Life

Rețeta care a devenit virală pe internet. Cum se prepară prăjitura crunchchoco

Prăjitura crunchchoco, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Acest desert poate fi preparat cu ușurință de orice gospodină.
01.04.2025 | 17:17
Reteta care a devenit virala pe internet Cum se prepara prajitura crunchchoco
Cât de simplu se prepară prăjitura crunchchoco. sursa foto: captură Youtube/ Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Cum se prepară prăjitura chunchchoco. Acest desert viral din Orientul Mijlociu este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Iată de ce ai nevoie pentru a-l face la tine acasă!

Ingredientele necesare pentru prăjitura crunchchoco

Deserturile din Orientul Mijlociu au început să devină din ce în ce mai cunoscute și la noi în țară. De data asta, atenția iubitorilor de dulciuri s-a îndreptat către prăjitura chunchoco. Potrivit Jamilei, aceasta este ideală pentru cei cu gusturi fine.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să prepari prăjitura Chunchoco la tine acasă, ai nevoie de 120 g făină, 160 ml lapte, 80 g zahăr și 50 ml ulei. Nu trebuie să îți lipsească nici 15 g de cacao, 5 g praf de copt, un ou și puțină sare. Prăjitura Chunchoco are nevoie și de 200 ml de cacao cu lapte pentru însiropare.

Crema pentru această prăjitură se va face din 200 ml smântână pentru frișcă, 200 g cremă de brânză, 200 g mascarpone, 100 g zahăr pudră și o lingură de extract de vanilie. Pentru ganache vei avea nevoie de 300 g de ciocolată cu lapte și 200 ml smântână pentru frișcă. Lista ingredientelor se încheie cu 4 linguri de cacao și 100 g cereale din orez expandat cu cacao, necesare pentru decor.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară această prăjitură delicioasă

Pentru a face această prăjitură, va trebui să începi cu blatul. Vei pune făina, iar peste ea vei adăuga zahărul, cacao, praful de copt și sare. Vei amesteca puțin toate ingredientele, după care vei adăuga laptele, care trebuie să la temperatura camerei, la fel și oul și uleiul.

Vei amesteca din nou, cât să obții o compoziție omogenă. Vei pune compoziția într-o tavă din sticlă termorezistentă, cu dimensiunile de 30×20 cm, apoi o vei băga în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 20-30 de minute. Înainte de a-l însiropa blatul, va trebui să îl lași să se răcească pentru aproximativ o jumătate de oră.

ADVERTISEMENT

Pentru ganache-ul din ciocolată cu lapte, vei încălzi smântâna pentru frișcă cât să ajungă la punctul de fierbere, apoi o vei turna peste ciocolată. Vei amesteca totul cu un tel, până când vei obține o cremă omogenă și lucioasă. Ganache-ul se lasă la răcit.

ADVERTISEMENT

Peste blatul cald, dar nu fierbinte, vei pune cacao cu lapte. Blatul trebuie lăsat să absoarbă lichidul și să se răcească la temperatura camerei. Când ganache-ul s-a răcit la temperatura camerei, te poți ocupa de topping-ul crocant.

Vei începe cu cerealele din orez expandat, pe care le vei pune într-un bol mare. Vei adăuga peste ele 4 linguri din ganache, iar restul îl păstrezi pentru că vei avea nevoie de el mai târziu. Se amestecă ganache-ul foarte bine cu cerealele, iar după ce le-ai acoperit, voi adăuga cacao, astfel încât să îmbraci cerealele foarte bine.

Cum se ansamblează faimosul desert din Orientul Mijlociu

Crema se prepară din de mascarpone și crema de brânză ambele reci, direct din frigider. Peste ele se va adăuga zahărul pudră și extractul de vanilie. Folosind un mixer, se va bate crema până când devine fermă și pufoasă.

După ce ai făcut crema, vei trece la ansamblarea prăjiturii. Peste blatul răcit vei pune crema de mascarpone și o vei nivela cât mai de bine. Peste cremă vei adăuga ganache-ul, care este și el răcit la temperatura camerei, iar deasupra vei pune toppingul crocant din cereale, într-un strat generos. Înainte de a servi prăjitura, este bine să o lași la frigider pentru cel puțin 2-3 ore.