Life

Rețetă de chiftele din carne tocată de porc și usturoi. Secretul ca să iasă pufoase

Rețeta de chiftele din carne tocată de porc și usturoi. Află cum poți prepara acest fel de mâncare delicios și care este secretul pentru a obține niște chiftele pufoase.
29.01.2022 | 18:01
Reteta de chiftele din carne tocata de porc si usturoi Secretul ca sa iasa pufoase
Rețetă de chiftele din carne tocată de porc și usturoi. Sursa foto: Captură YouTube
ADVERTISEMENT

Rețeta de chiftele din carne tocată de porc și usturoi este una dintre cele mai simple și gustoase. Se prepară rapid și pot fi consumate și a doua zi.

Află din rândurile de mai jos de ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi ca să ai parte de rezultatul așteptat.

ADVERTISEMENT

Rețetă chiftele din carne tocată de porc și usturoi. De ce ingrediente ai nevoie

Chiftelele sunt unele dintre cele mai consumate preparate pe bază de carne. Sunt ușor de făcut și sunt delicioase, însă trebuie să respecți niște pași ca să iasă moi la interior și crocante la exterior.

Pentru a obține niște chiftele pufoase, moi la interior, e nevoie să folosești carne de porc cu minim 30% grăsime. Pulpa de porc, ceafa și pieptul de porc sunt cele mai potrivite, notează savoriurbane.com.

ADVERTISEMENT

Miezul de pâine este necesar dacă vrei să obții chiftelele pufoase.

Ingrediente

  • 600 g carne de porc (cu minim 30% grăsime – pulpă cu grăsime, ceafă, piept de porc)
  • 120 g miez de pâine
  • 2 ouă
  • o linguriță rasă de sare
  • ½ linguriță piper măcinat
  • ½ linguriță semințe de chimen (opțional)
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • 4 – 5 căței de usturoi
  • o ceapă mică (opțional)
  • o linguriță rasă de boia dulce
  • o mână de verdeață (pătrunjel, mărar)
  • pesmet
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară chiftele pufoase. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Carnea de porc trebuie să fie tocată. Este important să fie respectată cantitatea, iar carnea folosită să aibă cel puțin 30% grăsime.

ADVERTISEMENT

Pâinea este foarte importantă pentru obținerea unor chiftele pufoase. La 600 de g de carne se pot adăuga 120 g miez de pâine, însă poți adăuga și mai mult, dar fără a depăși 200 g. Miezul de pâine de înmoaie în apă sau lapte rece, apoi se stoarce foarte bine.

Carnea tocată și miezul de pâine se pun într-un bol încăpător. Se adaugă ouăle, după care se frământă bine carnea. Este bine să lucrezi cu mâna curată, fără tel sau lingură, dacă vrei să omogenizezi bine carnea. Se poate folosi și un robot de bucătărie.

ADVERTISEMENT

Se condimentează cu sare, piper negru măcinat, boia dulce, chimen, cimbrul și usturoiul dat prin presă. Poți adăuga și o ceapă tocată fin, dar acest ingredient este opțional.

Se continuă frământatul cu mâna până se omogenizează compoziția de chiftele. La final se adaugă verdeața tocată mărunt.

Poți folosi lingura pentru înghețată pentru a modela chiftelele, dacă vrei ca acestea să iasă egale. Cu lingura se formează chiftele, după care se modelează cu palmele unse cu puțin ulei. Chiftelele formate se dau prin pesmet sau făină.

Într-o tigaie se lasă uleiul la încins. Stratul de ulei trebuie să aibă cel puțin 2 cm grosime, astfel încât nivelul acestuia să ajungă până la jumătatea chiftelelor.

Se încinge uleiul la foc mediu până la aproximativ 170 °C, iar chiftelele se așază pe rând în tigaie. După ce s-au rumenit pe o parte, se întorc pe partea cealaltă, cu ajutorul unei palete.

Se scot chiftelele cu o paletă și se pun pe șervețele absorbante, pentru a scăpa de orice urmă de ulei. Se procedează la fel și cu restul chiftelelor. Poftă bună!

ADVERTISEMENT