Life

Rețeta care a înnebunit internetul. Cum se fac ouăle roz umplute, perfecte pentru masa de Paște

Preparatul care îi va lăsa cu gura căscată pe invitații de la masa de Paște. Iată cum poți prepara ouă umplute, dar roz.
14.04.2025 | 21:22
Reteta care a innebunit internetul Cum se fac ouale roz umplute perfecte pentru masa de Paste
Cum să faci ouă umplute roz. Sursa foto: colaj Fanatik/ TikTok: cozânzele.gatesc
ADVERTISEMENT

Toată lumea are pe masa de Paște ouă roșii, dar ce-ar fi să adaugi un strop de culoare cu un platou de ouă roz, nu vopsite, ci umplute? Rețeta este simplă și va adăuga o notă de originalitate la festinul din ziua Învierii Domnului.

Cum se fac ouăle umplute roz

Când vine vorba de mesele de sărbătoare, oamenii devin din ce în ce mai creativi. Drept dovadă stă faptul că înaintea Paștelui, pe internet s-a răspândit o rețetă inedită, cu care vei face furori printre invitați: ouă umplute roz.

ADVERTISEMENT

Cozânzenele.Gătesc au prezentat fiecare pas și și-au dezvăluit secretele într-un clip pe TikTok. De menționat încă de la început este că nu sunt necesari coloranți alimentari artificiali, toate ingredientele sunt naturale și sănătoase.

Totul începe de la rețeta clasică de ouă umplute. Ingredientele necesare sunt: 6 ouă fierte, o linguriță mică de muștar clasic, 2 linguri generoase de maioneză, 2 castraveți mici în oțet, o linguriță de suc de lămâie, sare și piper după gust, și câteva frunze de ceapă verde. Iar pentru pasul cel mai important, colorarea ouălor nu este nevoie decât de sfeclă roșie și apă fierbinte – nimic mai simplu.

ADVERTISEMENT

Metoda de preparare: pas cu pas

Pentru a face ouă roz umplute, sfecla roșie se decojește, se taie felii mici și se adăugă într-un bol. Peste, toarnă apa fierbinte, acoperă cu un capac și lasă totul la infuzat cel puțin jumătate de oră.

Între timp, fierbe ouăle, curăță-le de coajă, taie-le în jumătăți și scoate-le gălbenușul. Scoate bucățile de sfeclă din vas, iar în sucul rezultat pune albușurile pentru alte 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Când au obținut o culoare vibrantă, scoate-le și lasă-le la scurs pe un șervețel absorbant. Ouăle roz se umplu, cu ajutorul unui poș, cu o pastă obținută din gălbenușuri, castraveciori în oțet tocați mărunt, maioneză, suc de lămâie, sare și piper.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este un preparat viu colorat și delicios, care va cuceri cu siguranță invitații. În plus, chiar și cei mai mofturoși copii vor fi atrași de ouăle umplute roz, care vor adăuga un strop de culoare pe masă.