Anna Lesko este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Dincolo de muzică însă, de ceva timp, aceasta s-a apucat și de bucătărit.
Artista are un cont pe YouTube, unde constant, postează diferite rețete. Anna Lesko prepară mâncăruri, dar și dulciuri și are câteva ingrediente secrete pe care le folosește, la fel ca și alți mari bucătari.
Una dintre rețetele Annei Lesko care ne-a atras atenția a fost cea pentru cornulețele umplute cu gem de prune și cu nucă. Se pare că artista mai are câteva secrete care merită știute.
Conform rețetei sale de pe YouTube, pentru cornulețele umplute cu gem de prune și cu nucă, ingredientele necesare sunt următoarele:
Ați înțeles deci că rețeta este una mult mai aromată atunci când adăugăm și niște vișine în propriul lor suc, dar asta veți observa de abia la final, când le veți gusta.
În ceea ce privește modul de preparare, prima oară, Anna Lesko cerne făina, iar mai apoi adaugă și untura într-un bol mai mare. Artista menționează că untura trebuie să fie la temperatura camerei atunci când este adăugată și nicidecum rece.
Se pun apoi și oul, alături de smântână, dar și de un praf de sare. Începem apoi să turnăm făina treptat, cerută, astfel încât să avem o compoziție cât se poate de omogenă.
Amestecăm bine totul, până când observăm că aluatul are textura potrivită și poate fi întins. Acesta se porționează, iar mai apoi se lasă timp de 30 de minute la frigider, învelit într-o folie alimentară.
După ce timpul a trecut, Anna Lesko scoate aluatul din frigider și îl întinde cu un făcăleț, cu mare grijă, astfel încât să nu se rupă. Se taie apoi cu un cuțit, în bucăți egale, iar mai apoi adăugăm umplutura.
Umplutura poate să fie pregătită cât timp aluatul stă la frigider. Aceasta constă în gemul de prune, amestecat cu nucă, dar și cu vișina în suc propriu, ingredientul secret al Annei Lesko.
Cornulețele vor sta la cuptor timp de 30 de minute, iar acesta trebuie încins la 180 de grade înainte de a le băga acolo. La final, după ce le scoatem adăugăm și zahărul pudră.
Le putem consuma fie alături de un ceai fierbinte, fie alături de o cafea delicioasă.