Life

Rețetă banana bread cu ciocolată de la Jamila. E delicioasă și se face ușor, perfectă pentru weekend

Rețetă banana bread cu ciocolată de la Jamila. E delicioasă, se face ușor și e perfectă pentru weekend.
24.09.2021 | 15:55
Reteta banana bread cu ciocolata de la Jamila E delicioasa si se face usor perfecta pentru weekend
Rețetă banana bread cu ciocolată de la Jamila. E delicioasă și se face ușor, perfectă pentru weekend. Sursa foto: Capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Rețetă banana bread cu ciocolată de la Jamila. Se face simplu și rapid, iar combinația de ingrediente este una delicioasă, perfectă pentru toată familia.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a prepara acest desert gustos și savuros. Citește în continuare și află care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru această rețetă.

ADVERTISEMENT

Rețetă banana bread cu ciocolată de la Jamila. E delicioasă și se face ușor, perfectă pentru weekend

Jamila prezintă o rețetă delicioasă de banana bread cu ciocolată. Este foarte ușor de făcut și are un gust irezistibil, care îi va încânta pe cei dragi.

Dacă îți place rețeta simplă de banana bread sau chec cu banane, așa cum se mai numește, atunci ar trebui să încerci și varianta cu ciocolată. În plus, poți prepara rețeta cu zahăr de cocos, o variantă mult mai sănătoasă de îndulcitor.

ADVERTISEMENT

Află din rândurile de mai jos care sunt ingredientele necesare pentru acest desert, dar și modul de preparare, potrivit Jamila Cuisine.

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 200 g făină de ovăz
  • 200 g nuci
  • 20 g zahăr de cocos
  • 80 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 100 g făină
  • 100 g ciocolată neagră
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • sare
  • o lingură extract de vanilie
  • 10 g praf de copt
  • 4 banane (aproximativ 350 g)
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de banana bread cu ciocolată. Bananele se decojesc și este bine ca acestea să fie mai coapte. Acestea se rup în bucăți și se pun într-un bol mai mare, apoi se pasează cu o furculiță, până devin o pastă.

Zahărul de cocos se adaugă peste banane și se amestecă foarte bine. Poate fi folosit orice zahăr sau îndulcitor, însă cel de cocos este recomandat pentru că este foarte sănătos.

ADVERTISEMENT

Se adaugă ouăle, care se încorporează cu restul ingredientelor. Se adaugă și cele 50 de grame de cacao (sau trei linguri generoase), apoi se amestecă.

În compoziția de ciocolată se adaugă untul topit și răcit, apoi laptele, care trebuie să fie la temperatura camerei, apoi totul se încorporează foarte bine.

Se adaugă extractul de vanilie, făina de ovăz, făina albă, puțină sare, bicarbonat de sodiu și praf de copt. Ingredientele se amestecă foarte bine.

La final se adaugă nuca, din care se păstrează puțin pentru decor, apoi și ciocolata neagră, care se rupe în cubulețe. Se încorporează bine cu restul ingredientelor, după care compoziția se poate muta într-o tavă de chec. Se adaugă apoi și nuca pentru decor.

Prăjitura se dă la cuptorul preîncălzit la 165 de grade pentru aproximativ o oră. După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit timp de o oră înainte se a se felia. Poftă bună!

ADVERTISEMENT