.

Totodată, au fost impuse restricții de viteză și pe alte linii. Este vorba de ruta București Nord – Videle – Giurgiu, unde se circulă cu maxim 50 km/h. Sunt limitări de viteză de 70 km/h și la nivelul Regionalei Craiova.

ADVERTISEMENT

„Menţionăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 35-37 de grade în aer, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei. În intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.”, a transmis, marți, CFR SA.

Limitarea vitezei de circulație, aplicată atunci când temperatura la nivelul şinei ajunge la 50 de grade

Aceleași restricții de 70 km/oră au fost impuse și pe rutele Pajura – Aeroport Henri Coandă, respectiv București Nord – Titu. CFR transmite că din cauza limitărilor ar putea să apară întârzieri privind circulația trenurilor, cuprinse între 5-40 de minute.

ADVERTISEMENT

Și pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara şi Cluj circulația feroviară se desfășoară cu restricții de viteză. În privința Regionalelor Galaţi şi Iaşi nu au fost impuse astfel de limitări, cel puțin până la această oră.

La nivelul Regionalelor Constanţa şi Braşov a fost aplicată măsura restricțiilor de viteză pe câte un interval, între Ţăndărei şi Movila (SRCF Constanţa), între Augustin şi Albeşti (SRCF Braşov).

ADVERTISEMENT

„Această măsură de limitare a vitezei de circulaţie, în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei ajunge la 50 de grade, este aplicată de toate companiile de infrastructură şi respectă normele de siguranţă feroviară în astfel de situaţii speciale”, au adăugat reprezentanții CFR.

 

ADVERTISEMENT
Tags: