Life

Rețetă choux a la creme cu vanilie. Secretul Jamilei pentru un aluat perfect

Rețetă choux a la creme cu vanilie. Află care este secretul Jamilei pentru un aluat perfect.
31.08.2021 | 20:13
Reteta choux a la creme cu vanilie Secretul Jamilei pentru un aluat perfect
ADVERTISEMENT

Rețetă choux a la creme cu vanilie. Află care este secretul Jamilei pentru ca aluatul să-ți iasă perfect. Celebrul desert franțuzesc este nelipsit de la mesele evenimentelor speciale și îl poți prepara chiar la tine acasă.

Crema de vanilie, frișca și aluatul crocant reprezintă farmecul acestui desert atât de îndrăgit. Pentru ca acesta să iasă ca la carte este nevoie să respecți niște pași esențiali.

ADVERTISEMENT

Rețetă choux a la creme cu vanilie. Secretul Jamilei pentru un aluat perfect

Află care este secretul Jamilei pentru o rețetă choux a la creme de succes. Deși acest desert pare greu de preparat, nu este deloc așa. Dacă sunt respectate cantitățile și modul de preparare, rezultatul va fi unul uluitor, exact ca la cofetărie.

Rețeta este compusă din trei părți importante, conform jamilacuisine.ro, și anume aluatul, crema și frișca. Pentru ca aluatul să fie ca la carte este important să cântărim ouăle înainte ca să nu punem prea multe.

ADVERTISEMENT

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara rețeta de choux a la creme și ce pași trebuie să urmezi.

Ingrediente pentru aluat

  • 250 ml apă
  •  200 g făină
  • 100 g unt
  • 5 ouă (250 g)
  • o lingură de zahăr
  • sare

Ingrediente pentru cremă și frișcă

  • 500 ml frișcă vanilată și îndulcită
  • 500 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 40 g amidon
  • 4 gălbenușuri
  • o lingură de pastă de vanilie
ADVERTISEMENT

Se începe prepararea aluatului. Apa se pune la fiert împreună cu untul, zahărul și cu sarea. Se amestecă totul și le lasă la fiert până cânt untul se va topi, iar apa va fierbe.

Se adaugă făina atunci când apa a început să fiarbă, apoi se amestecă foarte bine astfel încât să se formeze un aluat. După ce făina a fost bine încorporată, aluatul se mai gătește pentru încă două minute.

ADVERTISEMENT

Aluatul se ia de pe foc, se pune într-un bol și se lasă la răcit pentru aproximativ 15 minute. Ouăle se adaugă, unul câte unul, în aluatul ușor răcit. Este important ca ouăle să aibă, în total, 250 de g, de aceea trebuie cântărite înainte.

După ce a fost încorporat primul ou, se adaugă al doilea. Așa se procedează cu toate ouăle, iar compoziția este gata. Aluatul trebuie să fie moale și cremos.

Aluatul se pune într-un posh cu dui stelat, cu ajutorul căruia se vor face choux-urile. Se pot face mai mici sau mai mari în funcție de preferințe. Choux-urile se aplatizează ușor cu degetul înmuiat în apă astfel încât să nu aibă vârfurile ieșite în afară.

Se pune tava cu choux-uri la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru aproximativ 25 – 30 minute.

Cum se prepară crema și frișca pentru choux a la creme

Rețetă choux a la creme. Iată cum se prepară crema pentru acest desert. Laptele se pune într-o cratiță, apoi se adaugă zahărul, gălbenușurile, amidonul și pasta de vanilie. Aceasta din urmă se poate înlocui cu esență sau baton de vanilie.

Compoziția se amestecă foarte bine, iar crema se lasă la fiert și se amestecă încontinuu până se îngroașă. Se ia crema de pe foc și se pune într-un bol curat. Deasupra se pune o folie de plastic pentru a nu forma crustă și se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.

În continuare trebuie preparată frișca. Se pune o jumătate de litru de frișcă în bolul unui mixer și se bate la viteză maximă până când se va întări destul încât să nu cadă din lingură. Este important ca frișca să fie foarte rece atunci când este bătută.

Frișca și crema de vanilie se pun în câte un posh pentru a umple choux-urile, după ce acestea au fost scoase de la cuptor și lăsate să se răcească.

Se taie câte un căpăcel la fiecare choux pentru a putea fi umplute. Fiecare choux trebuie umplut cu cremă, iar deasupra se adaugă frișca bătută și se pun capacele. Choux-urile se decorează cu zahăr pudră și se lasă la frigider cel puțin o oră înainte de a le servi. Poftă bună!

 

ADVERTISEMENT