Life

Rețetă amandină cu ciocolată. Cum se prepară simplu și rapid prăjitura copilăriei

Rețetă amandină cu ciocolată, exact ca la cofetărie. Află cum se prepară simplu și rapid prăjitura copilăriei, care este atât de apreciată.
12.08.2021 | 19:29
Reteta amandina cu ciocolata Cum se prepara simplu si rapid prajitura copilariei
ADVERTISEMENT

Află cum să pregătești o rețetă de amandină cu ciocolată. Prăjitura copilăriei se prepară simplu și rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Rețeta este foarte ușor de preparat acasă și este una dintre cele mai apreciate prăjituri din cofetărie. Blatul pufos și însiropat, crema de ciocolată și glazura fac ca amandina să fie unul dintre cele mai iubite deserturi.

ADVERTISEMENT

Rețetă amandină cu ciocolată. Cum se prepară simplu și rapid prăjitura copilăriei

Află cum se prepară o rețetă de amandină cu ciocolată. Prăjitura copilăriei se pregătește simplu și rapid și este delicioasă.

Crema dulce și blatul pufos și însiropat o fac să fie una dintre cele mai iubite prăjituri. Se prepară ușor și o poți pregăti acasă, ca să o savurezi alături de cei dragi.

ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află de ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură, potrivit   libertatea.ro.

Ingrediente pentru blat

  • 7 ouă
  • 260 g făină
  • 170 g
  • zahăr tos
  • 60 ml sirop de zahăr ars care se pregătește din 60 gr zahăr și 30 de gr apă
  • 60 ml apă rece
  • 10 g ulei
  • Un praf de sare
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru crema de cacao

  • 250 gr unt cu minim 80% grăsime
  • 250 gr fondant alb
  • 50 gr unt topit
  • 30 gr cacao
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Esență de rom

Ingrediente pentru sirop

  • 350 gr zahăr tos
  • 250 ml apă rece
  • O esență de rom
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un plic zahăr vanilat
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru fondant de cacao

  • 350 g fondant alb
  • 15 g cacao
  • 15 ml sirop de zahăr ars păstrat de la blat

Într-un vas se pun apa și zahărul la foc mic astfel încât să se caramelizeze. Se adaugă apoi peste 30 ml apă și se lasă totul pe foc să mai clocotească pentru încă 1 – 2 minute, până când zahărul ars s-a dizolvat în apă și a devenit ușor vâscos. Se oprește o lingură din tot amestecul și pentru glazură.

Se separă albușurile de gălbenușuri într-un alt vas. Se adaugă 110 g zahăr peste gălbenușuri și 40 g peste albușuri.

Se amestecă gălbenușurile până ce zahărul se topește, după care se adaugă apa rece și siropul de zahăr ars. Se amestecă bine totul și se adaugă peste 75 g de făină, apoi continuă să amesteci.

Albușurile se bat împreună cu zahărul și un praf de sare. Se amestecă totul până obții o spumă. Se încorporează albușurile cu crema din gălbenușuri, iar deasupra se cerne restul de făină și se adaugă 10 ml ulei (aproximativ o lingură). Amestecă încontinuu cu o spatulă astfel încât albușurile să nu prindă aer.

Se pune foaie de copt într-o tavă și se toarnă toată compoziția. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, în funcție de cuptor.

Atunci când este gata, se răstoarnă blatul pe un grătar și se desprinde foaia de copt. După ce se răcește se taie în trei foi subțiri.

Pașii de urmat pentru prăjitura amandină

Pregătirea sosului pentru rețeta de amandină. Se pune într-un cratiță 300 g zahăr împreună cu 250 ml apă rece și se lasă la fiert pentru 10 minute. Se stinge focul și se adaugă coaja rasă de lămâie. Când se răcește complet siropul, se adaugă și romul.

Pentru cremă, se pune fondantul de cofetărie să se topească într-un vas metalic, care trebuie așezat pe baie de aburi. Se lasă apoi la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Într-o cratiță se topesc 50 de gr de unt, se cerne cacao peste și lasă să răcească, după care se adaugă romul și pliculețul de zahăr vanilat.

Restul de unt moale se bate cu mixerul și se adaugă treptat câte o lingură de fondant topit și răcorit, mixând de fiecare dată. La final, adaugă și amestecul de unt topit cu cacao și se amestecă bine totul. Crema se lasă la frigider pentru 10 minute.

Se montează prăjitura amandină. Se pune pe hârtie de copt prima foaie de blat, se însiropează bine și se adaugă un strat de cremă.

Se repetă acest procedeu și pentru a doua foaie din blat. Se adaugă apoi peste un capac din al treilea blat care se însiropează, iar prăjitura se lasă la rece pentru a se întări crema de unt.

Se mai poate adăuga un strat de cremă deasupra sau se poate lăsa blatul liber, în funcție de preferințe. Prăjitura se taie în bucăți mai mici. Rețeta de amandină este gata. Poftă bună!

ADVERTISEMENT